Definitivno propao Golf projekt na Bijači

igrač

Projekt stoljeća, kako su neki nazivali najavljenu gradnju profesionalnoga golf-igrališta u ljubuškom mjestu Zvirići, čija se vrijednost procjenjivala na oko 120 milijuna maraka, definitivno je propao.

Umjesto golf-rupa u koje je svjetski jet-set trebao ležerno ubacivati bijele golf-loptice, iza cijelog ambiciozno osmišljene ideje ostale su samo financijske rupe koje je poduzeće Nativa Ljubuški, kao kreator, pokušao bezuspješno sanirati uz pomoć kredita Hypo Alpe-Adria-Bank.

U razgovoru za Večernji list, načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić razočaran što je ideja na kraju nije postala i djelo, napominje "da će uskoro razvrgnuti ugovor s tvrtkom Nativa i nevidljivim austrijskim investitorima. Zemljište koje je pod jasnim uvjetima dano poduzeću u koncesiju, vratit će se u vlasništvo Općine.

Spomenimo da je Općina, prepoznajući interese za lokalno stanovništvu i širu regionalnu zajednicu, u razumnom roku završila postupak dodjele 100 ha zemljišta za projekt izgradnje golf-igrališta.

U ugovoru potpisanom s tvrtkom Nativa, iza koje je navodno stajao ljubuški poduzetnik Milan Lučić, precizirano je da se dodijeljeno zemljište namijenjeno samo za golf-igralište te da se njegova prenamjena u druge svrhe ne može realizirati. U protivnom, stoji u ugovoru, Općina će biti prisiljena poništiti rješenje i zemljište vratiti u svoj posjed.

Blizina Međugorja, Jadranskog mora, prolazak dviju autocesta Vc kroz BiH i A-1 kroz RH, pobuna protiv gradnje golf-terena na jadranskoj obali, bili su preduvjeti zbog kojih se vjerovali da će gradnja terena, zajedno s pratećim hotelskim sadržajima, biti realizirana, piše Večernji list.

Umjesto golf-terena na 100 hektara zemlje koje Općina Ljubuški vraća u svoje vlasništvo, najvjerojatnije će biti namijenjeno gradnji poslovne zone, za čiju su gradnju zbog prolaska koridora Vc, zainteresirani brojni investitori.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Ljudi trećeg reda Ružica Zeljko
ljubuski.info
Zakon pišem, tinta mi se proli Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari