Definitivno propao Golf projekt na Bijači

igrač

Projekt stoljeća, kako su neki nazivali najavljenu gradnju profesionalnoga golf-igrališta u ljubuškom mjestu Zvirići, čija se vrijednost procjenjivala na oko 120 milijuna maraka, definitivno je propao.

Umjesto golf-rupa u koje je svjetski jet-set trebao ležerno ubacivati bijele golf-loptice, iza cijelog ambiciozno osmišljene ideje ostale su samo financijske rupe koje je poduzeće Nativa Ljubuški, kao kreator, pokušao bezuspješno sanirati uz pomoć kredita Hypo Alpe-Adria-Bank.

U razgovoru za Večernji list, načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić razočaran što je ideja na kraju nije postala i djelo, napominje "da će uskoro razvrgnuti ugovor s tvrtkom Nativa i nevidljivim austrijskim investitorima. Zemljište koje je pod jasnim uvjetima dano poduzeću u koncesiju, vratit će se u vlasništvo Općine.

Spomenimo da je Općina, prepoznajući interese za lokalno stanovništvu i širu regionalnu zajednicu, u razumnom roku završila postupak dodjele 100 ha zemljišta za projekt izgradnje golf-igrališta.

U ugovoru potpisanom s tvrtkom Nativa, iza koje je navodno stajao ljubuški poduzetnik Milan Lučić, precizirano je da se dodijeljeno zemljište namijenjeno samo za golf-igralište te da se njegova prenamjena u druge svrhe ne može realizirati. U protivnom, stoji u ugovoru, Općina će biti prisiljena poništiti rješenje i zemljište vratiti u svoj posjed.

Blizina Međugorja, Jadranskog mora, prolazak dviju autocesta Vc kroz BiH i A-1 kroz RH, pobuna protiv gradnje golf-terena na jadranskoj obali, bili su preduvjeti zbog kojih se vjerovali da će gradnja terena, zajedno s pratećim hotelskim sadržajima, biti realizirana, piše Večernji list.

Umjesto golf-terena na 100 hektara zemlje koje Općina Ljubuški vraća u svoje vlasništvo, najvjerojatnije će biti namijenjeno gradnji poslovne zone, za čiju su gradnju zbog prolaska koridora Vc, zainteresirani brojni investitori.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari