Braniteljima egzistencijalna naknada s 53 umjesto s 55 g.

ljubuski.info

Usvajanjem prijedloga zakona o izmjeni Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji na jučerašnjoj sjednici skupštine Zapadnohercegovačke županije proširen je broj razvojačenih branitelja koji imaju pravo na egzistencijalnu novčanu naknadu.

Proširena prava

Kako stoji u dokumentu, prijedloga navedenog zakona, njegovim stupanjem na snagu egzistencijalnu novčanu naknadu moći će ostvariti razvojačeni branitelji nakon što napune 53 godine.

Vlada Zapadnohercegovačke županije na jednoj od svojih posljednjih sjednica usvojila je Zakon o izmjeni Zakona o dopunskim pravima branitelja i njihovih obitelji kojim se mijenja dobna granica za ostvarenje ovog prava. Prema ranijem zakonskom rješenju, ovo su pravo razvojačeni branitelji iz te županije mogli ostvariti s napunjenih 55 godina.

Zakon o izmjeni Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji donosi se radi proširivanja prava na novčanu egzistencijalnu naknadu razvojačenim braniteljima za dodatne dvije generacije (53 i 54 godine) - stoji u obrazloženju Zakona o izmjeni zakona o dopunskim pravima branitelja i njihovih obitelji.

Prema procjeni Ministarstva branitelja iz Domovinskog rata, za financiranje novčane egzistencijalne naknade razvojačenih branitelja potrebno je 200.000 konvertibilnih maraka. Navedeni iznos osiguran je rebalansom proračuna Zapadnohercegovačke županije za 2022. godinu.

Zakon o koncesijama

Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti obitelji s djecom također je bio jedna od točaka jučerašnje sjednice jer se iz njega brišu određene stavke zbog usvajanja Zakona o zaštiti obitelji s djecom ZHŽ-a.

Zastupnici su još razmatrali i usvojili prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o koncesijama, kao i prijedlog odluke o kupnji nekretnine u Ljubuškom koja će se koristiti za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova ZHŽ-a.

Večernji list

Glas naroda

Izbori izbori

Hoćete li i meni dati kunemo se da vas više neću napadati u komentarima, hhhhhhhhhhhhhmmmmmmmm ne dam se ja tako jeftino

Ma nek ih je vise Pepan dobio, gori No Name još vise....

Braniteljima ne treba milostinja, nisuz se za milostinju borili.

Braniteljima koji su sada u
60-80 tim godinama života treba mirovina i plus naknada svim braniteljima ili se čeka da svi pomru bez mirovine i posla kojeg su zbog rata i prodaje i rušenja firmi izgubili
i nisu se više zaposlili i nisu ni mogli ostvariti mirovinu.

živijaaa SUBNOR

Mislim da BUJIĆ nije potpisa tako da od toga nema ništa.

Braniteljima egzistencijalna naknada s 53 umjesto s 55 g.
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari