Rijeka mladih iz cijelog svijeta slila se u Međugorje

ljubuski.info

Više desetaka tisuća mladih iz više od 70 zemalja svijeta okupilo se u Međugorju, svjetski poznatom po ukazanju Gospe, gdje je u ponedjeljak navečer počeo 33. Međunarodni molitveni festival - Mladifest na kojemu je pročitana poruke pape Franje, a misu na otvaranju predvodio je nadbiskup Barcelone, kardinal Juan José Omella.

Uz mlade iz BiH i Hrvatske, najbrojnije su skupine iz Italije, Poljske, Mađarske, Španjolske, Njemačke, Austrije, a velik broj mladih pristigao je iz SAD-a, Francuske i Ukrajine, za koju su upućene posebne molitve za mir.

Papino pismo

Papin izaslanik za Međugorje, nadbiskup Aldo Cavalli, pročitao je pismo koje je papa Franjo uputio mladima pozivajući ih da budu živi svjedoci vjere slijedeći primjer Gospe, piše Hina.
Dok ovih dana odmarate u Isusu Kristu, sve vas povjeravam Blaženoj Djevici Mariji kako biste po njezinu primjeru mogli uzeti breme nasljedovanja Isusa Krista, poručio je Papa.

Video: Otvorenje 33. Mladifesta

Nadbiskup Cavalli ranije je na konferenciji za novinare s Lourdesom i Fatimom usporedio Međugorje u kojemu Katolička crkva još nije priznala nadnaravnost Gospinih ukazanja.
Kvalitativni skok u Međugorju nema apsolutno nikakve veze s nama, to je nešto što isključivo dugujemo Božjoj inicijativi s neba. To je mjesto koje je Bog odabrao kao što je odabrao i druga mjesta, primjerice Lourdes i Fatimu, da bi boravio među nama, rekao je Papin izaslanik za Međugorje.

Kardinal Omella izrazio je zadovoljstvo što se toliko mladih katolika ne boji pokazati vjeru u Europi koja se sekularizira.

"Učite od mene i naći ćete mir"

Ne boje se manifestirati kao kršćani. To je motiv za veliku nadu, zato sam i rekao mladima: niste budućnost Crkve ni društva, nego sadašnjost i oni koji će transformirati ovo društvo, kazao je kardinal Omella.

U propovijedi na misi je nadbiskup Barcelone pozvao mlade da se odupru brojnim kušnjama, materijalnome te pronađu put u život primjerom Isusa Krista.
Iskoristite ovaj tjedan da se pomirite s Bogom u ovoj ispovjedaonici svijeta Međugorju, rekao je kardinal Juan José Omella.

Tijekom petodnevne manifestacije na Mladifestu mladi sudjeluju u molitvama, procesijama, pobožnostima, svetim misama te slušanju svjedočanstava vršnjaka koji su u životnim iskušenjima.

Ovogodišnji 33. Mladifest održava se pod geslom "Učite od mene i naći ćete mir". Očekuje se više od 50.000 mladih tijekom pet dana, objavili su organizatori u Međugorju.

Fenomen Međugorja vezuje se uz tvrdnje kako se od sredine 1981. godine u tome mjestu šestero vidjelaca ukazuje Gospa. Sveta Stolica istraživala je taj fenomen i još nije zauzela službeni stav. U međuvremenu je Papa imenovao posebnog izaslanika za Međugorje.

Glas naroda

Nevidin nikoga sa maskom šta je to dije rezmak.

Razmak

Šta se ovdje robe moglo prodati... trava,speed,extazy. Mlade trese adrenalin???

A što to Vi nudite mladima,pa ste tako uzavreli?

Divota, ovo nema više nigdje na svijetu, čudesno!

Ima u južnoj Americi,poneki se znaju i masovno samoubiti.

Nije njiman do molitve tu nema nikakvi kontrola pa balaj.

Po ljubuškom šeče puno indo-pakistanaca ako se ne varam?nemislim da su došli na skup mladih?

Rijeka mladih iz cijelog svijeta slila se u Međugorje
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari