Jednodnevni izleti 'održavaju' turizam u Hercegovini

ljubuski.info

Nakon uspješne predsezone, turistički radnici u Hercegovini se nadaju još boljoj sezoni, nakon zastoja u protekle dvije pandemijske godine. Turisti koji dolaze većinom su iz zemalja regije i Europske unije te se uglavnom odlučuju za jednodnevne izlete po Hercegovini.

Turistička sezona je počela, Stari grad pun je turista, a turistički radnici se nadaju da će, po posjećenosti, uspjeti ponoviti rekord iz 2019. godine.

O rekordima je još rano govoriti, poručuju iz Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije, međutim dobra predsezona upućuje da bi ovo mogla biti vrlo dobra sezona.

Tura kroz Hercegovinu

Teško ćemo možda stići te brojke, međutim, očito je da je ovo povećanje dosta veliko. Znači, radi se o nekih, u odnosu na isti period prošle godine, oko 50 posto kaže zamjenik ravnatelja Turističke zajednice HNŽ Semir Temim.

Brojne agencije već odavno u ponudi imaju ture kroz Hercegovinu za domaće i turiste iz inozemstva. Zanimanje najviše vlada za Mostar, Kravicu, Međugorje i Neum. Za dnevne ture uglavnom se odlučuju posjetitelji Jadranske obale.
Iz Dubrovnika se dolazi preko Neuma, posjeta Počitelju, eventualno Blagaj, razgledanje Mostara, neki ručak u Starom gradu i povratak nazad. Ako dolaze iz Splita često je to na putanji Međugorje-Mostar. Imamo tu dosta vinarija, vinske ture, navodi Sanja Kaljužny, voditeljica poslovnice turističke agencije.

Skupinu turista, zajedno s vodičem iz agencije, zatekli smo u obilasku Starog grada. Došli su iz raznih krajeva svijeta.
Upravo smo obišli kulu i most i idemo da vidimo vodopad Kravice. Bili smo u Hrvatskoj pa smo došli da obiđemo Bosnu i Hercegovinu, kaže Dane iz Engleske.

Bili smo u Međugorju i Dubrovniku. Najviše nam se svidjelo ovdje, Mostar je prekrasan, oduševljena je Kasia iz Poljske.

Poljaci prednjače

Došli smo prošle noći i malo smo prošetali po Starom gradu. Najviše mi se sviđa pogled, rijeka i planine su predivni, kaže Wing iz Hong Konga, dok Mihalina iz Poljske ne krije zadovoljstvo boravkom u Mostaru:
Posjetila sam Međugorje, pa smo došli na ovo prekrasno mjesto i vidjeli smo Neum. Cijela Bosna i Hercegovina je prelijepa.

Najviše gostiju dolazi, meni se čini, iz Poljske. Očekujemo dosta engleskih i američkih turista već sredinom kolovoza i početkom septembra, navodi turistički vodič Alica Oglić.

U posjetama prednjače turisti iz Eurospke unije, regije, zaljevskih zemalja, a polako se vraćaju i gosti iz dalekih dijelova svijeta.
Uglavnom je Europa u fokusu. Mi se nadamo da će u nekom doglednom periodu biti i ovih udaljenijih destinacija koje su bile dosta prezentne kod nas u zimskom periodu, mišljenja je Sanja Kaljužny.

Najviše Poljaka, Mađara, ima nešto Nijemaca, Talijane možemo očekivati tek za 20-tak, mjesec dana, dodaje Semir Temim.

Bogatu turističku ponudu brojni tur-operateri uvrstili su u svoju svakodnevnu ponudu i potražnjom su, kažu, i više nego zadovoljni. Ostaje još napraviti korak naprijed ka zadržavanju turista u Hercegovini na duže vrijeme.

BHRT

Glas naroda

Mladen Bebek zvani Mačkar nam organizira tutističku sezonu jadni mi

Mladen Bebek je uhljeb sin dezertera i udbaša iz Veljačkog kradezea,tamo pola sela živi od HDZa a ostale su bagra iselila u njemačku,!

Jednodnevni izleti 'održavaju' turizam u Hercegovini
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari