Županije dužne preuzeti svoj dio odgovornosti prema poljoprivrednicima

ljubuski.info

Udruga poljoprivrednika Federacije BiH poziva županijske vlasti da se uključe u rješavanje problema s kojima se suočava poljoprivreda u Bosni i Hercegovini.
Podsjećamo da su županijama prije nekoliko tjedana uplaćena sredstva sa federalne razine u iznosu od 200 milijuna KM, poručuju iz Udruge poljoprivrednika FBiH.

Smatraju kako bi dio ovog iznosa trebao biti usmjeren u pomoć poljoprivrednicima, konkretno u podršku jesenskoj sjetvi.
Naš položaj je ove godine posebno težak, uzimajući u obzir enormni rast cijena mineralnih đubriva i drugih troškova proizvodnje, a dodatno su ga pogoršale dugotrajne suše. Već duže vrijeme apeliramo na sve razine vlasti da pronađu dodatna sredstva za poljoprivredu kako bi se BiH na vrijeme pripremila za zimu i kako bi se - barem donekle - ublažio neminovni rast cijena hrane", ističu iz Udruge.

Također, dodaju kako je podrška domaćim proizvođačima put da se smanji ovisnost naše zemlje od uvozne robe, što bi svakako trebao biti strateški cilj svih institucija.

Smatramo da su županije, kao nosioci brojnih nadležnosti u oblasti poljoprivrede, dužni preuzeti svoj dio odgovornosti i da dio novca dobijenog sa federalne razine odvoje za pomoć poljoprivrednicima, zaključili su u priopćenju.

Glas naroda

Evo Dubravko Vukojević Buco mesojed opet mrsi brke

Pa samo na na poticajima kradu u zhž, poticaj u zhž na dulum obradive zemlje 70 KM , a u hnž poticaj na dulum 250 KM ....

Poticaji su upropastili poljoprivredu

Županije dužne preuzeti svoj dio odgovornosti prema poljoprivrednicima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari