Inspekcija provjerava ugostiteljske objekte

ljubuski.info

Federalni tržišni, turističko-ugostiteljski inspektori, u provođenju nadzora iz oblasti turizma, od početka ljetne sezone izvršili su 135 inspekcijskih nadzora, u kojima su zabilježeni prekršaji za koje će biti izdat 91 prekršajni nalog s ukupnim financijskim teretom od 66.850 KM.

Zbog rada bez odobrenja, za dva subjekta nadzora donesene su upravne mjere - rješenja o zabrani rada, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Najveći broj nepravilnosti utvrđenih inspekcijskim nadzorom odnosi se na rad bez odobrenja i nevođenje evidencija, odnosno neevidentiranje gostiju. Izravni efekti rada inspektora se, između ostalog, odnose na evidentiranje 485 neprijavljenih gostiju, a neizravni na prijavljivanje oko 2.500 gostiju, plaćanje turističke takse i izdavanje fiskalnih računa za izdate usluge.

Zbog niza koristi koje proizlaze iz njegova razvoja, turizam je stekao status izuzetno važne komponente nacionalnih privreda mnogih zemalja, pa i naše, te je, kao takav i predmet kontrole federalnih inspektora. Inspekcijski nadzor se vrši u najvažnijim turističkim destinacijama na području Federacije BiH - izjavio je Elmir Ramić, glavni federalni tržišni inspektor.

Nadzori se provode na osnovu Plana i Programa rada Federalnog tržišnog inspektorata za 2022. godinu, u skladu s odredbama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, Zakona o turističkoj djelatnosti i podzakonskim aktima.

Federalni tržišni inspektorat nadzore u oblasti turizma tijekom ovog tjedna vrši na području Kantona Sarajevo, a do kraja ljetne sezone će biti obuhvaćeni svi kantoni u FBiH.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari