Svi traže osvježenje u hladnom Trebižatu

ljubuski.info

Na jednom od najljepših vodopada u našoj zemlji Kravici, nadaleko poznatom dragulju na rijeci Trebižat, posljednjih je dana bilo kao u košnici. Uz domaće goste, turisti sa skoro svih meridijana svijeta uživali su u ljepoti ovog vodenog amfiteatra.

Na 40 stupnjeva većina ih se osvježavala u vodi Trebižata, jedine ponornice u Europi koja devet puta nestaje i ponovo izvire, ali i uživala u sunčanju, sjajnoj gastro ponudi s domaćim specijalitetima te posebnoj atrakciji - vožnji čamcima do samih vodopada.

Sve većim brojem gostiju na Kravici zadovoljni su i u Turističkoj zajednici (TZ) grada Ljubuškog. Kako je kazao Mladen Bebek, direktor ove TZ, broj dolazaka je već na 80 posto pretpandemijske 2019. godine, kada je Kravicu posjetilo nešto više od 300.000 gostiju.

Bilježimo, zaista, sve veći broj dolazaka jer Kravica je popularno izletište koje brojni gosti u obilasku BiH, ali i Hrvatske obvezno uvrste u rutu svog putovanja kao jednodnevnu destinaciju. Dosta toga je uloženo u infrastrukturu, trudimo se obogaćivati sadržaje i kreirati nove, a od ove sezone u funkciji je i turistički vlak koji dobro dođe starijim osobama, ali i onima koji ne podnose vrućinu, da se s parkinga spuste do samog vodopada, kazao je Bebek.

U TZ Ljubuški su među prvima u BiH uveli digitalnu prijavu gosta putem stranice prijava.ba, koja za sada dobro funkcionira, a putem koje je zabilježeno nešto više od 4.000 noćenja.

Ulaznice na vodopad Kravica koštaju 20 KM za strane goste, dok su za one s prebivalištem u BiH 10 KM. Unatoč silnim poskupljenjima, cijena ulaznice se u ovoj sezoni neće mijenjati. Također, na Kravici su ponovo od ove godine angažirani spasioci i zaštitari.

Avaz

Glas naroda

Disu te pare dezerteru Bebek jeli se ti i HDZ kućite njima,kravica je puna kakice ,niko se tamo ne kupa svi restrorani piške u trebižat i kravicu.Bolje da mačkar bebek obiđe vodopade bih ,tjentište,jajce prije nego laže narod jer narod pozna geografiju a mačkar bđBebek uhljeb ne pozna ništa,osim lak profit.
Lako je prodavat ono što tvoje nije ,nek se uvati ćačevine.

Bebek je ok

Ujde li te?

Bratiša je napravio restoran i pansion na Kravici u dilu sa načelnikom Markotićem i ministrom Kraljevićem, to svi znaju u Studencima

Ajde neka je konačno nešto napravio do sada je otimao

A tko vam je to rekao

Određena partijska svita je uzela Trebižat i na njemu radi štaoće uz blagosov politike ko da im je ćaćevina.
Ograđuju ga gradeć restorane bez kanalizacije.
Naplaćuju se ulaznice kako se kome svidi.
Grade se objekti ,bez plana,jedan uz drugi pa će propast svi.
Grade se pumpe na tom području benzinske bez kanalizacija.
Betonir se obala i korito rjeke kako se kome svidi.
Po rjeci se vozaju rječni camci ili gliseri čime se plaše ptice koje su u gnježđenju,uništava se raznolikost ptica bahatošću .
Peć mlini elektrana pušta nekontrolirano vodu ,uništava ptice i ribe nizvodno,sa smećem iza centrale,ugine gore riba zbog niskog vodostaja.
Sve se to dešava pred LJUbuškom vlasti koja dobro ide i pije u tim istim restoranim i to ništa ne vidi,a plaćeni su da vide.
Ta rjeka postaje bara kao i dolina neretve koja je uništena ,nepovratno,ovim istim metodam ko naime razvojem turizma.
Nije to turizam to je ekocidni terorizam koji uništava okoliš koji je Bog stvorio a oni unište što rukom dotaknu i rasprodaju ta nije im ćaćevina,sami nisu ništa u životu stvorili ,niti imaju.
No imaju partiju koja ih prat i hrani ko parazite naroda,nedajte im to jer Trebižat trebamo ostavit djeci i unucima.

Čuli čamci plove po Trebižatu, pa to je strašno ,e bože bogati pametnjakovića.

Od svega navrdenog ti si samo to zapamtio i to napola, pamćenje ti ko u ribice?

Dobro je dok ne poćnu gradit mini hidroelektrane, pogledajte prostorni plan županije pa ćete vidjet koliko ih je predviđeno

Nije problem što Veljaci uvjek imaju jednog propaliteta nego kako de se on bita uz ostale koji su tamo iznad prosjeka općine,kako najgori ispliva,ili je najlakši u glavi pa ga drži Arhimedov zakon fizike.

Prošao sam puno toga u životu i zaključio sam da možes radit šta hočes i mislit da si pametan ali dođe jedan dan sve na naplatu i sjetiš se svega sta si drugima jamu kopao ali bude kasno... Jbg, u životu je tako..

Još malo kućo naplaćivat će se Veljačko polje razgledajući lubenice,kumpire,kapula,luk i kisin duhan.Samo neznam tko će bit ns ulazu ?

Ovo što je čovjek naveo nije turizam to je eko terorizam kojeg provode nepismeni učenici partije koji obično kući ništa nemaju pa se ko nekad partizani ,zakače za partiju,tamo su zaštićeni,pa terorišu pošten narod.
Ko je gori onaj sa bara i ili ovaj dezerter iz podambara sa svojim projektim koji su genocid za rjeku Trebižat koja je naša a ne ćaćina mu,ćaća je nije branija on je uništava.Treba reć jednom,nećeš razbojniče nepismeni,nećeš!

Treba bandu tužit u sarajevo u HDZ vilajetu nema zakona:

Na kravici svi imaju septičke ljudi ulozili

Zna se kako kod nas hoda vodna inspekcija i kako se rade tehnički prijemi, po ručkovima

Imaju septičke koje se nikad ne prazne takozvane HDZ septičke jame,šuplje jame.

A iz nje vire Veljacke...septičke ....hehe

Kućo moja uvjek se banda skupi u gomilu partije pa maltretiraju pojedince van čopora partije jer ti u čoporu pojedinačno bez čopora partije nemaju nikakvu vrjednost.
To je onaj čuveni Darvinov zakon u kojem nema ništa humano i na kojem na žalost počiva moral i zakon cjelog svjeta i možemo ga trenutno vidjet u đungli i u Ukraini stvar je ista ako smo intiligentni da taj zakon izčitamo iz obiju životnih situacija.

Bakir je kriv!!

Bakir voli Erdogana a ja ne znam zasto

kravica je primjer kako triba ekoloski prihranjivat prirodu sa ljuskim izmetom

Kupam se samo uzvodno

Svak more radit sta hoce ali nece koliko hoce.
Uostalom Bog ima knjigu u koju sve pise.

Svi traže osvježenje u hladnom Trebižatu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari