Vozači duguju 73,6 milijuna za kazne

ljubuski.info

Vozači u Bosni i Hercegovini za prometne prekršaje koje su počinili i za koje su im napisane kazne duguju 73.644.947 KM.

Iz Agencije za identifikacijska dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH rekli su kako vozači u Federaciji BiH duguju 54.724.742 KM, a vozači iz Republike Srpske 15.526.493 KM dok vozači u Brčko distriktu duguju 3.393.712 KM.

Kako su istakli, sarajevska općina Stari grad ima najviše dužnika za kazne, a ukupni dug iznosi 271.963 KM.
Za prometne prekršaje u BiH u toku ove godine izdat je 401.331 prekršajni nalog, kazali su iz Agencije za identifikacijske dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH.

Prema njihovim riječima, najveća kazna za prometni prekršaj u tijeku ove godine od 3.400 KM izdata je osobi kao jedinstvena novčana kazna stjecajem više pojedinačnih novčanih kazni zbog kršenja prometnih propisa.

Najčešće kazne koje su napisane ove godine su: 'vozač koji se vozilom na putu kreće brzinom koja je za više od 10 km/h do 20 km/h veća od dopuštene brzine'; 'vozač koji nema kod sebe odgovarajuću vozačku dozvolu ili je ne pokaže na zahtjev ovlaštene osobe'; 'vozač koji u prometi na putu upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom'; 'vozač ili drugo lice koje se za vrijeme vožnje u motornom vozilu ne veže sigurnosnim pojasom' i 'vozač koji u prometu na cesti upravlja vozilom koje nema ispravne propisane uređaje i opremu, osim uređaja za upravljanje, uređaja za zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, tahografa i pneumatika', naglasili su iz IDDEEA.

Nikola Ćopić, doktorand na studijama za sigurnost prometa i član Koordinacione grupe za sigurnost prometa RS, istaknuo je kako kazne za prekršaje u prometu nisu velike, jer da su velike, bilo bi manje prometnih nezgoda, vozača u alkoholiziranom stanju i pod djelovanjem psihoaktivnih supstanci.
Očigledno kazne nisu dovoljno rigorozne da bi dale određeni efekt kako bi se smanjio broj prekršaja. Problem je što nema dovoljno prevencije, pogotovo kada je riječ o edukaciji najmlađih sudionika u prometu, a represija nije u tolikoj mjeri velika da bi dala željeni efekt. Kazne bi trebalo povećati kroz izmjenu zakonske regulative, jer bi se tako smanjio broj saobraćajnih prekršaja, pojasnio je Ćopić.

Naveo je da prvenstveno treba raditi na sprečavanju, a paralelno ići sa represijom, kako bi se utjecalo na nove vozače u prometu da poštuju propise, a smanjio broj ponavljača prekršaja.
Postavljanjem dodatnih radara samo je porastao broj prekršajnih naloga i to drastično, a vozači se i dalje ponašaju neodgovorno. Zbog povećanog broja pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova na terenu, svjedočimo rastu broja prekršajnih naloga i sankcioniranih sudionika u prometu koji su kršili prometne propise, što implicira da ćemo onog momenta kada se smanji broj policijskih snaga na terenu svjedočiti većem broju saobraćajnih nezgoda sa težim posljedicama. Nije loše rješenje koje se već primjenjuje od strane nekih sudova, a to je oduzimanje vozila od vozača koji su dužni za prometne prekršaje. To se pokazalo kao efikasna mjera i pozitivno je dočekano u javnosti, zaključio je Ćopić.

Najčešće kazne

  • Vozač koji se vozilom na putu kreće brzinom koja je za više od 10 km/h do 20 km/h veća od dopuštene brzine;
  • Vozač koji nema kod sebe odgovarajuću vozačku dozvolu ili je ne pokaže na zahtjev ovlaštene osobe;
  • Vozač koji u prometu na putu upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom;
  • Vozač ili druga osoba koje se za vrijeme vožnje u motornom vozilu ne veže sigurnosnim pojasom;
  • Vozač koji u prometu upravlja vozilom koje nema ispravne propisane uređaje i opremu, osim uređaja za upravljanje, uređaje za zaustavljanje, uređaje za spajanje vučnog i priključnog vozila, tahografa i guma.
NN

Glas naroda

A kod nas , nasi su blagi i samo djele opomene. Ne bi te to novcano kaznilo,jok.
Vole nas. Paze nas. Cuvaju nas.
Nece oni.

Znači kaže da bi u svrhu smanjenja prometnih nezgoda bilo potrebno povećati kazne i represiju na vozače!
Isto kao što povećanje PDVa na cigarete doprinosi smanjenju broja pušača koji se okreću crnom tržištu!
Totalno pogrešan pristup a drage ti pre Nikola..
Infrastruktura se u tekstu i ne spominje a utječe,blago rečeno, bar u 20% sslučajeva!
Patrolu na svaku okuku/krivinu/ zavoj i možda onda budemo plaćati naše kazne a ne ovako..

da njih briga za naše živote i sigurnost u prometu pisali bi kazne onima što oržavaju ceste

Ovi što budu u patroli pitaju da im se plati doner i dvije cole ,ili kazna onda štaš ,plati im i opet po gasu .

duga nebi bilo da policija radi pošteno i ne lovi vozače na opasnim mjestima nego na onima gdje je zbog nepregledne ceste lako napraviti grešku ili love s radarom na pravcima van naselja i pišu kazne zbog p.išljivih 15 kmh brže od ograničenja

Kazne su biznis.

Kod nas su drotovi putni prašinari..nigdje na svjetu necete vidjeti sa stoje kraj puta i jedu prašinu da bih uzeli 10/20 km..samo jedite prašinu..ja vam ih nikad necu platiti..ima zastara hehe zivjeli jedaci prasine

Vozači duguju 73,6 milijuna za kazne
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari