U ovoj državi će ostati samo pljačkaši i lopovi

ljubuski.info

Umirovljenici ostaju u samom vrhu liste prioriteta. Mirovine će i dalje rasti. Poručio je ovo federalni premijer Fadil Novalić. Dok se s ponosom priča o povećanju primanja, najugroženija populacija gladuje. S tri i po posto povećanja koje će im danas biti isplaćeno, minimalna mirovina iznosi 424 marke što je, kažu u udruženjima umirovljenika, 50 posto manje vrijednosti nego prošle godine s tadašnjom visinom mirovine.

Nihad Mujezinović od 2007. godine živi umirovljeničkim životom. Kaže da nikada nije bilo teže. Zahvaljujući obitelji nije gladan, ali se morao odreći onog što ga ispunjava.
Oni jedva čekaju da se riješe umirovljenika, da bi njima ostalo više. U ovoj državi će ostati pljačkaroši, lopovi, a oni pošteni, sinovi, naša djeca će otputovati u bolji svijet, kaže Nihad

Dok se priča o povećanju mirovina u travnju i lipnju, teže vrijeme ne pamte ni ostali umirovljenici. Cijene životnih namirnica i prijevoza divljaju, a oni koji su veći dio života proveli na radnim mjestima, danas žive na prosjačkom štapu. Lijekovi skupi, a voće i povrće luksuz.

Iz Udruge umirovljenika podsjećaju na je prosjek ukupnih povećanja 44 KM. Ako se uzmu u obzir poskupljenja, to nije ni pola pokrivenih troškova inflacije i umirovljenici žive mnogo teže nego prošle godine.
Odrekli su se svega. Niko više ne kupuje na kilu, na dvije, na vreće. Kupuje se na komad. I drugo, svi su zaduženi. Imamo lijekove u ljekarnama što kupuju na teke, i zadužuju se u bankama, pozajmice od banaka što su izuzetno nepovoljne, ističe predsjednik Udruge umirovljenika Tuzlanskog kantona Huso Halilović.

Dok umirovljenici stežu remen, kupujući kruh i lijekove na veresiju, političari sebi povećavaju naknade i plaće. Tko zna, možda u idućoj izbornoj godini bude još povećanja mirovina za koju marku. Za one koji prežive da svjedoče.

BHRT

Glas naroda

Šta kažu naši HDZovci koliko bi oni mogli sa 424 marke živit.

sve će pokriti Čović sa poslušnicima HNS a pogotovo Krišto kad izgubi izbore

čova je sve svoje stavio na liste 400 osoba, ali nepiše im se dobro, za ovoliko godina koliko vladaju šta su napravili, ovo, iselili 350000 iljada hrvta iz BiH, pokopali 5000 iljada penzionera i drugih, a sad penzionerima šaka od lakta...eto im sve ali opet ih kazna čeka od boga i naroda....ko poživi pričat će...

Lako je to ko će platit cjenu za jato golubova bjelih ,oko 100 najboljih Hrvata,i sve što imaju su narodu uzeli ,jedino su im diplome autobusom došle i to obično na ćirilici.
Sve dođe na naplatu a likvidacije bez suda i raseljavanje naroda je zločin,to ne zastarjeva.
Imaće drug Tito šareno društvo zločinaca svojih bivših suradnika!

Najugroženiji su umirovljenici koji imaju zajamčenu mirovinu tj. odradili 40 godina i sa 65 godina im dali 530 KM mirovinu sa povećanjem.
Znači imaju mirovinu 13 KM po godini staža ili 1KM mjesečno?!
A morali su uplaćivati barem 300 KM mjesečno? Pa znate li uopće računati.?
Tko je odradio 15 godina ima mirovinu 424 KM ili 29 KM po godini staža ili 2,2 KM mjesečno.
Kad bi ovi pto su odradili 40 godina imali 29 KM po godini staža, kao ovi sa minimalnom mirovinom, imali bi 1160 KM mirovinu, što bi bilo i donekle realno.
Pa nisu umirovljenici ludi, šro im ovo radite. Sramota.

Tolika i treba bit mirovina

Oni sebi digli plate vise nego su mirovine stoka jedna sto nije digla svakom isto u trgovini nepitaju jesil penzic ili politicar cjena je ista ovu bandu kaznite i u przun

A u koju skupinu spadaju politicari?
Jesu li oni [ * neprimjereno * ] ili pljackasi...
Ili su oni univerzalno svestrani pa pokrivaju obadvije skupine odjednom.

Biće bolje kad u Plenkimun Rvacku uvedu ojero onda penzioneri mogu preć jest pasije konzerve suve uši repove i noge a HDZ partija u Dene lepo mezi bolje nego njihov učitelj ratni zločinac Josip Brot Tito.
Tražili ste sad gledaj te ,kradeze demokraciju.

U ovoj državi će ostati samo pljačkaši i lopovi
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari