Podignuta optužnica za ubojstvo u Kočerinu

ljubuski.info

Županijsko tužiteljstvo ZHŽ, nakon ubojstva koje je potreslo Hercegovinu, podiglo je optužnicu protiv muškarca iz Promajne koji je u svojoj kući izvršio ubojstvo.

"Intenzivnim radom na predmetu za nepuna tri mjeseca Županijsko tužiteljstvo ZHŽ Široki Brijeg je okončalo istragu i dana 29.06.2022. godine podiglo optužnicu protiv T.K. iz Promajne, RH, zbog postojanja osnovane sumnje da je u neubrojivom stanju počinio protupravno djelo Ubojstva iz čl. 166. st. 1. KZ F BiH, u stjecaju sa protupravnim djelom Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 1. KZ F BiH i protupravno djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. st. 3. KZ F BiH, sve u vezi sa čl. 54. KZ F BiH".

Optužnicom se tereti da je dana 4.4.2022. godine u mjestu Kočerin, Široki Brijeg u svojoj obiteljskoj kući u neubrojivom stanju upotrebom vatrenog oružja usmrtio Z.B., neovlašteno držao streljivo čija nabavka građanima uopće nije dozvoljena, te neovlašteno posjedovao opojnu drogu, koje streljivo i opojna droga su prilikom vršenja očevida dana 5.4.2022. godine izuzeti od strane ovlaštenih službenih osoba PU Široki Brijeg, te je u optužnici predloženo izricanje sigurnosne mjere trajnog oduzimanja predmetnog streljiva i droge, kao i utvrđivanje neubrojivosti osumnjičenika od strane nadležnog suda i određivanje prisilnog smještaja u zdravstvenu ustanovu. Pored navedenog optužnicom je nadležnom sudu predloženo produljenje pritvora, koji pritvor je prethodno istom određen dana 7.4.2022. godine, a potom i produžen rješenjem Županijskog suda Široki Brijeg od 4.5.2022. godine, po kojem pritvor istom traje do 5.7.2022. godine, potvrdila je Petunjela Matijević, viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Široki Brijeg.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari