Humanitarnim organizacijama 450.000 KM

ljubuski.info

Vlada FBiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, usvojila Program utroška sredstava tekućih transfera neprofitnim organizacijama, a na ime potpore programima socijalne zaštite, u ukupnom iznosu od 450.000 KM.

Tako je Muslimanskom dobrotvornom društvu "Merhamet" dodijeljen iznos od 250.000 KM, Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije 75.000 KM, koliki je i iznos sredstava za Caritas Biskupije Mostar- Duvno i Trebinje - Mrkan, a Srpskom humanitarnom udruženju "Dobrotvor" dodijeljeno je 50.000 KM.

Namjena ovih sredstava je materijalna i stručna potpora socijalno ugroženim kategorijama stanovništva tijekom 2022. godine.

Dodjela sredstava vršit će se putem službene obavijesti Federalnog ministarstva rada i socijalne politike humanitarnim organizacijama kojima će detaljnije biti utvrđen način prijave i precizirana potrebna dokumentacija za odobravanje proračunskih sredstava.

Predloženi projekti ili programi moraju biti usmjeren na jednu od socijalnih mjera, kao što su nabavka prehrambenih artikala i namirnica za osiguranje besplatnih obroka u okviru javnih kuhinja, zatim nabava prehrambenih artikala i higijenskih potrepština za osiguranje i distribuiranje paketa pomoći te osiguranje programa kućne njege i pomoći.

Također, predloženi projekti mogu se odnositi i na osiguranje programa podrške osobama s invaliditetom kroz usluge dnevnih centara ili stanovanja u lokalnoj zajednici uz potporu, te osiguranje drugih programa socijalnog zbrinjavanja i podrške socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Korisnici sredstava su obavezni Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike dostavljati kvartalna izvješća o utrošku sredstava i to najkasnije 15 dana nakon završetka kvartala te dodijeljena sredstva koristiti namjenski i dostaviti izvješće s potpunom dokumentacijom kojom se dokazuje namjenski utrošak sredstava najkasnije do 15. siječnja.

Glas naroda

Bar se kod ovakih stvari ne bi trebalo pravit razlika,trebalo je svakom narodu isto .....

Humanitarnim organizacijama 450.000 KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari