HAZU u Mostaru dodijelio povelje zaslužnima

ljubuski.info

Povelje Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Bosne i Hercegovine dodijeljene su u četvrtak u Mostaru počasnim članovima Akademije te suradnicima za doprinos znanosti, književnosti i umjetnosti.

Dodijeljene su povelje počasnim članovima - akademiku Davorinu Rudolfu i akademiku Miri Gavranu.

Povelje su uručene i Branku Kataliniću, Mehmedu Akšamiji, Milenku Bevandi, Josipu Mlakiću, Peri Pavloviću, Zori Pilić, Misijani Brkić Milinković te Ivanu Anđeliću.

Tijekom svečanosti istaknuta je uloga Akademije u kulturnom i umjetničkom životu Hrvata u BiH s osvrtom na trenutnu političku situaciju u BiH te nastojanjima Hrvata da ostvare svoja prava.

Predsjednik HAZU BiH Mladen Bevanda podsjetio kako HAZU BiH nije indiferentan prema položaju naroda čija je ona najveća znanstvena ustanova.
Govorili smo više puta o ponižavajućem položaju hrvatskog naroda u BiH i za godinu dana smo uputili pet priopćenja tražeći odgovore na pitanja zašto je hrvatskom narodu oduzeto pravo biranja svojih predstavnika, rekao je.

Poručeno je kako nema političke volje da se riješi apsurdnost u bih te da i veliki svjetski mirotvorci, među kojima i dobitnici Nobelovih nagrada, nisu toliko dugo tražili svoja prava koliko tugo to traže Hrvati u BiH.

Hrvatska akademija za znanost i umjetnost (HAZU) u BiH osnovana je 23. lipnja 2014. godine i na taj datum se obilježava Dan Akademije.

Kritika vjerskim zajednicama

Tijekom obraćanja akademik Josip Muselimović skrenuo je pozornost kako među uzvanicima nema vjerskih dužnosnika te im poručio da uzmu molitvenike i kao i da prouče što je Josip Juraj Strossmayer radio.

Glas naroda

Je li tu kradeze akademiju osnovo komunjara draganče nakon osnivanja Hrvatske akademije koju osnovaše dr. Andrija Nikić?

ovde se dešava ko u ruskoj demokraciju sve vodi i nadgleda nas veliki vođa putin
našeg vođu Dragančeta treba imenovat kardinalom
sačuvaj nas bože ove udbaške diktature i mraka
prava udbaška mapa iznad demokracije potlačenog rvackog naroda-citat president svih rvata ZOKI MILANČE

Ne može nas nitko poniziti kao vi.

HAZU u Mostaru dodijelio povelje zaslužnima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari