U ZHŽ započelo izdavanje elektronskih zdravstvenih iskaznica

ljubuski.info

Temeljem Odluke o uvođenju elektronske zdravstvene iskaznice, koju je Upravno vijeće usvojilo na 16. redovitoj sjednici, Zavod za zdravstveno osiguranje Zapadnohercegovačke županije započeo je s izdavanjem elektronskih zdravstvenih iskaznica.

Zahtjev za izdavanje elektronske zdravstvene iskaznice može podnijeti svaki osiguranik u nadležnom područnom uredu Zavoda, sukladno mjestu prebivališta.

Prilikom dolaska u područni ured osiguranik će uz zahtjev za izdavanje elektronske zdravstvene iskaznice platiti naknadu od 5 KM i izvršiti provjeru ispravnosti osobnih podataka. Nakon provjere ispravnosti osobnih podataka elektronska iskaznica bit će izrađena i odmah spremna za preuzimanje.

Djeca do navršene 18. godine života, te socijalno ugrožene osobe (korisnici stalne socijalne potpore i osobe koje su navršile 65 godina života, a koje nisu zdravstveno osigurane po drugoj osnovi), su oslobođeni plaćanje elektronske zdravstvene iskaznice.

Elektronska zdravstvena iskaznica u potpunosti mijenja postojeću papirnatu zdravstvenu iskaznicu, te će izravno utjecati na povećanu sigurnost i ispravnost podataka osiguranika, smanjenje administracije i brže korištenje medicinskih usluga. Pored općih podataka osiguranika, elektronska iskaznica sadrži i elektronske podatke o uplaćenoj premiji osiguranja (markici) i statusu zdravstvenog osiguranja. Naime, elektronskom zdravstvenom iskaznicom osiguranici dobivaju i elektronske premije osiguranja (markice) i elektronsku ovjeru zdravstvene iskaznice koja zamjenjuje dosadašnji način ovjere po kojemu su osiguranici trebali doći u područni ured Zavoda kako bi ovjerili zdravstvenu iskaznicu i temeljem iste ostvarili pravo na zdravstvenu zaštitu na teret sredstava Zavoda.

Osiguranici će elektronsku zdravstvenu iskaznicu moći nesmetano koristiti u svim ugovornim zdravstvenim ustanovama, ljekarnama i ortopedskim kućama u ZHŽ.

Elektronska zdravstvena iskaznica nije obveza, ali je pogodnost za osiguranike, a osiguranici koji odluče nastaviti koristiti papirnate zdravstvene iskaznice i dalje su u obvezi fizički dolaziti u područne urede Zavoda poradi ovjere iste, priopćio je Zavod za zdravstveno osiguranje ZHŽ.

Glas naroda

Ajme, zaposlenicima u zavodu se od odsad opis posla mijenja iz korjena, do tad im je glavna radnja bilo štembiljanje (i igranje pasijansa)... Hm.. šta će sad radit?

bit će kao rezerva,opet će štembiljat kad padne sustav

Ne želim elektronsku iskaznicu!

Ko je uopće to Upravno vjeće ? Ko ih je ovlastio?

Kontrola svega!

prvo svojimzaposlenicima prekontroliraj te lažne diplome onda nama bacaj te prašinu u oči sa
nekim poslovim kojim perete naše pare
ako ne znate ko ima lažnu diplomu zna ćaršija

Ako je elektronsko ne znači kako je bolje!

Nepresušan izvor zarade za farmako ekipu, točno će znat, koliko aspirina po stanovniku!

U ZHŽ započelo izdavanje elektronskih zdravstvenih iskaznica
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari