Hercegovina postaje odredište za digitalne nomade

ljubuski.info

Privlačenje digitalnih nomada u Hercegovinu, pojedinaca koji za svoje poslovne aktivnosti koriste najmodernije tehnologije i nisu nužno vezani za jednu lokaciju, jedna je od glavnih aktivnosti koje će se u okviru projekta "Recooper" provoditi sa ciljem oporavka turističkog sektora u BiH.

Ovaj projekt sufinanciraju Europska unija (EU) i vlada SR Njemačke kroz projekt EU4BusinessRecovery, priopćeno je iz Tehnološkog parka Intera.

Turistički i ekonomski potencijal koji leži u digitalnim nomadima kao ciljnoj skupini prepoznale su brojne zemlje svijeta, a u posljednjih nekoliko godina i zemlje zapadnog Balkana gdje ni BiH nije izuzetak.

Geografska pozicija, niski troškovi života, sigurnost, zajednica, prirodne ljepote, kulturna baština, gastronomija i različiti sadržaji samo su neke od karakteristika Hercegovine u kojima digitalni nomadi već neko vrijeme pronalaze razlog za posjetu i boravak.

Projekt "Recooper" od travnja ove godine zajednički implementiraju Gospodarska komora FBiH i TP Intera iz Mostara.

Kroz niz aktivnosti projekt će doprinijeti jačanju kapaciteta turističkih operatera i brendiranju Hercegovine kao odredišta za digitalne nomade.

Kroz prve aktivnosti projekta, 20 mikro, malih i srednjih poduzeća koja pružaju usluge smještaja, ugostiteljstva, prijevoza, turističkih obilazaka, rekreativnih aktivnosti i drugih, imat će priliku pohađati radionice na kojima će se upoznati s potrebama digitalnih nomada, ali i učiti o digitalnom marketingu, copywritingu, brandingu i prodaji. Oni će s ekspertima raditi i na akcijskom planu na osnovu kojeg će moći prilagoditi svoje usluge potrebama ciljne skupine.

U okviru projekta razvit će se i web platforma, kao središnja točka na kojoj će digitalni nomadi moći pronaći sve informacije potrebne za njihov boravak, a preko nje će 20 turističkih operatera moći i predstaviti svoje usluge.

Uz brendiranje Hercegovine kao odredišta za digitalne nomade uz slogan "Work'n'Sunshine", projekt će kroz jednomjesečni pilot program ugostiti pojedince iz ove kategorije i predstaviti im potencijal regije te dodatno ojačati kapacitete uključenih operatera, ali i generalno unaprijediti turističku ponudu i poslovno okruženje u Hercegovini.

EU4BusinessRecovery je projekt EU-a koji pruža podršku BiH u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa. Vrijedan je 13,7 milijuna eura, a zajednički ga financiraju EU (13 milijuna eura) i Savezna Republika Njemačka (700 tisuća eura). Provode ga GIZ, ILO i UNDP od siječnja 2021. do lipnja 2023. godine.

Večernji list

Glas naroda

Ha ha, nadajtese vi, nadajte

Evo meni ide ok zadnjih 6 godina. Plaćam 10% poreza od ukupno 3500€ mjesecno. To je "crkavica" u njemačkoj ali meni je u BiH taj iznos više nego dovoljan da živim i uštedim.

dok ih krvožedna inspekcija ne zatjera

Je kućo moja i Mamić je digitalni nomad.
Sad se u ercegovini neće više jesti kašikom nego laptopom sinko!
žlica namjerno izostavljena

Hercegovina postaje odredište za digitalne nomade
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari