Ljubušaci posuđene knjige ne vraćaju u kućice

ljubuski.info

Temeljen na principu darivanja i slobodne razmjene, projekt malih knjižnica na otvorenom pozitivan je primjer koji pokazuje kako su za populariziranje kulture čitanja dovoljni kreativnost i entuzijazam. Ovaj projekt, koji je ponajprije pokrenula američka neprofitna organizacija, zaživio je i u Ljubuškom.

Kako saznajemo od Ivice Vizentanera, voditelja Knjižnice Ljubuški, dvije male knjižnice na otvorenom pobudile su veliko zanimanje građana, no neki od njih, nažalost, posuđene knjige ne vraćaju u kućice koje su za njih namijenjene.

Obogatite postojeće zbirke

Pozivamo sve one koji su posudili knjige da ih, nakon što završe s čitanjem, uredno vrate i tako omoguće da i drugi ljubitelji pisane riječi u njima uživaju. Također, ako posjedujete knjige i slikovnice koje vam više ne trebaju, slobodno ih možete dostaviti, odnosno obogatiti postojeću zbirku novim naslovima, kazao je Vizentaner.

Knjižnica Ljubuški sudjeluje u još jednom hvalevrijednom projektu, a riječ je o pokretnoj knjižnici, čije je osnovno obilježje pružanje knjižnične usluge stanovništvu u udaljenim područjima, osobito starim i nemoćnim osobama.
Ove usluge zasad koriste umirovljenici/štićenici staračkih domova s područja Ljubuškog, a ponajviše korisnici Staračkog doma Ljubuški. Svakog mjeseca dopunjavamo popis knjiga koje korisnici, to jest naši članovi mogu posuditi, nakon čega im dostavljamo željeno štivo, rekao je Vizentaner.

Predstojeći događaji

Podsjetio nas je i na predstojeće događaje koji će se održati u Knjižnici Ljubuški, a velik broj njih upriličit će se i u suradnji s drugim knjižnicama iz Zapadnohercegovačke županije.
Istaknuo bih predstavljanje knjige novinara Dušana Muse (7. srpnja), književnu večer s književnicima s područja ŽZH (9. kolovoza), izložbu rukotvorina (19. srpnja), kao i likovnu koloniju (19., 20. i 21. kolovoza). U tijeku je i tečaj crtanja i slikanja na kojem sudjeluje 62 polaznika. Po završetku tečaja održat će se izložba radova o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena, poručio je Vizentaner.

Dodajmo i to kako je u prošlom tjednu završena manifestacija "Književni četvrtak" u okviru koje su, šest četvrtaka zaredom, gostovali književnici: Matias Zečević, Sanijela Matković, Marela Jerkić Jakovljević, Jasna Ćorić, Marijan Mandić i Danijela Škegro.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

Ma nije moguće

Jeli gradonacelnik vratio makijavelija

Nisu ih ni uzeli da čitaju nego samo da stave u policu.Oni koji čitaju sigurno bi ih vratili a ako nisu onda su džaba čitali

Nisam znao da u Ljubuskom ima i ovakav hvale vridan projekat.Gledam u Njemackoj su iskoristili stare telefonske govornice za ovo.Fino i kulturno jos samo da se vise vodi racuna o drugima te se uredno procita i vrati i ako se ima sto od viska da se donira.Svaka cast za ideju.

Odgoj i kultura, jako žalosno, djeca se vjesaju po tome i razabacaju, a odrasli uzmu i nevrate,ne citam knjige ali sam vidio par puta kako se odnose prema kucicama

To je nas odgoj i kultura.
Takvi smo u svemu .

Kako ne vraćaju? Neki ljudi su ostavljali peočitane knjige koje im više ne trebaju. Ruku na srce, knjižnica ih napuniča samo nekakvim dosadnim knjigama, iste tematike il vjera il nekakva suhoparna poezija

Ljubušaci posuđene knjige ne vraćaju u kućice
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari