Vlada ZHŽ-a osigurala 116.000 KM za nabavku udžbenika

ljubuski.info

Na jučerašnjoj sjednici Vlada Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) utvrdila je tekst Izmjena i dopuna županijskog Proračuna za 2022. godinu, kao i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršavanju Proračuna ZHŽ za 2022. godinu, te ih uputila u daljnju proceduru županijske Skupštine

Također, Vlada je utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o šumama te ga uputila u daljnju skupštinsku proceduru, priopćeno je iz Vlade ZHŽ.

Navedenim izmjenama Zakona propisuje se, među ostalim, da se, ukoliko ne postoje objektivne mogućnosti pravovremene izrade nove šumsko-gospodarske osnove, državnim i privatnim šumama može gospodariti najduže pet godina umjesto dosadašnje četiri na temelju godišnjeg plana gospodarenja kojeg, uz sva pribavljena potrebna mišljenja, donosi ministar gospodarstva.

Vlada je odobrila korištenje sredstava "Kapitalni izdaci - nabava udžbenika" utvrđenih Proračunom Zapadnohercegovačke županije za 2022. godinu, kojom se utvrđuje da će se sredstva u iznosu od 116.401 KM koristiti za nabavku radnih materijala za učenike 1. razreda te nedostajućih udžbenika za učenike od 2. do 9. razreda osnovne škole.

Vlada je utvrdila i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, koji je također upućen u daljnju skupštinsku proceduru, a razlog za donošenje ovoga zakona je otklanjanje poteškoća s kojima se susreću potencijalni utemeljitelji zdravstvenih ustanova, kao i doprinos poboljšanju organizacije zdravstvenih službi u javno zdravstvenim ustanovama u Županiji zapadnohercegovačkoj.

Također, Vlada je donijela Odluku o privremenoj listi lijekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava Zavoda za zdravstveno osiguranje ZHŽ, kao i načinu njihovog propisivanja i izdavanja.

Vlada je razriješila Povjerenstvo za upravljanje oduzetom imovinom u sastavu: Vesna Banožić Zeljko, Ivan Lasić, Ivana Zlopaša, Drago Tomić, Elvis Šoše i Karolina Dodig, te je imenovala novi sastav Povjerenstva u sastavu: Marko Galić, Ivan Lasić, Ivana Zlopaša, Ivana Hrkać, Marko Zelenika i Karolina Dodig, stoji u priopćenju.

FENA

Glas naroda

Dat će oni sad i huzice, bliže se izbori,providno i jadno.

Pohvala za besplatne udžbenike i pribor, samo da im je bolji uvez, nove knjige a većina se raspada, šteta!

Vlada ZHŽ-a osigurala 116.000 KM za nabavku udžbenika
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari