Grad Ljubuški će sufinancirati kamate na poduzetničke kredite

ljubuski.info

Razvojna banka Federacije BiH u suradnji s Gradom Ljubuškim u srijedu je u Ljubuškom održala prezentaciju novih kreditnih linija.

Prije samog predstavljanja nazočne je pozdravio gradonačelnik Vedran Markotić i zahvalio im na dolasku.

V.d. predsjednice Uprave Razvojne banke FBiH Mersiha Slipičević naglasila je kako je Razvojna banka stabilna financijska institucija i kako već duže vrijeme rade na pomoći gospodarstvu kroz više kreditnih linija.

Dalibor Milinković, v.d. izvršnog direktora za projekte i razvoj istaknuo je kako je Razvojna banka otvorena za sve zainteresirane i pozvao gospodarstvenike da iskoriste mogućnosti kreditiranja, jer Razvojna banka FBiH nudi fiksnu kamatnu stopu i duge otplatne rokove.

Osvrnuo se i na potpisani Memorandum između Saveza općina i gradova FBiH i Razvojne banke FBiH kazavši kako će se njime olakšati apliciranje lokalnim zajednicama na projekte iz europskih fondova.

Ljubuškim poduzetnicima nove kreditne linije predstavio je Borislav Trlin, direktor Sektora za istraživanje i razvoj Razvojne banke FBiH.

Predstavljeni su krediti namijenjeni tvrtkama koje se bave izvozom, malim i srednjim poduzećima kroz kratkoročna i dugoročna financiranja tekućih sredstava, zatim kreditiranje stalnih sredstava, financiranje malih gospodarstava, održavanje zapošljavanja, financiranje poljoprivrede proizvodnje uz potporu Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva itd.

Također, okupljeni su imali priliku upoznati se i o novim kreditnim opcijama za ulaganja u energetsku učinkovitost, obnovljive izvore energije, turistički sektor ili pak projekte javno-privatnog partnerstva.

Poduzetnici su iskazali zainteresiranost predstavljenim programima kreditiranja uz povoljnu fiksnu kamatnu stopa dodavši kako uz to imaju veće mogućnosti poslovanja.

A da će kamatna stopa Razvojne banke za ljubuške poduzetnike uskoro biti povoljnija najavio je gradonačelnik Markotić, kazavši kako će Grad Ljubuški sufinancirati kamate na kredite kod Razvojne banke FBiH.

Jedna od točaka iduće sjednice Gradskog vijeća će biti i pomoć gospodarstvu kroz sufinanciranje dijela kamate tako da tvrtke koje uzmu kredite mogu očekivati sredstva od Grada Ljubuškog. Hvala vam na svemu što radite za dobrobit zajednice u ovim teškim vremenima za gospodarstvo. Želim da znate da niste sami i da vam uvijek stojimo na raspolaganju - poručio je okupljenim gospodarstvenicima gradonačelnik Markotić.

ljubuski.ba

Glas naroda

A mogu li stanovnici Ljubuškog očekivati subvencioniranje kamata za njihove privatne kredite? Pitam za druga

A šta ševo izvozi?

Diplome

Gledam prvi red ljubuske politike, sve ih Barbaric izmislio i postavio,pa mu ga sad metnuli ni kavu sa njim neće da popiju

Ko je ovaj sijede brade u prvom redu

Onaj zadnji u redu sa bradom je opcinski Jarac

IN doo Ljubuški

Mucic stanislav

Triba mu Razvojna banka ili …

Ne, Razvojna banka triba njega, kurta je kao dragovoljac sa ukrajinskog ratišta pa mu je Zelenski masno platio za ratovanje... vratio se pun ko Džajić pa mu banka zanosi [ * neprimjereno * ] u krivini.

Dok je nevenko k.r.i.m.i.n.a.l.a.c bio na poziciji moci a stitio ga ministar b.i.z.o.n koji je inace tokar a kupio diplomu kao i supruga mara koja radi u mupu, ova mlađa ekipa i svi oni koji su mu se suprotstavili su dozivljavali torturu. Zahvaljujuci ovoj ekipi n.e.v.e.n.k.o. k.r.i.m.i.n.a.l.a.c ima saborski mandat jer inace bi sabor mogao gledat samo na televiziji tako neka pije kavu sa kockarima kao sto je i sam.

Nevenko uzima pare u Ljubuškom se ništa ne može bez papira od firme Barba doo Ljubuški oni su uvezani a svađe su foliranje

Koja je sad razlika, razmisli malo.

Nema nikakve razlike ista g….

Barbar kapo mafijaša. Kad se spomene hdz odmah pomislim na mafiju.

Mafija je zlato za ove

Nigdje na svijetu Hrvati bolje ne žive od adzovaca u BiH a Ljubuški je među 5 gradova

pa kako ti ne dosadi pisati stalno isto?

Kada oni prestanu lagati da su ugroženi a svi milionasi bez rada

Razvojna banka odavno postoji i svatko za nju zna. Ali, kredita neće biti bez uvjeta koje daju komercijalne banke, a među njima je najpovoljnija UniCredit.

Markotiću vrati općinske kredite koje Bubalo vodi izvanbilančno.

A di je redsjednik skupstine?
Kako njega nema?

Ima posal bitniji

Presjednik skupštine ima posla u Proboju.

Koliko ljudi je ona stvar došla glave i budale opet padaju na to cccc...

Nisu ga pozvali.

Lipo ti je na državnim jaslama zivit

Ovako kaže HDZovac:

Sve što imam sam ukrao, a samo diplomu sam kupio .

i ja sam...

Ševo hebote koliko te reklamisem mogo bi mi malo para vratit

Bravo Kvesko dosta već malo para vratit :)

Ovaj djaka dalibor je plasira vise negativni kredita ispod ruke nego dlake na glavi sto ima ima tala i u vegeti

Šta je Petar Jurčić u banci

oćeli ove jeseni opet trčat trku Veljačka kenja sa [ * neprimjereno * ]m i mačkarim partije na jesenskim izborim ,koje draganče gubi prije izbora

Grad Ljubuški će sufinancirati kamate na poduzetničke kredite
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari