Damir Boras novi je počasni doktor Sveučilišta u Mostaru

ljubuski.info

Počasni doktorat, "Doctoris Honoris Causa", najviše priznanje koje Sveučilište u Mostaru dodjeljuje istaknutim znanstvenicima i uglednim javnim osobama, dodijeljen je u četvrtak rektoru zagrebačkog sveučilišta Damiru Borasu.

Za izniman međunarodni ugled, osobito kao znanstveniku na području informacijskih znanosti, te za suradnju s akademskom i znanstvenom zajednicom Sveučilišta u Mostaru, čijemu ugledu, razvoju, što većoj vidljivosti i prepoznatljivosti neprestano pridonosi, stoji u priopćenju Sveučilišta u Mostaru.

Boras je istaknuo kako ovo priznanje nije dodijeljeno samo njemu, nego kako je to priznanje i cijelom Sveučilištu u Zagrebu.
Sveučilište u Zagrebu je u svojoj višestoljetnoj povijesti, mijenjajući imena i ustroj, nosilo i ime 'Hrvatsko sveučilište' te je bilo i ostalo, a bit će i ubuduće stožerna hrvatska nacionalna institucija u području visokoga školstva, znanosti, kulture i umjetnosti, transfera tehnologije i znanja, društvenih djelatnosti i čuvar hrvatskoga nacionalnog identiteta, čuvar hrvatskoga jezika i čuvar europskih vrijednosti. Danas se, stoga, osjećam ispunjeno i sretno, nadajući se da sam kao profesor, nastavnik i znanstvenik, kao rektor i dekan, ali i kao prijatelj Sveučilišta u Mostaru, svoju misiju dobrim dijelom i ostvario, rekao je Boras povodom dodjele titule počasnoga doktora Sveučilišta u Mostaru.

Boras je objavio više od 200 znanstvenih i stručnih radova, knjiga i srednjoškolskih i visokoškolskih udžbenika iz područja informacijskih i komunikacijskih znanosti, programiranja, e-učenja, računalne obradbe teksta i jezika, leksikografije i enciklopedistike.

Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić izjavio je kako je Boras prošao put od uglednog i renomiranog profesora pa sve do rektora Sveučilišta u Zagrebu.
Jednom riječju, vizionar i utemeljitelj, Damir Boras profesor je koji ispunjava sve akademske zadatke koji su mu povjereni, kazao je Tomić.

Stručno povjerenstvo, koje je imenovano za ocjenu prijedloga za dodjelu počasnoga doktorata Sveučilišta u Mostaru, činili su Ivica Musić kao predsjednik Povjerenstva, te članovi Marin Milković, Marko Odak, Jadranka Lasić Lazić i Iko Skoko.

Posebno je važno istaknuti iskrenu privrženost prof. dr. sc. Damira Borasa Sveučilištu u Mostaru. Ne samo kao znanstvenik i kao nastavnik nego i kao utjecajna osoba u Republici Hrvatskoj u svojim je javnim nastupima uvijek ukazivao i ukazuje na prevažnu ulogu koju Sveučilište u Mostaru ima za opstanak hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini te jasno i nedvosmisleno pozivao i poziva sve političke i ine čimbenike da mostarskomu sveučilištu pruže svekoliku pomoć i ne prestanu skrbiti o njemu, istaknuo je dekan Filozofskoga fakulteta SUM-a Ivica Musić.

Ranije je zagrebačko sveučilište, kojeg vodi Damir Boras, dodijelilo počasni doktorat Draganu Čoviću, s kojim je mostarski rektor, Zoran Tomić, iznimno blizak.

Glas naroda

no koment

Ugledni rektor Tomić, pardon poznati tokar Zoka

Tokar Tomić daje pocasni doktorat Mlinaru Borasu.

Ovo je ruganje u lice Ljubušacima

to mu Čović vraća dug

Zemljo otvori se....

Mamicu vam doktorsku. Jad i cemer. Mrs.

Izadji im na duel.Ja da sam obrazovan covik mene bi bilo samog sebe sramota obracunavat se sa njima iza anonimnih komentara.Evo ja kazem da o Borasu sami zivotopis govori sve a za Tomica kazem da o coviku triba filim snimit.A vipljuvatori po svemu izazovite ih avno na suceljavanje pa da vidimo di je ko?

Čuli da vidimo di je tko. Sad nešto njih dvoje strašno pametno. Kakav su dojam ostavili na tebe ispada da su neki veliki stručnjaci.. Ne znam ljude ali ovako ih veličati baš čudno

Ovako su činove davali jedni drugima Jelavic Medic Rupcic pa su svi generali Zoran Tomic nije završio Pravni fakultet a pametan je

Ševo je ogolio školstvo da bi prodali diplomu trebate imati tržište tj one koji bi kupili diplomu a takvih je na ovim prostorima na tisuće

To je mladež kradezea ratnih devedestih fakultet magisterij priko noći uz pomoć kradezea tokaru pokaži index

Zoran nije završio fakultet tko mu je generacija

Studirao sam prije četrdeset godina i još i sad se sjećam imena mnogih kolega i kolegica a naravno i profesora i asistenata. Ne mogu ni zamisliti kako se osjećaju ljudi koji nisu u stanju iz prve nabrojati nazive predmeta i imena profesora. Nažalost ima i takvih.

mora da znaš tri imena

Ja sam mu generacija, ali neću pljuvati po njemu, a i koliko znam, da je sa nama u busu iz Ljubuškog putovao i vrli urednik ovog portala.

svi su borasi familijarno odbacili partijske knjižice 90 te i postali akademski građani HDZ partije kao uhljebi ili paraziti
skolstvo je postalo prćija HDZa zato se dokumenti i diplome bih ne priznaju više u njemačkoj,čak ni vozačke dozvole

HDZ rektora damira borasa treba predložit za Papu a HDZovci svi da budu kardinali
oni su odabrani narod

Damir Boras novi je počasni doktor Sveučilišta u Mostaru
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari