Vlada povećala naknade uposlenih kod korisnika proračuna u ZHŽ

ljubuski.info

Vlada Zapadnohercegovačke županije na sjednici održanoj u četvrtak donijela je Odluku o izdvajanju sredstava jedinicama lokalne samouprave s pozicije "tekući prijenosi za objekte vodnog gospodarstva" utvrđenih ovogodišnjim proračunom te županije kojom se odobrava izdvajanje sredstava jedinicama lokalne samouprave u iznosu od 196.000 KM.

Navedena sredstva se raspoređuju jedinicama lokalne samouprave podjednako za sufinanciranje projekata vodnog gospodarstva, i to Gradu Široki Brijeg za izvođenje radova na istražnoj bušotini u naselju Izbično, Gradu Ljubuški za otplatu investicijskog kredita Razvojnoj banci Federacije BiH - vodoopskrba, Općini Posušje za izgradnju vodovoda Vir - sekundarna mreža između ČV 45 i ČV 46 te Općini Grude za izgradnju transportnog vodovoda u MZ Borajna i za izgradnju novih bušotina u vodocrpilištu Grudsko Vrilo, priopćili su u petak iz Vlade ZHŽ-a.

Vlada je donijela i Odluku o donošenju Programa rada za izradu Plana zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća Zapadnohercegovačke županije.

Također, donesena je i Odluku o isplati sredstava s pozicije "tekući prijenosi za Sveučilište u Mostaru, Studentski centar u Mostaru, Zavod za odgoj i obrazovanje" iz proračuna ZHŽ-a za ovu godinu kojom se određuje iznos, svrha i odobrava isplata sredstava u iznosu od 900.000 KM navedenim institucijama.

Osim toga, Vlada je donijela Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o naknadama iz osnova materijalnih prava uposlenih kod korisnika proračuna u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Razlozi za donošenje ove Odluke temelje se na porastu cijene goriva, kako bi se predloženim izmjenama rasteretili uposleni kod korisnika proračuna ZHŽ-a. Odluke da se dosadašnji iznos prava na naknadu troškova prijevoza na posao i s posla u visini "0.25" KM po prijeđenom kilometru za dane provedene na radu povećava na iznos od "0,35" KM.

Uz to, Vlada je donijela Smjernice ekonomske i fiskalne politike Zapadnohercegovačke županije za razdoblje 2023. - 2025. godine, koje definiraju početna proračunska ograničenja za sve korisnike županijskog proračuna.

Cilj smjernica je osigurati realan, sveobuhvatan i konsolidiran okvir planiranja rashoda, čime se postiže funkcionalna povezanost provođenja sveukupnih aktivnosti unutar uravnoteženog okvira prihoda i rashoda za sve razine vlasti Federacije BiH, navodi se u priopćenju.

Osim toga, donesen je i Program rada Vlade ZHŽ-a za 2022. godinu koji je upućen u daljnju skupštinsku proceduru.

Glas naroda

Izbori,Izbori,Izbori.

Kvesku je isto

Je Njemu je isto on vozi na opcinsko gorivo, po danu vozi golfa a po noći Kedija samo u kediju ima i dodatnu opremu.

Zna li itko reci onim majstorima na plantazi sta da rade. Pa vec cetvrti put kopaju rov po istoj trasi. Ondje je netko dobro izgubljen.
Ili fali Haso da stavlja cijevi :)

Dobra dobra

Čiji je kedi?

Sad ljubuški rani nek vam pokupuju ovi iz proracuna

Povećane naknade da se Ljubuški političari mogu vozat..
Tiša, Viktor koji vozi 10 auta, Markotić u privatne svrhe, a toni da ne pričam

Glupa ti priča, naknade su za prosvjetu, policiju i ostale uposlenike.

Jedan je Toni.

Pa ne budite bezobrazni,moraju gospodje na frizure,manikure,pedikure ovi zenjeni voziti,a Kralj mora na silo u cure.

Neka, treba im! Ovi iz javnih službi se toliko brinu za javno dobro, da im treba davat i kapom i šaopom :P

Vlada povećala naknade uposlenih kod korisnika proračuna u ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari