ZHŽ uplatila 704.000 KM za sudske presude

ljubuski.info

Iz proračuna Zapadnohercegovačke županije danas je isplaćeno 703.995,64 konvertibilnih maraka sudskih izvršenja.

Riječ je o drugoj isplati ove vrste u manje od pola godine čime je na račune proračunskih korisnika u spomenutom razdoblju uplaćeno ukupno 1.236.198,76 konvertibilnih maraka.

Najveći dio isplaćenih sredstava uplaćen je na račune prosvjetnih djelatnika, dok se ostatak odnosi na djelatnike MUP-a ZHŽ. Kako su istakli iz Ministarstva financija Zapadnohercegovačke županije, plaćanje se vrši temeljem redoslijeda zaprimanja pravomoćnih sudskih ovrha koje su teretile transakcijski račun ZHŽ.

Ove obveze se odnose na tužbe proračunskih korisnika iz ranijih godina. Intenziviranjem isplata Vlada ZHŽ je još jednom potvrdila stajalište kako je izmirenje sudskih ovrha visoko među prioritetima, što dopredsjednik Vlade ZHŽ i ministar financija Toni Kraljević često ističe.

Inače, tijekom prošle godine iz županijskog proračuna je za sudska izvršenja ukupno isplaćeno 1.240.562,27 konvertibilnih maraka. U posljednje tri i pol godine od čega su dvije obilježene pandemijom korona virusa ZHŽ je uspjela izmiriti čak 5.049.169,29 konvertibilnih maraka obaveza nastalih sudskim presudama.

Glas naroda

Nami iz jkp Ljubuški mu.do marjanovo

Do sada ukupno od 2010 godine kad je podnesena prva tuzba isplaceno oko 2 miliona i 200 tisuća maraka.Veliko hvala čovjeku koji je prvi tuzio i svima nama otvorio vrata da uzmemo ono što nas po zakonu pripada.

Ministar Kraljević i načelnik Markotan su dali kriminalcu Bratiši da devastira Kravicu stići će vas Božija pravda [ * neprimjereno * ] hadezeovska

Ovo što Bratko radi mu je do sada najregularniji posao

Haha

Rade crni rade sto ga zasra.

Sacekajte još malo ide ponovno tuzba Mupu bit će ponovo love.

Završi li iko u zatvoru zbog sudski presuda

Krivci za gubitak Sudskih sporova su nagrađeni boljim radnim pozicijama, odborima, činovima i sl., a brigu o isplatu po Sudskim presudama su licemjerno prenešeni na leđa onih koji evidentno pokušavaju "ispraviti krivu Drinu"....

Vratite narodu oteto.

Zanima me jedna stvar.čiji je to novac t.kraljevića ili stanovnika zzh.zanima me dali je ko odgovarao za ove tuzbe .zanima me ko je kriv za ove tuzbe.nije problem s tudjim k..... Gloginje mlatiti šta je par milina ionako nisu moji,s čim se ovaj ministar hvali.jel neko od njegovih predvodnika u zatvoru zbog ovog

Baš tako nema se ministar šta hvaliti sa ovime , umjesto da su odmah platili po zakonu sad plaćaju dug, kamate i odvjetnicima sudske troškove. Ministar Kraljević, premijer Ćosić su najviše krivi za to jer su ignorirali sindikat prosvjete i nisu htjeli platiti iz inata i sad to svi mi građani županije plaćamo iz proračuna,a oni se još sa time hvale umjesto da završe u zatvoru zbog toga i plus da plate ove troškove iz svog džepa.

Treba jasno i glasno reći koje doveo do toga i da odgovara. Koliko se plati po tužbama privatnim poduzećima, tu je deračina županije...

Jel te sramota Rade Luburiću, drugi vraća tvoje dugove a ti se šepuriš po Ljubuškom..

Radi objektivnosti treba reći, da je Kraljević isplatio sudskih više nego svi skupa prije njega. Isto treba reći da ih je sve naslijedio od bivših ministara. E sad, dali je on dobar ministar zato što radi svoj posao ili su svi prije bili loši? Pravo pitanje je gore postvljeno. Tko je do sada odgovarao od prethodnika Kraljevića? Zašto se dopustilo da kamate prerastu glavnicu? Nije bilo novaca ili volje? Ili se guralo pod tepih da se ne gubi popularnost? Problem svih politika je prešućivanje nezakonitih radnji prijašnjih ministara. To treba jasno reći. A uvjeravam vas da su svi trrbali završiti u zatvoru. Svi. Istina, pojedini su tu i zalutali. I nažalist tako je u svim ministarstvima i upravama gdje politika kadrovira. Zato nam i je ovako. Kraljević je svijetla točka u crnilu. Nažalost, predugo je sam..., da se bar još netko pridruži. Ne treba se hvaliti s onim što je normalno, i to nešto govori, u kakvom društvu živimo i kako nam je.

Kraljević je uistinu dobar ministar, koji super radi svoj posao, ali i posao kolegice Mikulić.
Samo upitajte nekoga iz prosvjete koga oni smatraju svojim ministrom, garant nećete čuti Mikulićku.
A za Luburića je suvišno trošiti riječi, jer on sam ne zna je li pošao ili došao.Davno je on sazrijao za temeljite istrage, ali eto politika ga štiti.
Ministre Kraljeviću, svaka čast i samo naprijed.

čini mise odoka da zalizani krije looppoovluk Rade Luburica
HDZ - goni se u 3 pm

Hvalite me usta moja,sam sebi i o sebi pise komentare.Samodopadan i zaljubljen sam u sebe.

Ne govoriš istinu ili navijaš za Kraljevića, ovdje ima dosta presuda kad je i Kraljević bio ministar,a najviše su krivi Kraljević i premijer Ćosić jer nisu htjeli prosvjeti platiti ono što su im dužni a znali su da će poslije platiti i dug plus kamate i sudske troškove odvjetnicima. A ti nastavi hvaliti Kraljevića,a još da kažem javnosti da zna kad ovi neki komentiraju kako eto Kraljević je super kao ovi neki drugi su krivi nije istina sve Kraljević odlučuje u Ljubuškom i za sve loše on je kriv. A inače Kraljević i gradonačelnik Markotić to im govore njihovi kolege iz HDZ-A su se pohasili i vele se digli ,misle da su"bogovi" ,a tko visoko leti mogao bi dobro pasti.

Raspitaj se malo ,pa onda pričaj.Da si iz prosvjete( kako se potpisuješ) znao bi da su tužbe iz 2011./12./13./14.te, znači sve prije ministra Kraljevića( jer je dotični došao na mjesto ministra u rano proljeće 2015.god.).Dugove su napravili Bakula i Luburić.
Osobne animozitete ostavi po strani i priznaj da čovjek radi svoj posao dobro i pošteno.
To što je glavni za sve u Ljubuškom je možda zato što je sposoban i zainteresiran za sve, i troši svoje vrijeme, a mogao bi negdje uživati.
No očito se nije rodio tko je svijetu ugodio.

Oce li ministar objavit kolike su mjesečne kamate na ostatak neisplaćenih tužbi?
Koliko mu je pametno isplacivat svako pola godine presude ?
Za koliko manja bi bila ova cifra da je isplaceno prije pola godine npr.?
Itd

Zašto nije I ostalim isplaćeno nego samo nekim?

Da Ministar Kraljević radi svoj posao. Nadajmo se sada ovi mlađi da će poći njegovim stopama, mišljenja sam da i Gradonačelnik Vedran ide tim stopama!

ne radi svoj posao iisti je ko R. LUBURIC, a Mrkotan je još gori krrimos

Mup je lakse tužit nego proći kraj njega

Haha MUP nije dobio samo tko nije tužio, dobar im kadar

razbojnik do razbojnika, mislim kradezeovci, svi po redu..

Županija uplatila našim novcem a nitko od uhljeba u zatvoru nije završio

Sve vrsni pravnici koji u realnom sektoru nikad nisu marke zaradili

Vlada Zvonke Jurišića( Bakula kriminalac), i Rade Luburić su najodgovorniji za obaveze koje su nastale.. Rade jako nesposoban, tu krivim HDZ kakve ljude imenuju na važna mjesta. Za nagradu u parlament pa za ravnatelja Heraga. I eto ti političara od formata, ni kriv ni dužan. Zašto? Jer je izc
Studenaca ( bitno selo za donjeti glasove). Ključ biranja kandidata za pozicije. Ove iz mjesnih zajednica kupe sa dva tri odbora, 4 ili 5 stoja i to je to. Sela mirna par ljudi zaposle mir u kući. HDZ Ljubuški. Ista formura 20 god. Promjenite nešto prozirni ste više. Stavljajte sposobne ne podobne..

Među ovim novcima je dio i taksa koje smo morali platiti po glavi 600 KM + kamate od 12 % na te naše privremeno otete novce, i ostalo je oteto po zakonu jačeg, samo se našem sudu plaćaju takse za radničke sporove to je pritisak da se manje tuži, da je gos Kraljević pravi domaćin i gospodin davno bi se zadužio po 7÷8% i isplatio a ne plaćao kamatu od 12 %,

Možda je morao vraćati dugove i kredite što su ranijih godina veliki gospodini "nadizali".
A za takse i sudske sporove se obratite strašno uspješnom ministru pravosuđa Kristijanu, jer to je u njegovoj domeni djelovanja.

Kristijan Zovko pravna veličina. Um. Bog prava i debate. Uskoro rastavljanje na proste faktore. Korak po korak.

ZHŽ uplatila 704.000 KM za sudske presude
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari