Čapljina ponovno miriše na "Lastu"

ljubuski.info

Današnji dan zasigurno će biti zlatnim slovima upisan u povijest čapljinskog, ali i bosanskohercegovačkog gospodarstva.

Službeno je u rad puštena čapljinska "Lasta", tvornica keksa i vafla po kojoj je Čapljina više od pola stoljeća bila poznata širom svijeta.

"Čapljina miriše na Lastu", ponosno je kazao gradonačelnik Grada Čapljine Smiljan Vidić na otvorenju tvornice koja bi ponovno trebala oživjeti njegov grad.

Naime, Vidić je podsjetio na nekadašnju važnost čapljinske Laste te njezino prvotno otvaranje.
To je bio naravno velik događaj za Čapljinu. Međutim, ovaj današnji stavio bih na višu razinu. Nažalost, prije par godina svjedočili smo gašenju Laste i mi kao lokalna vlast smo puno toga napravili da se ti ljudi zbrinu. Međutim, ovo što se danas događa je zbilja velika stvar, jedna velika investicija našeg poznatog poduzetnika, istaknuo je Vidić.

Tvornicu je prije dvije godine, dok je bila u stečaju, kupio Petar Ćorluka, nakon čega je uslijedio procvat - od rekonstrukcije cijele tvornice i prostora oko nje, do zapošljavanja osoblja u dvije smjene, pa sve do puštanja poznatih keksića na police.

U "Lastu" su stigli moderni strojevi iz inozemstva, osoblje se obučavalo kod najboljih stručnjaka, a sve to dalo je fantastične rezultate nakon puštanja keksića u prodaju.

Vlasnik tvornice Petar Ćorluka s ulaganjima od 20 milijuna eura oživio je nekadašnjeg privrednog giganta na jugu zemlje, a u planu ima širenje proizvodnje, ali i tržišta.
U BiH su već zapaženi rezultati u prodaji i proizvodnji. Širit ćemo proizvodnju, širit ćemo tržišta. Sada su nam cilj susjedna tržišta, a širit ćemo se što dalje i više možemo, kazao je.

Najavio je i proizvodnju austrijskih medenjaka u Lasti.
Kupili smo brend iz Austrije star 120 godina, oni su specijalisti u proizvodnji medenjaka. Već u lipnju ove godine doći će njihov glavni tehnolog i ovdje će se proizvoditi njihovi medenjaci. Pod tim brendom ćemo izvoziti u Njemačku i Austriju, kazao je.

Za sada Lasta radi u dvije smjene, a Čorluka se nada kako će uskoro krenuti i proizvodnja slastica i u trećoj smjeni.

Čapljinke i Čapljinci doslovno su sa polica razgrabili štrudlu sa smokvom, lindžu i druge slastice koje su ponovno simbol Čapljine.

Zbog velikog značaja koji "Lasta" ima za gospodarstvo Čapljine, ali i cijele BiH, Petar Ćorluka upriličio je danas svečano otvaranje tvornice na kojemu se okupio veliki broj uzvanika iz svih sfera.

Svi oni zajedno su nazdravili za jedno novo doba "Laste", koja, kako i sami kažu, ponovno leti "Na krilima dobrog".

bljesak.info

Glas naroda

Bravo dajte jos radnih mijesta

Podržavam otvaranje proizvodnih pogona i novih radnih mjesta, ali Čorluka je ovime kupio samo brend, razlika izneđu stare Lase i ove nove je ko nebo i zemlja jer je prije bila u rukama radnika, sada je u rukama jednog poduzetnika.

Zato je prija i propalo a ruku na srce to da je nesto bilo u rukama radnika,osim zimnice,je obicna tlapnja.

Čuli u rukama radnika. Pa mogli su je i radnici pokrenut ali nisu, pokrenuo je Ćorluka.
Nije bitno u čijim je rukama važno je da radnici rade i da imaju što bolje plaće.

Mogli su je radnici pokrenit da su ratni profiteri

Sto nisu pravili kod kuce?

Plati,pa miriši.Sve je super i sve je ok.

Čapljina ponovno miriše na "Lastu"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari