MUP ZHŽ će obnavljati pritvore

ljubuski.info

Pritvorske jedinice policijskih uprava Ministarstva unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije (MUP ZHŽ) uskoro bi trebale biti uređenije.

MUP ZHŽ objavio je javnu nabavu za rekonstrukciju prostorija za zadržavanje osoba lišenih slobode u policijskim upravama u Ljubuškom, Širokom Brijegu, Posušju i Grudama.

Kako je navedeno u Obavijesti o nabavi, predviđena rekonstrukcija "uključuje arhitekturu, konstrukciju, vodovod i kanalizaciju, električne instalacije te strojarske instalacije".

Više od 100.000 KM

Svi radovi, tvrde, izvode se sukladno Pravilniku o tehničkim, higijenskim i drugim uvjetima u prostorijama za smještaj osoba lišenih slobode ("Narodne novine Zapadnohercegovačke županije", broj: 25/20).

Planirana vrijednost investicije je više od 100 tisuća maraka, a rok izvršenja radova je 180 dana. Ime ponuđača moglo bi biti poznato krajem svibnja kada je planirano otvaranje pristiglih ponuda.

Budući da će radovi na rekonstrukciji prostorija, prema nabavi, trajati pola godine, postavlja se pitanje što će biti s pritvorenicima. Informaciju o tome zatražili smo od MUP-a ZHŽ-a koji su nam nakon gotovo pola mjeseca odgovorili. U odgovoru nas upućuju na raspisanu nabavu od 26. travnja.

Smještaj pritvorenika tijekom radova

Izvođenje radova na pritvorskim jedinicama treba organizirati na taj način da se istodobno izvode radovi na pritvorskim jedinicama PU Ljubuški i PU Posušje, a nakon završetka radova na ove dvije pritvorske jedinice, slijede radovi na pritvorskim jedinicama u PU Grude i PU Široki Brijeg. Sukladno tome će biti smješteni i pritvorenici tijekom izvođenja radova rekonstrukcije prostorija za zadržavanje osoba lišenih slobode, naveli su iz Uprave policije ZHŽ-a.

Inače, MUP ZHŽ već je ranije raspisao nabavu za rekonstrukciju pritvora. Nabava je poništena 22. ožujka, jer "nije dostavljena nijedna ponuda u određenom krajnjem roku". U poništenoj nabavi rok izvođenja radova bio je 60 dana kraći u odnosu na novu nabavu.

bljesak.info

Glas naroda

Došlo vrjeme je da se hapse ugledni biznismeni zato se moraju urediti prostorije ,dosad se hapsila samo sitna raja .kad te dovedu tamo naj radje bi se obisijo da moreš koji je bio smrad deka se nikad nije prala a WC začepljen .

Samo Sarajevo

Pa šta bi ti smještaj od 4,5 zvjezdica, ajde bogati.

Za ovog prvog komentatora, bolan uvik je se to zvalo "buvara"

Vezane vijesti

MUP ZHŽ će obnavljati pritvore
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari