Čestitka na Dan vatrogasaca

ljubuski.info

Povodom blagdana svetog Florijana, Međunarodnog dana vatrogasaca, koji se obilježava 4. svibnja, svim vatrogascima čestitamo njihov dan, stoji u čestitci Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije.

Međunarodni dan vatrogasaca obilježava se u cijelom svijetu, a sukladno Zakonu o zaštiti od požara i vatrogastvu mjesec svibanj se obilježava kao mjesec zaštite od požara.

Požari, potresi, poplave i druge nepogode i nesreće ne mogu proći bez naših vatrogasaca te im stoga povodom blagdana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca od srca čestitamo njihov dan i upućujemo iskrene čestitke. Hrabrost i požrtvovnost naših vatrogasaca u obavljanju ove humane profesije ulijeva nam sigurnost jer znamo da će nam pomoći u svim mogućim situacijama, a pritom često riskirajući i svoje zdravlje, ali i živote kako bi nam pružili zaštitu, navode.

Kako ističu, 2022. godina nije započela onako kako bi mi željeli jer smo u našoj Županiji imali rekordan broj požara, ali s druge strane veseli nas podatak da su u ovoj godini u ZHŽ formirana tri nova dobrovoljna vatrogasna društva.
Posebnu čestitku upućujemo pripadnicima novoosnovanih vatrogasnih postrojbi, ali i vatrogascima i vatrogaskinjama i izvan naše Županije, a posebice onima s kojima surađujemo i koji nam pružaju pomoć u gašenju požara većih razmjera kada nam je pomoć najpotrebnija, istakli su iz Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije.

Sveti Florijan (Cetium, danas St. Polten, Austrija 250. - 304.), kršćanski je svetac i mučenik. Slavi se kao zaštitnik Poljske i Linza u Austriji. Zaštitnik je vatrogasaca i drugi svetac zaštitnik zagrebačke nadbiskupije. Svjesno se žrtvuje priznajući da je kršćanin, kako bi bio uz svoje suborce i u času njihove smrti. Nakon brutalnog mučenja, 4. svibnja 304. godine bačen je u rijeku Enns s mlinskim kamenom oko vrata.

UCZ ZHŽ

Glas naroda

Čestitke našim hrabrim vatrogascima, posebno letećem zapovjedniku Mimiju i šefu vatrogasaca i komunale iznimnom, neponovljivom i jedinstvenom Mariju Bajti

Jadnitismo i cijismo i ko nas vodi jos jadnije i tuznije

Vezane vijesti

Čestitka na Dan vatrogasaca
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari