Plenković tvrdi kako Milanović zlorabi Hrvate u BiH za svoje proruske stavove

ljubuski.info

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se u ponedjeljak novinarima nakon sastanka vrha stranke, Predsjedništva i Nacionalnog Vijeća i između ostalog osvrnuo se i na istupe predsjednika Zorana Milanovića s kojim dulje vrijeme nije u dobrim odnosima.

Već duže ne gledam na TV-u što govori. Moram se osvrnuti na nekoliko teza, ponavlja laži, tvrdi da smo ja ili netko iz Vlade proglasili generale udbašima, to stalno ponavlja, valjda ide logikom da će tisuću puta ponovljena laž postati istina. To odbacujem s indignacijom. Ako je netko od vas to zabilježio, volio bih vidjeti. Nitko tako nešto nije rekao ni mislio. On kao patološki lažov ili izrazito perfidna osoba to stalno ponavlja. Što se tiče njegove ideje da se blokiraju Švedska i Finska u ulasku u NATO-u, to zahtijeva širu elaboraciju. Milanović već mjesecima zastupa proruske stavove, to je više nego jasno, dok još Švedska i Finska nisu izrazili stavove da žele u članstvo NATO saveza, gledajući što se događa s Ukrajinom. Vodile su neutralnu politiku, a u promijenjenim okolnostima žele biti sigurniji. Hrvatska je članica NATO-a. Nisam siguran da bi se nama devedesete dogodile da smo bili u NATO-u. Oni kreiraju političku atmosferu, njihove stranke donose odluke i to je njihov put. Nisam primijetio da je osim Milanovića itko u Paktu protiv članstva i širenja NATO-a. To je specifičnost. Takav stav protiv proširenja je proruski stav, a to je očito on jedini izgovorio, to je za javnost važno, a da o kritikama i ucjenama Ukrajini ne govorim. To je za nas štetno u vanjskopolitičkom sustavu, rekao je Plenković.

Komentirao je i odnos predsjednika prema Hrvatima u BiH.

On je odlazio kao čelnik SDP-a u kampanje Komšiću, držao grlate govore u Sarajevu, koji je onemogućio Hrvatima izbornim inženjeringom da glasaju za svog predstavnika. Da je Komšić dobio više od Džaferovića, Komšić kao Hrvat dobije više članova, to je nemoguće, nema te statistike. On je dobio glasove ljudi koji nisu Hrvati, po postojećem sustavu koji je loš, godinama se zalažemo da se promijeni, loš je za funkcioniranje. Razgovaramo s Bošnjacima, s partnerima u međunarodnoj zajednici argumentirano, održavamo rasprave na Europskom vijeću, zovemo da se EU aktivira, ali vidimo opstrukciju od strane bošnjačkih stranaka. Mi smo nezadovoljni više nego njegovi jataci iz Mosta. Da bi se Zakon promijenio mora proći kroz Parlament BiH, ne možemo ga mi u Hrvatskoj donijeti. Milanović se povezuje s Mostom i Troskotom koji, kada se javio zastupnik HDZ-a Barbarić, onda oni traže povredu poslovnika, smetaju raspravu i Mostovac u Saboru kaže "tko su ti ljudi". Netko tko navodno želi pomoći. To je licemjerstvo koje nam pokazuje da je jedini cilj raditi štetu Vladi i Hrvatima u BiH, siguran sam da će javnost razumjeti kako je to perfidno orkestrirano. Garantiram da sve što izgovara, da to govorimo mi ne bismo imali ovakvu reakciju, rekao je premijer.

Objasnio je što misli kada kaže "perfidnost" prozivajući predsjednika Milanovića.

Rekao je da će prozvati saborske zastupnike kao izdajnike, to je perfidno. Imali smo situacije kad su države blokirale zemlju, Slovenija neko vrijeme nas, nije bila jedina. Grčka je blokirala Makedoniju... Ovo je pokušaj da se ne blokira BiH, nego treba Finsku i Švedsku da bi se što? Nagnalo Amerikance, Nijemce, Engleze da to poprave? Ova metoda stavlja Hrvatsku u kut, a mi koristimo dijalog i razumijevanje. Problematika Hrvata u BiH traje više od dva desetljeća. Mi smo angažiraniji za prava Hrvata u BiH, a on se sad sjetio... Ovo je neviđeno i nema nikakve veze s ulogom predsjednika u Ustavu, cilj je destabilizacija Hrvatske. Ovo je zloupotreba Hrvata u BiH. Možda ima želju da ni Hrvatska ne ostvari svoje interese, oštro je poručio Plenković.

Jutarnji list

Glas naroda

Politika ovih dvojice i politika trećeg ovamo našeg je dovela do tog da skoro pola milijona Hrvata fali u Bih HVALA VAM OD SRCA NA IZDAŠNOJ POMOĆI samo nastavite tako Hrvati će se mikroskopom za 20 godina tražit isto kao Bakterije

Dva velika ATA marke Dorat .

Plenković kodno ime Udbašenko trči posljednji krug

Ego ko planina.politička pismenost -upitna!A dok se oni svađaju još jedan pun autobus plovi prema- Germaniji !Budućnost naroda je vrlo izvjesna!Nestanak!

Za to vrijeme se Vedran Markotić deblja, a Ljubuški mrša. Smanji malo klipane.

Baš je debel ko pravi nerast što i je.

Okani se čovika ima poslovica sa ovcama sad se strižu

Taman ruse briga za hrvate eno 20k ih đubri ukrajinu

[ * neprimjereno * ] i gluplji.De nemojte se brinuti za interese Hrvata u BiH kao što se niste ni do sad brinuli.Samo nastavite štititi lopove

Nama Hrvatima ne valja vlastiti predsjednik.

Slava Ukrajini .Rat u Ukrajini nije naš rat . Nije čak ni ukrajinski . To je rat Kine i Rusije protiv USA i Engleske . Spala knjiga na dva slova . Milanović je prije podrža komšića . Prominili su ga i prominio se . Ovo što je sad uradio bio bi u stanju uraditi samo Tuđman .
Plenković je prije 35 godina slavio marksa . Prominili su ga ali se on prominio nije . Optužuje Milanovića da je proruski . Pa šta da i je ? Bolje nego da je proamerički , pronjemački ili proengleski . Dovoljno je biti prohrvatski .
Plenković nam je garantira zaštitu od bakira .
Sad kad su : saudijska arabija via amerika via njemačka
rekli NE sad je druga priča .Plenković je z l o bez zadrške.
Dragane ne odriči se Dodika . Ne odriči se Rusa ni Kineza . Na izbore ne tribamo izaći . I šta nam ko more ? Imamo 1,33 hrvatske države . Pokušavaju nam oteti ono 0,33 . Nema te sile koja nam to može oteti . Neku večer priričili se Raspudić i Radman . O moji Hrvati ko nas predstavlja u svitu ? To je osoba podkapacitirana u svakom smislu (kao i svi Plenkovićevi ministri ) . [ * neprimjereno * ] čovjek nije [ * neprimjereno * ] zbog manjka inteligencije već zbog pok varenosti ( nemoralnosti ) . To se u njega egzaktno očituje .

A kako on i ADZ zlorabi Hrvate u BiH vidimo po izbornom zakonu

njihovom politikom nestat će hrvata u BIH a iseljavaju i iz Hrvatske

HAHAHAHa Milanović obraćenik, po stare dane otkrio da postoje Hrvati u BiH. Ma nije on to otkrio kao znanstvenik, već mu tšapnuli mentori i finansijeri njegove kampanje. Jako smrdi po nafti i plinu iz Rusije. Kaže on će blokirati NATO put Finskoj i Švedskoj, aaa šuti [ * neprimjereno * ] mali da te Ameri ne bi raskrinkali, uvuci se u kućicu i čisti od buhaa.

Narode ne sekirajte se. Naselit će vas po njemačkoj i po eu briselska pudlica inače dete vojne lekarke i udbaša silovateljai pedofila. Resio je sa hrvatima u Hr tako će pomoć i da nestane hrvata u bih. Udbašenko vas voli.

Plenković tvrdi kako Milanović zlorabi Hrvate u BiH za svoje proruske stavove
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari