Ljubuški drugi put domaćin velikog nadmetanja

ljubuski.info

Drugo izdanje Ljubuški Outdoor Festivala će se, u organizaciji Javnog poduzeća Parkovi Ljubuški d.o.o., Biciklističkog Kluba Ljubuški, Paragliding Kluba Ljubuški, Hrvatskog Atletskog Kluba Ljubuški, GSS-a Ljubuški i Foto Kluba Fokus Ljubuški, održati od 26. do 29. svibnja 2021. godine.

To je sportsko - rekreativna manifestacija koja obuhvaća natjecanja u trčanju, paraglidingu i biciklizmu.

Sudionici će se na outdoor sajmu, koji se održava nedaleko od vodopada Kravica, moći oprobati i u streličarstvu ili sportskom penjanju, a imat će priliku i slušati predavanja koja će promovirati sportski i zdrav način života u prirodnom okruženju. I ove godine će svi u zoni cilja, odnosno u sklopu outdoor sajma, poslije natjecanja moći uživati uz zabavni program.

Kao i prošle godine trkači će se u subotu 28. svibnja moći oprobati na distancama od 10.4km i 21.1km, dok su dječje utrke za četiri kategorije (do 15 godina) na rasporedu dan ranije.

"Dva slapa" je središnja utrka na 21.1km (start u 17:30h, 28. 5.) koja spaja dva prekrasna vodopada Koćušu i Kravicu.
Prizori koje polumaraton Dva slapa pruža natjecateljima su garancija užitka i doživljaja jednog od najljepših polumaratona u regiji. Početak utrke kod živopisnog krajolika uz vodopad Koćušu relaksirati će i najnapetije natjecatelje, a trčeći prvom polovicom staze uz rijeku Trebižat, nasipom Bajer kroz Ljubuško polje stvorit će nezaboravno iskustvo svim zaljubljenicima u outdoor, ističu organizatori.

Scunasticus, trka na 10.4km (start u 18:30h, 28. 5.) kreće od rimskog vojnog logora Gračine i završava kod vodopada Kravica. Kids Run, utrka na 1km (start u 19h, 27. 5.) se održava dan prije dvije glavne trke, a podijeljena je prema uzrastima i održava se u predivnom ambijentu u blizini vodopada Kravica. Pravo sudjelovanja imaju djeca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

I biciklisti pred sobom imaju utrke u tri kategorije, za djecu, zatim za seniore utrka Mara na 21.1km i utrka Stipe na 40km. U subotu 28. svibnja sa startom u 9 sati će biti održano i paragliding natjecanje u preciznom slijetanju.

Više informacija o ovom velikom trodnevnom sportskom događaju možete doznati i preko službene stranice festivala, ljof.ba.

Glas naroda

Kad će više biti ta štafeta čoviću pa slet na staro veleževo od livna do mostara a nosit će štafetu istaknuti

Kvesko se prijavio za strelicarstvo i skok u dalj da vidi sa koje daljine može pogoditi.

Vezane vijesti

Ljubuški drugi put domaćin velikog nadmetanja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari