Gimnazija Ljubuški obilježava Dan škole

ljubuski.info

Gimnazija Ljubuški, koja u današnjoj zgradi djeluje od 1961. godine, u ponedjeljak proslavlja Dan škole.

Naime, ova srednjoškolska ustanova iznjedrila je izvrsne učenike koji su danas uspješni liječnici, inženjeri, ekonomisti, pravnici ili, pak, sportaši. Njihovim stopama, ne sumnjamo, poći će i 68 maturanata koji će se za mjesec dana oprostiti od školskih klupa. Maturalna zabava, kako saznajemo, održat će se 27. svibnja, dok ih maturalno putovanje očekuje u kolovozu.

Oni koji će još neko vrijeme provesti u ovoj školi, mogu sudjelovati u brojnim aktivnostima u kojima imaju potporu nastavnika koji ih podržavaju u svemu onome što vodi boljitku i bogatijem društvenom životu zajednice u kojoj žive.
U školi djeluje Vijeće učenika u kojem su predstavnici svakog odjela. Oni raspravljaju o problemima koji su vezani za učenje, vladanje, izvannastavne aktivnosti, poboljšanje školskog standarda, o organiziranju izleta, ali i pomoći učenicima slabijeg imovinskog stanja. Učenici su aktivni i u sekcijama kao što su literarna, recitatorska, dramska, matematička, Civitas... Na ovaj način razvija se kreativnost, kao i stvaralačke mogućnosti učenika i profesora, kazali su iz ljubuške Gimnazije.

Planirane aktivnosti

U školi se brinu i o tome da uvjeti u kojima se održava nastava budu zadovoljavajući. Proteklih godina radilo se na obnovi prizemlja, hodnika, učionica, sanitarnih čvorova, a škola je dobila i novo grijanje.
U razdoblju koje slijedi, sukladno financijskim sredstvima, planirana je rekonstrukcija drugog kata i potkrovlja, izgradnja sportske dvorane, uređenje dvorišta, kao i opremanje škole potrebnom informatičkom opremom, pojasnili su iz škole.

Od provedenih aktivnosti u ovoj nastavnoj godini vrijedi istaknuti manifestaciju "Dani kruha", kviz općeg znanja "Ljupko", pjesničku manifestaciju "Ljubuški u meni pjesma", kao i županijsko natjecanje "Dani hrvatskog jezika" na kojem je jedan od ljubuških gimnazijalaca osvojio drugo mjesto.

Kažimo i to kako školska knjižnica ima bogat knjižni fond te raspolaže s 8670 knjiga i 2872 naslova, a nastavu trenutačno pohađa 297 učenika raspoređenih u 14 odjela.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

Koliko je gimnazija izucila l.opova vidimo svaki dan od aktualne vlasti u gradu i zupaniji.

Dovoljan je Barbarić

Lijepo se prisjetiti nezaboravnih trenutaka i najljepseg razdoblja u zivotu..kad bih mogla vratiti vrijeme sigurno bi bilo srednjoskolsko obrazovanje...stranacka opredjeljenja i stalno mlacenje prazne slame umaraju duh..okrenite se pozitivnim stvarima ucite svaki dan nesto novo pomozite ljudima u potrebi ne ogovarajte jer tko je bez grijeha nek prvi baci kamen,zagovarajte istinu kakva god da je..nemojte biti ljubomorni..samo tako se moze imati miran san..svako dobro.

Bravo curo to su prave rici

Gimnazija Ljubuški obilježava Dan škole
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari