U ZHŽ utemeljena služba za spašavanje iz ruševina

ljubuski.info

U sjedištu Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije u Grudama je potpisan Ugovor o međusobnim pravima i obvezama između Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije i Gorskih službi spašavanja (GSS) u ZHŽ u kojima je utemeljena zajednička služba za spašavanje iz ruševina.

Sukladno članku 18. Uredbe o organiziranju službi zaštite i spašavanja u Županiji Zapadnohercegovačkoj Ugovor su potpisali dr. sc. Drago Martinović, ravnatelj Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije s jedne strane i Dragan Marušić, pročelnik GSS-a Široki Brijeg, Milan Jukić, pročelnik HGSS-a Stanice Posušje, Miro Bilić, pročelnik GSS-a Grude i Milenko Dropuljić, pročelnik GSS-a Ljubuški s druge strane.

Ugovorom su utvrđena međusobna prava i obveze Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije i Gorskih službi spašavanja Široki Brijeg, Posušje, Grude i Ljubuški u kojima je utemeljena zajednička služba za spašavanje iz ruševina s ukupno 12 članova.

Utvrđeni su i zadaci zajedničke službe za spašavanje iz ruševina formirane u GSS-u Široki Brijeg, HGSS-u Stanica Posušje, GSS-u Grude i GSS-u Ljubuški u području zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, odnosno spašavanja iz ruševina, kao i način djelovanja službe kada ravnatelj Uprave i Županijski stožer civilne zaštite donesu odluku ili zapovijed o njenom angažiranju na zadacima zaštite i spašavanja na području Zapadnohercegovačke županije.

Za voditelja službe imenovan je Milan Jukić.

Uprava civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije do sada je potpisala Ugovore o međusobnim pravima i obvezama s Gorskim službama spašavanja Posušje, Široki Brijeg, Grude i Ljubuški u kojima su formirane službe za spašavanje s visina i drugih nepristupačnih mjesta, Crvenim križem Zapadnohercegovačke županije u kojem je utemeljena služba za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć, dobrovoljnim vatrogasnim društvima u ZHŽ u kojima je utemeljena zajednička služba za zaštitu od požara i Zajednicom radioamatera Herceg-Bosne u kojoj je utemeljena služba radioamatera.

UCZ ZHŽ

Glas naroda

Strašno kradeze stvara novu službu za uhljebe može stvoriti još i službu za spašavanje iz poplava

Samo da se ima gdje drpat i ovaj napaceni narod,osnovat će oni službu da nas uce disati.

Ovo je ko u stripovima Alan Ford.

Martinoviću gdje si kcer uvalio da radi

iduća je služba za vađenje iz septičkih

Pametan potez kog sam vec poodavno priziva.Dao Bog da nam nikad ne zatribalo ali nek se ima da se more i drugin pomoc.

Fala Bogu sad se više ne bojim potresa.. kad znam da ce me pronaći

Dije lesi av av da nije viktor

Samo komuikolog može biti u civilnoj zaštiti. HDZ

Martinović je komunikolog. Samo u HDZ u takav može u civilnu zaštitu.

Je li istina da je ravnatelj civilne zaštite ujedno i v.d.dekan na fakultetu međunarodnih odnosa sveučilišta hercegovina i profesor na sveučilištu sjever. Može li se to sve stići...

Gdje to ?

Svi kao pišu ubiše ih knjige hahajahaha

Lezi lebe da te jedem

Kako može biti ravnatelj i dekan u isto vrijema.

Svi pišu, a blenu u kameru.
Ubila ih knjiga i vakultet.

Daj bola, i kad potpisuješ kd matičara, staneš, uslikaš se i nastaviš, tako i ovi

Vezane vijesti

U ZHŽ utemeljena služba za spašavanje iz ruševina
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari