Napokon se ogolila HDZ-ovska politika

ljubuski.info

Istup, ili bolje reći ispad, Andreja Plenkovića u kojem, pored ostalog nas iz HRS-a, inače "malu strančicu od 3 zastupnika" optužuje za sudjelovanje u, citiramo, "agendi koja za cilj ima blokirati procese", a na čelu koje stoji "karijes s Pantovčaka", do kosti je ogolio hdzovsku politiku i njenu jalovost kada su Hrvati u BiH u pitanju. Točnije, pokazalo se ono što odavno govorimo, a to je kako je Zagrebu bliži Bruxelles nego cijela Bosna i Hercegovina.

Pravdati bošnjačku unitarističku politiku i radikalističke stavove, inzistiranje na reduciranju ovlaštenja Doma naroda i sve argumente koje je bošnjačka politika koristila kako bi onemogućila usvajanje izmjena izbornog zakona u realnim rokovima za Izbore 2022., na način da su za sve to krivi predsjednik Milanović, Most i njihovi "friendovi iz male strančice od 3 zastupnika" može samo osoba koja patološki želi prikriti svoju nesposobnost. Sa ovime je Plenković praktično otkrio sve karte na kojima će HDZ graditi svoju političku agendu za Izbore.

Dakle, sudeći po Plenkoviću, koalicija sa DF-om i SDA-om koji su gnusno pogazili svo ljudsko i građansko dostojanstvo hrvatskog naroda je poželjna, gromoglasna hrvatska šutnja na radikalističke stavove Šefika Džaferovića, Bakira Izetbegovića i sviju onih koji negiraju zločine ABiH je opravdana, zacementirani stavovi o teroru hrvatske manjine nad bošnjačkom većinom, u zemlji tri konstitutivna naroda, su opravdani. Ono što nije poželjno, a nimalo opravdano, su stavovi o sustavnom rješenju svih problema u BiH, a to je administrativni preustroj kojeg predlaže HRS, a podržava Most.

S ovime, Plenković se pretvorio u najjačeg glasnogovornika velikobošnjačke unitarističke politike, u potpunosti priklonivši se uvrijeđenom stavu njegove grupacije u EU Parlamentu, EPP-a, koji otvoreno govori o "bosanskoj naciji" i "Željku Komšiću kao legitimnom predstavniku Hrvata". Pored svega toga, s ovim istupom/ispadom u Saboru Plenković, koji se kune u HNS Dragana Čovića, je praktično obrisao pod zaključcima nedavnog izvanrednog zasjedanja ove institucije.

Ovim putem, mi okupljeni oko "troje vijećnika" HRS-a, poručujemo Andreju Plenkoviću prvo da mu malo ažuriraju podatke o broju vijećnika i zastupnika HRS-a i neka ponovno naruči analizu istih u listopadu, jer će brojka biti itekako veća. Drugo, pametnije bi mu bilo opismeniti i naučiti pročitati unaprijed pripremljeno pojedine zastupnike, poput primjerice Nevenka Barbarića koji je na istoj sjednici prozivao za loš rad "sve Vlade od 2020. do danas". Ne bi bilo loše da Grlića Radmana poduči kako su Barryevi amandmani utjecali na izbore u Dom naroda, a ne u Skupštine županija kako on govori.

Iznimno nam je drago što se napokon ogolila HDZ-ovska politika i što se cjelokupnoj hrvatskoj javnosti u RH i BiH pokazalo kako smo cijelo vrijeme bili u pravu, osobito zadnjih malo više od godinu dana kada smo govorili o neiskrenim namjerama svih aktera u procesu pregovaranja oko izborne reforme u BiH. Ponajviše smo bili u pravu kada smo govorili kako aktualna hrvatska vlast radi u interesu Bruxellesa, a ne svojih sunarodnjaka i kako je politika koju vodi aktualno političko vodstvo Hrvata u BiH jalova, bezidejna i pogubna. Činjenica da je svojim istupom/ispadom Plenković obrisao pod i s onime za što se sestrinska stranka iz BiH do jučer zalagala, pokazuje koliko smo bili u pravu.

Ponosni smo što se još jednom pokazuje kako je iskrena politika u interesu hrvatskog naroda i hrvatskog čovjeka kao pojedinca ona koju vodimo mi i u kojoj podršku imamo kod kolega iz Mosta u Saboru RH. U tome ćemo ustrajati, pa makar ostali spali na tri vijećnika, kako nam je poželio Plenković.

HRS

Glas naroda

Plenki je sin od oficiruše jna, zadojen je mržnjom protiv Hrvata, napose Hercegovaca. Udba ga je dovela na vlast, sa Srbima u koaliciji vlada Hrvatskom. Prijatelj mu je bih kradeze Dragan, komunjara jugonostalgik potpis ćerilica dezerter, pa su na istoj valnoj dužini. Ni Milanović nije puno bolji ali bar je donekle iskren. Crkva to poškropi i etoga, grijesi oprošteni daj koji milijunčić za crkvu, idemo dalje “demokrati”.

Hrpa gluposti birtijaške razine i ispod toga. Plenkijeva zena je hercegovackog porjekla. Čovic je bio komunjara, sad je HDZ-ovac kao i vecina tamo ali bira ih narod, sami se ne ustoličuju. Milanovic je hedonista bez pokrića, voli živjeti visoko ali nema kvalitetu ni za političara ni za bizismena. Takvoh je inace dosta u politici koji vole ljepuškast život a intelekt poprilično škrt

Plenkovic i Čović su heroji

Ito heroji domovinskog rata. Sin udbaša i vojne lekarke i osnivatelj ujde i gađač pruga stranke kojoj je sad predsjednik Dobro mu je Milanović reka ije nasljednik udbaša. Najbitnije oba dezertera a Čović još i ratni profiter. Ovo samo kod manita i nepismena naroda more bit.

Dovršimo započeto

Plenki i draganče imaju podršku svoje skojevčadi, magaradi kradeze ovaca. Ni u kom slučaju Hrvata.

U svim postkomunističkim državama preko noći su postali bogataši oni koji su imali veze s tajnim službama na bilo koji način. Danas su mnogi iz tih krugova ugledne osobe iz svijeta poduzrtništva, politike, znanosti, itd. Mladi ljudi su izginuli a da se svijet moći nijr nimalo promjenio.

V9idi Plenkija što je zaduo, nije više anemičan, nema mobilizacije.

Keva lekarka je njega od anemije izlečila još 96e

Plenković je nadmašio zlog Sanadera !

Domagoj Margetic, procitajte njegovu knjigu :Krvave Balkanske milijarde.
A ako vam je lakse na FACE televiziji ima intervju. (You Tube Kanal).
Probudite se vec jednom dragi Hercegovci (cast izuzetcima).

Napokon se ogolila HDZ-ovska politika
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari