Hercegovački franjevci organizirali donatorski ručak za pomoć Ukrajincima

ljubuski.info

Hercegovački franjevci u ponedjeljak su u studentskom domu Dompes u Mostaru organizirali donatorski ručak za pomoć Ukrajincima.

U pučkoj kuhinjici studentskog doma Dompes su pripremili gulaš za ručak koji je u ponedjeljak od 12 do 16:30 sati na jelovniku, a svaki građanin nakon jela svoj dobrovoljni prilog može ostaviti pri izlazu Dompesu i pomoći na taj način Ukrajincima koji su izloženi ruskoj agresiji.

Voditelj projekta fra Iko Skoko kaže da je donatorski ručak u Dompesu organiziran kako bi se iskazala solidarnost i empatija prema stradalima.
Cijeli svijet prati rat koji se događa u Ukrajini i patnju ukrajinskog naroda i svi koji su rat preživjeli znaju kroz kakvu patnju i bol prolaze. Iako naš franjevački red već pomaže i naša provincija je već pomogla, jer imamo 70 franjevaca u Ukrajini, važno je da se svi uključimo koliko možemo i da pokažemo svoju solidarnost i empatiju prema ukrajinskom narodu i prema ljudima koji žive tamo, kazao je Skoko.

Novac koji se prikupi od ručka bit će uplaćen na jedinstveni broj računa svih franjevaca u svijetu s kojeg će novac ići fratrima koji tamo žive i rade i oni će ga usmjeriti krajnjim korisnicima u Ukrajini.

Dompes je projekt hercegovačkih franjevaca koji je počeo 2015. godine za pomoć studentima slabijeg imovinskog stanja iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Europe.

Obuhvaća studentski dom, pučku kuhinju i centar za dijalog a nalazi se u zgradi na Bulevaru u blizini franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla.

Osim studentima, Dompes nudi smještaj i za profesore i druge goste koji posjećuju Mostar. Iznajmljivanjem soba i organiziranjem obroka za različite grupe nastoji učiniti ovaj projekt samoodrživim, a studentske troškove smanjiti na minimum.

Glas naroda

U njihovu empatiju, mislim na fra Iku i braću mu franjevce ja ne vjerujem.
Prodavači magle, i skupljači love,

Krak kriminala ,vise vezani za politiku neg za vjeru

Hoceli kupit koverte da znaju ??

Gdje god prste ima kradeze pra skokan to je laž i obmana. Znajući kako je obećao za studente a kako je sada. Okrenuo u business. A tako je čitav njihov red, zapravo nered.

Budi onda dosljedan i napisi kako je?Ili pomozite ili poljubite i ostavite ako ne znate nista drugo osim zugat.

Nek ne zna lijevu a šta radi desnica. Ok ovo, ali zašto na portal, u javnost.

Uostalom, smatram i dalje da su fra iko kao i franjevačka mu družina obični prodavači magle
i skupljači para. Čuli, pare će ići franjevcima.... Da oni daju drugima imali bi manje podvoljke
i trbušine.

fra Iko Skoko i njegov donatorski ručak za malu šaku pezosa... pljuc...pljuc...

Hoće li doći dobročinitelj?

Hercegovački franjevci organizirali donatorski ručak za pomoć Ukrajincima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari