Ukida se CTP pravilo u BiH, maske nisu obvezne

ljubuski.info

Entitetske vlasti u BiH ukinule su obvezu posjedovanja potvrde o cijepljenju, testu i preboljenju od covida ili pak nošenja maski u zatvorenome, koje su bile uvedene zbog sprječavanja širenja koronavirusa, dok je broj hospitaliziranih mali o čemu su u četvrtak izvijestili iz bolnice u Mostaru.

Vlada Federacije BiH je zbog poboljšane epidemiološke situacije na današnjoj sjednici prihvatila informaciju Kriznog stožera s preporukama kojima je ukida CTP pravilo (cijepljen/testiran/prebolio) prigodom ulaska u javne institucije. Središnja entitetska vlada je nižim vladama deset županija naložila kontinuirano praćenje epidemiološke situacija, te da u slučaju pogoršanja samostalno poduzmu potrebne mjere.

Prema podacima Kriznog stožera FBiH tjednima je u opadanju broj novozaraženih osoba od koronavirusa. Na razini Federacije BiH sedmodnevna incidencija iznosi 41,8 slučajeva na 100.000 stanovnika. Najveći broj novozaraženih je u županijama sa sjedištem u Sarajevu s incidencijom od 75,15, odnosno Mostaru s 54,39 novozaraženih na 100.000 stanovnika.

Istodobno u Republici Srpskoj vlasti su ukinule potrebu nošenja maski u zatvorenom javnom prostoru. Po riječima ministra zdravlja i socijalne zaštite Alena Šeranića nošenje maske ostaje na snazi samo u zdravstvenim ustanovima.

Svakodnevno se u BiH smanjuje i broj hospitaliziranih osoba. U covid bolnici koja djeluje pri Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru hospitalizirana su 32 bolesnika, od kojih je šest na respiratorima, a jedna na potpori kisikom. U zadnja 24 sata u Hercegovačko-neretvanskoj županiji sa sjedištem u Mostaru registrirano je 16 novozaraženih virusom SARS-CoV-2.

Glas naroda

Znači pobjedili smo koronu spasiše nas nemoramo više nosit maske.

Jednom riječju : budalaštine! Čujem i famozna Austrija odustala od obveznog cijepljenja, i to tek tako... a jedna Australija koja je toliku pomutnju napravila Đokoviću i bila ponosna što se drži svojih zakona, otvorila granice samo par tjedana nakon toga. Igraju se s našim zdravim razumom!

Znači korona ende

Tko će odgovarat za zagađenje okoliša plastičurnom ? Hoće li ovi iz kriznog štaba ?

Vezane vijesti

Ukida se CTP pravilo u BiH, maske nisu obvezne
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari