Nepravilnosti u formiranju cijena utvrđene u tri trgovinska lanca u FBiH

ljubuski.info

U pojačanim inspekcijskim nadzorima nad provođenjem odluka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o formiranju cijena i marži u FBiH, a povodom povećane potražnje za robama široke potrošnje, federalni tržišni inspektorat je kontrolirao 13 gospodarskih subjekata, uglavnom velikih trgovinskih lanaca. Nepravilnosti pri formiranju cijena utvrđene su kod tri subjekta nadzora, te će za prekšaje pravnom licu i odgovornom licu u pravnom licu biti izdato šest prekršajnih naloga.

Pored načina formiranja cijena i marži, inspektori su kontrolirali i skladišta, kako bi se osiguralo da su sve raspoložive količine roba za kojima je porasla potražnja plasirane u maloprodaji.

Federalni tržišni inspektorat nastavlja vršenje pojačanih nadzora i 1. ožujka kada će se vršiti kontrole i po brojnim pristiglim prijavama građana.
Napominjemo, odlukama Vlade FBiH obuhvaćeni su: pšenično brašno i sve vrste kruha od pšeničnog brašna, mlijeko i tekući jogurt 2,8 % m.m., svježa jaja, šećer kristal bijeli, sol za ljudsku ishranu, riža, tjestenina, margarin i biljna mast, sve vrste svježeg mesa i ribe, mesne i riblje limenke, suncokretovo jestivo ulje, formule za dojenčad i formule nakon dojenja, pelene za jednokratnu upotrebu za djecu i odrasle, deterdžent za veš u prahu, tečni deterdžent za suđe, sapun, te nafta - navode iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Pozvali su sve gospodarske subjekte u maloprodaji i veleprodaji u svom poslovanju primijeniti maksimalan stupanj zakonitosti i odgovornosti prilikom formiranja cijena, te upozorili da će sve konstatovane zloupotrebe biti najoštrije kažnjene.
Molimo građane da prilikom svake kupovine obavezno traže fiskalni račun, te da sve uočene nepravilnosti prijave na kontakte FUZIP: telefon za prijave: 033 /22 66 44 (otvoren 24 sata), e-mail: info [at] fuzip.gov.ba, te poštom, na adresu Fehima ef. Čurčića br. 6. Sarajevo, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

FENA

Glas naroda

Ocete narodu vratiti lovu za nepravilnosti

Nepravilnosti u formiranju cijena utvrđene u tri trgovinska lanca u FBiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari