Procvjetalo crno tržište duhana u BiH

ljubuski.info

Po gotovo svemu posljednji, ali po švercu cigareta prvi. Iako je proizvodnja na koljenima, crno tržite duhana u Bosni i Hercegovini cvjeta. Na tržištu uskoro uopće neće biti ni ono malo preostalih domaćih brendova, ali prodaja stranih, sa nekim egzotičnijim nazivima cvjeta, ali "ispod žita".

Davno je ispušena Mostarska Drina, davno su ugašeni i posljednja Bosna, Morava i Vrbas, a uživatelji poroku sada "lože" neke druge brendove - Manchester, Trocadero, FM.

Božuri, na tržište Bosne i Hercegovine dolaze s oznakom "Proizvedeno na Kosovu", bez akcizne markice pa je njihova prodaja kao i kupovina potpuno nezakonita, ali ipak na tržištu ih je itekako lako naći.

A koštaju gotovo upola manje od najjeftinije kutije na tržištu, uz cjenkanje tek tri marke.

Kupuju se iza štanda i u tajnosti. Upravo takva kupovina ruši zaključke do kojih bi se moglo doći pregledom potrošnje cigareta po godinama.

Tako je 2008. godine utrošeno vrtoglavih 11 milijardi cigareta, a u 2020. tek nešto više od tri i po milijarde. To bi značilo da je broj pušača manji za gotovo tri puta, ali stvarnost nije tako svijetla. Brojni su svoj porok odlučili potražiti po manjoj cijeni u sivoj zoni.

Glas naroda

Cigarete dolaze iz Crne Gore i Kosova direktor GP je tko godinama a šta radi SIPA hapsi po Grudama i Širokom Brijegu sirotinju koja sadi duvan

treba rebistrovati firmu za proizvodnju cigara u hercegovini nemora biti velika treba je osnovati

Pa registruj,

Kad zarati

Ima u Tomića

To je muzej

Čujem cjela plantaža Otocka će bit zasađena duhanom,,,,,umjesto da daju ljudima da se sije pšenica i ječam da ima narod šta jest,moraju nadležni malo to izmjeniti

Top la odakle te gluposti izmisljas jazavac

Bila je Tvornica Cigareta u Drinovcima……

Procvjetalo crno tržište duhana u BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari