MUP ZHŽ u kampanji protiv nasilja nad ženama i djevojčicama

ljubuski.info

U cilju podizanja svijesti o sprječavanju nasilja nad ženama i djevojčicama kampanji obilježavanja "Narančastog dana" pridružio se i MUP Zapadnohercegovačke županije.

Prema rezultatima istraživanja koje je Agencija za ravnopravnost spolova BiH provela u suradnji s OSCE-om, na području BiH svaka druga žena starija od 15 godina je doživjela neki oblik nasilja.

Budući da se svakim danom javlja sve veća potreba skretanja pažnje javnosti na probleme s kojima se suočavaju žene i djevojčice "Narančasti dan" u BiH se obilježava svakog 25 u mjesecu.

Shodno navedenom policijske službenice MUP-a ZHŽ članice Udruge "Mreža policijskih službenica" zajedno s kolegama policijskim službenicima iz ove županije, ali i iz drugih policijskih agencija širom Bosne i Hercegovine, a na poziv Instituta za razvoj mladih KULT, odlučili su se pridružiti inicijativi Ja #NosimNarandžasto. Kako bi poslali jasnu poruku potpore i ohrabrenja ženama i djevojčicama žrtvama nasilja i ukazali na učestalost i važnost rješavanja ovog problema policijske službenice i službenici MUP-a ZHŽ su 25. siječnja 2022. godine, pri dolasku na posao nosili odjevni predmet ili modni dodatak narančaste boje. Građani/ke Bosne i Hercegovine moraju znati da je nasilje u obitelji kazneno djelo, te da u slučaju izloženosti tom obliku nasilja, svoje pravo na zaštitu trebaju potražiti na sljedeće načine:

  • Prijavom nasilja policiji na broj 122
  • Pozivom na besplatne SOS telefone 1265 (za FBiH) i 1264 (za RS)
  • Obraćanjem nadležnom Centru za socijalni rad, od čijih službenika/ica mogu zatražiti smještaj za sebe i svoju djecu u jednoj od sigurnih kuća gdje im se može pružiti neophodna medicinska, socijalno-pravna, psihološka i druga pomoć, a gdje mogu ostati do 3 mjeseca
  • Traženjem pomoći od nevladinih organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava

Glas naroda

Narančasto nikad neće biti narandžasto!
Žalosno da policija pod utjecajem SARAJEVSKE udruge "KULT" oblače narančastu zatvorsku odjeću kakvu imaju zatvorenici po americi.
Došle sarajevske "HORDE ZLA" u ljubuški a ovi nemaju pojma niko im nije to javio

Je li nasilje kad istaknuti Hdz-ovci oženjeni ljubakaju sa neudatim Hdz-ovkama,je li to nasilje nad sopstvenim zenama,pa one jadne da ubiju tugu Odose u premier kladionici.

Jeli bizi sad lakse odkada je zulj u grudama jeli petovicko

Pa jasta je svi su primjetili promine

Pa šta ćete vi branit!!!Zakoni isti od 1948 god!!!!Iiiii šta reći,udruge su moderni sustavi pranja para,kad dođeš na sud gore od 48 god.Magla magla svuda oko nas!!!Kad zakone l,p,vi promjenu netrebaju udruge,ali se igraju sa braćom i sestrama!!!

Ova slika je iz američkog zatvora nešto protestiraju

Kakve to ima veze koja boja? Vazno da neko tim jadnicama pomogne!

U Njemackoj je isto ta boja simbol za tu organizaciju,znaci da je to internacionalno.

najprije počmite u svojoj kući

Normalni ljudi osuđuju sve vrste nasilja

Di ste momcine sada?Sad se javite kad treba komentirat sta radite ovim nasim zenama u Hercegovini.

Bas tako nek se jave ima ih pun ljubuski.......

Sramota je to što kradezeovci rade ženama i djevojkama

Nejavljaju se takvi.Nemaju oni m..a za to.Vec su prema vani fini i slatkorjecivi a kad dodu doma jadna majko.I sto je najgore djeca zbog tog pate i odrastaju u problemima.Al ne on je muz i da slucajno se nepomisli na razvod.To je sramota.A nije sramota maltretirat suprugu i djecu doma.Bitno je samo da on nije nikom duzan.A sto kocka, *****se,loce okolo to nema veze.Dobar je on covjek.

Kao i obično Hrvati uvijek podanički kad je u pitanju bili kakva umjetna inicijativa kao što je i ova.Samo prestanite nama koji razmišljamo svojom glavom nametati licemjerne inicijative koje su sve samo ne ono na šta se pozivaju.

Nije samo to več kroz škole počev od vrtića nameću stranu ideologiju. Ostali su samo ševinovci i diplome iz bijakovića i to su na pozicijama

MUP ZHŽ u kampanji protiv nasilja nad ženama i djevojčicama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari