Priče osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju

ljubuski.info

U Kulturnom centru u Ljubuškom predstavljena je knjiga "Krijesnice", koju su pripremile studentice studija Edukacijske rehabilitacije Sveučilišta u Mostaru. U ovoj knjizi nalazi se 91 priča osoba s invaliditetom, djece s teškoćama u razvoju, njihovih roditelja, braće, sestara, stručnjaka i ostalih ljudi koji su dio njihovih života.

U 15. po redu predstavljanju knjige koja ima za cilj razbiti predrasude o osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju, te podići razinu svijesti društva sudjelovali su Andrea Soldo, Azra Grizović, ispred uredništva, Andrija Stojić, predsjednik čitlučkog ogranka Matice hrvatske, ispred nakladnika i voditeljica programa Marija-Zorka Vasilj, dok su promociju glazbeno obogatili Dajana Alilović, Ante i Ilijana Penava.

Optimistično idemo prema 16. predstavljanju "Krijesnica", dajući svoj doprinos na način da prihvaćamo ono što imamo, boreći se da to obogatimo i skrbeći potpomažemo da to dvoje dovedemo u razumnu ravnotežu… Djeca s teškoćama u razvoju zaslužuju ovaj svijet, jednako kao i mi svi, te da uživaju povlastice kao i svi drugi, kazao je Stojić.

Andre Soldo izrazila je nadu se da će njihove priče doći do mnogih i da će prepoznati ono što su sastavljači ove knjige tražili i čemu su težili te kazala:
Cilj je bio da pobudimo svijest, da podržimo različitosti i da pokažemo ljudima da stvarno mi to možemo.

Dodala je to kako je knjiga posebna jer svaki njezin dio nosi svoju priču, svoju poruku i neku vrstu ljubavi.
Darovao nam ih je Bog, poslao ih u svijet - kazala je Azra Grizović uz napomenu da se od samih početaka izbjegavaju teme o osobama s invaliditetom i djeci s poteškoćama u razvoju.

Marija Zorka Vasilj zahvalila se svima koji su sudjelovali u stvaranju ove knjige. Promocija knjige "Krijesnice" nastavlja se u godini proslave 180. obljetnice Matice hrvatske u Posušju, Tuzli, Osjeku, Zagrebu i u mnogim gradovima BiH i Republike Hrvatske.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari