Komunalnom naknadom do komunalne djelatnosti u Ljubuškom

ljubuski.info

Više od milijun KM planirano je za komunalne djelatnosti na području Grada Ljubuškog tijekom ove godine.

Sukladno Zakonu o komunalnom gospodarstvu Gradsko vijeće Grada Ljubuškog na jednoj je od posljednjih sjednica usvojilo plan prihoda i program radova komunalnog gospodarstva za komunalnu djelatnost kojim se utvrđuje opis i opseg poslova održavanja s procjenom troškova po djelatnostima.

Program radova obuhvaća odvodnju atmosferskih voda, održavanje čistoće u dijelu koji se odnosi na čišćenje javnih površina, održavanje javnih površina (zelene površine, trgovi, parkovi, igrališta…), održavanje nerazvrstanih cesta, održavanje i uređenje Novog gradskog groblja Ljubuški, ali i održavanje objekata i uređaja javne rasvjete za rasvjetljavanje javnih površina i javnih cesta koje prolaze kroz naselja i nerazvrstanih cesta, kao i utrošak električne energije javne rasvjete.

Kako stoji u dokumentu za ostvarenje plana i programa u 2022., u navedene je svrhe planiran iznos od 1,115.000 KM. Dio sredstava planiran je iz prihoda od komunalnih naknada dok je ostatak osiguran u proračunu Grada Ljubuškog. Od navedenih 1,115.000 KM, 550.000 KM planirano je za održavanje nerazvrstanih cesta. Isto podrazumijeva, između ostaloga, nadzor i pregled cesta, postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije, popravke prometne signalizacije, uređenje raskrižja, redovito saniranje rupa, tamponiranje uz cestu, interventne radove na nerazvrstanim cestama, kosidbu korova i divljeg raslinja uz cestu…

Za održavanje javnih površina, u što spada održavanje javnih zelenih površina, pješačkih staza, trgova, parkova, dječjih igrališta i drugih javnih prometnih površina osim cesta, planirano je 200.000 KM. Za odvodnju atmosferskih voda, odnosno radove na održavanju i čišćenju odvodnih kanala, prema ovom planu i programu, u 2022. godini planirano je 140.000 KM, dok je za javnu rasvjetu predviđeno 165.000 KM. Za održavanje čistoće u dijelu koji se odnosi na čišćenje javnih površina planiran je iznos od 40.000 KM, a za održavanje groblja 20.000 KM.

Komunalne naknade

Usvajanju plana prihoda i programa radova komunalnog gospodarstva za komunalnu djelatnost kojim se utvrđuje opis i opseg poslova održavanja s procjenom troškova po djelatnostima prethodilo je usvajanje odluke o raspodjeli sredstava komunalne naknade budući da je zakonom propisano da se naplatom komunalne naknade osiguravaju novčana sredstva za financiranje obavljanja komunalne djelatnosti u Ljubuškom.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list

Glas naroda

Porez na dobit, porez na imovinu, porez na tvrtku, komunalna naknada, porez na dohodak, porez na dodanu vrijednost, porez na promet nekretnina, upravni i sudski biljezi, razne sudske i upravne takse, carine i td..... Zadnji tko bude izlazio neka svijetlo ugasi..

Svugdje u Europi je tako.

Bih nije u europi već na balkanu a tu zakoni i pravo ne vrijede ništa

Ili ti je stranka isprala mozak i stvarno vjeruješ u to ili misliš da ovce vjeruju u te bajke

Ovo su naše komunalne a bilajaje direktor komunalnog 1998 i ostao dužan svima

Svima uvest placanje odvoza smeca.Kad ljudi u gradu moraju placat i u cjeloj opcini svi moraju placat.Pa ce bit novaca da se smece moze pokupit po selima.

Komunalna naknada sa smećem nema nikakve veze.plaćat ćeš i jedno i drugo Ito dosta skupo.jer gladne uši se nemogu najesti.

Nestalo uhljebima para treba nove uhljebe zaposliti a nema od koga da muzu

S obzirom da plaćamo najskuplju vodu u BiH a ista cesto nije za pice, a vala ni za kupanje, pola ljeta u uzem dijelu grada je cesce nije bilo, nego sto je bilo, a racun isti, za komunalne djelatnosti ima da odvojite od tog racuna, jer je voda preplacena i to je sramota!

A zašto nebi oslobodili mlade obitelji, kojih je sve manje i manje u Ljubuškom, od svih poreza i nameta ako bi mlade obitelji , recimo, pravili kuću. Dakle ako misle pravit kuću, rade i plaćaju sve poreze, namjeravaju ostat u Ljibuškom, komu je u intetesu, da im sa svim tim porezima, otjeraju vani? Daj, bolan bačelniče, oslobodi ih tih nameta. Općini ni u džep ni iz džepa, a mladi ostaju. Hvala!

Nemam oćala, pa oprostite na greškama u pisanju. Ali eto, sve je u Vašim rukama načelniče.
Roditelji, koji bi da im djeca ostanu kući, ne zbog nas, nego zbog budućnosti

Posto je ocito da neznas onda pitaj mlade,za skoro sve sto si nabroja grad,a time i nacelnik,nema ovlasti.Vec sam pisa da za ljude koji oce ostat na selu triba dodjeljivat besplatne placeve iplacat za njih obaveze a u gradu triba vridit trziste.Inace je cudna ta nasa opsjednutnost nekretninom,obicno nepotrebno ogromnom,za razliku da se sekiramo di cemo i sta radit i od cega zivit.

Aje ne prhdi, neka se općina odrekne svojih nameta i sve ok. I nisam ja toliko star, iako mi tribaju ćale, a i tebi bi tribale, ne vidiš dalje od svog stola i pasijansa

Gdje su milijuni uplaćivani za komunalne naknade zadnhjih 30 godina? naplaćuju se kad prdneš kad trepneš,kad pišaš,kad piješ,kad voziš,kad ne voziš...

A ja mislio da kroz plaćanje registracije na vozilu plaćamo i dio za ceste. A znači ceste se zapravo održavaju od komunalne naknade.

Plaćaš za ceste federacije,ceste županije,vodonaknadu,šume,porez na luksuz a ako prijaviš firmu plaćaš komunalne naknade što podrazumijeva,ceste,vode,kanalizaciju,vatrogasce...ali taj novac ide ZNA SE kome pa opet moraš sam dovest vodu,struju,telefon,kanalizaciju ili septičku,asfaltorat

Vezane vijesti

Komunalnom naknadom do komunalne djelatnosti u Ljubuškom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari