Javnost ima pravo znati kako se donose odluke u županijskoj skupštini

ljubuski.info

Budući da javnost ima pravo znati na koji se način donose odluke kojima se izravno utječe na njihov život i budućnost, smatramo kako nema niti jednog razloga da se sjednice Županijske skupštine ne snimaju i trajno javno objavljuju, navode iz Hrvatske republikanske stranke, čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

Županijska skupština u potpunosti mora ići u korak s vremenom u kojem djeluje. Danas uistinu nije zahtjevan zadatak osigurati video snimanje Skupštine te javnu objavu tih snimaka kako bi građani koji su ju i birali mogli lakše ocjenjivati njihov rad. Na taj način bi mogli prosuđivati o radu Skupštine u cjelini, kao i svakog pojedinačnog zastupnika i zastupnice.

Živimo u društvu koje već godinama gubi povjerenje u predstavnička tijela a jedan od osnovnih razloga je njihova nedovoljna transparentnost.

Javnom objavom video snimaka sjednica Skupštine sve će imati uvid u rasprave i glasanje svakog zastupnika/zastupnice. Biti zastupnik, odnosno zastupnica je čast i na tu poziciju su ih izabrali stanovnici naše Županije. Kako su oni u praksi naš glas u Skupštini, obvezni su na svaki način omogućiti svima nama da pratimo njihov rad, odnosno učiniti nam dostupnima sjednice Skupštine.

Trenutačno Skupština ZHŽ ima na raspolaganju samo tonski zapis sjednice. Unatoč tehnološkom razvoju u 21. stoljeću gdje se ovaj prijedlog riješi u jako kratkom vremenu Skupština ZHŽ još nema uživo prijenos sjednica.

Skupština ZHŽ treba predano raditi na podizanju razine transparentnosti i u tome prednjačiti. Upravo snimanjem sjednica i predstavnicima medija bi olakšali praćenje sjednica te time osigurali javnost rada same Skupštine. Naime, zbog nerijetko maratonskog trajanja javnost često ostane zakinuta za pojedine informacije sa sjednice.

Ovim putem pozivamo vladajuće da budu transparentni i sve sjednice snimaju te da omoguće da snimke budu trajno dostupne na internetu.

HRS

Glas naroda

Zastupnicima u Skupštini što prije ukinuti plaće zbog ne javljanja na sjednicama, nisu ni putne troškove zaslužili da prime. Bore se za sebe.

90 posto zastupnika u zupaniji imaju registrovane udruge na svoje ukućane i po dikoju firmu doo,

Ovdje bi mogli gledati šutnju. 90% zastupnika nije otvorilo usta, samo imaju ruke. Nikakve inicijative, prijedlozi ili mišljenja. I kao takvi su fikusi koji statiraju u predstavi. Samo se ponekad javi njihov branitelj da rekne drugima da su prekršili poslovnik i pitali nešto više. Traži pajdo da svi šute. ;-)

Dizači šapa

Šta očekivati u jednostranačkoj vladi koja nema opozicije?! I da je netko protiv neceg, ne smije se tako izjasnit. A realno, i da prenosite uzivo sjednicu, tko bi to gledao

Eeee vidite koliko naš grad vridi, lipo svaka sjednica vijeća na radiju.

Zastupnici trebaju imati mozak da se jave, ovi ni obraza niti mozka

Tajnik skupstine Julijana Simovic vozi sluzbeno auto 24 sata i naplaciva putne troskove, dijeli jednokratne pomoci svojoj rodbini,ima laznu dokumentaciju za prijem na mjesto tajnika ,nece dugo priprema se metla.

Neće njoj ništa biti jako,jako ali baš jako je prisna sa Jelcicem presjednikom skupstine,Borak krije dosta tajni.

Jos jedna "rodica"??

Jos jedna ,, dobra komšinica,,

Ko će ako neće rodica. Jadno je to, sve hrvati, očevi i majke..

I čovik joj se vodi na 2 plaće. Kao vozač ovi invalida i kao kućni majstor u socijalnom. Kad si u stranci sve more.

Pred kućom dva službena auta,oba se koriste u privatne svrhe.bahatost i napuvanost dotični o tome se može roman napisati.

Ima još MM doo, i udruga proboj

Javnost zna da se odluke donose po restoranima

Od zaštitnika rvacki nacionalni interesa u narodu zvani čovićevi ughuza ko plaća gablec? Jel se pokapaju ili jedan plati sve?

Vidi vidi kad imaš crvenu knjižicu moreš šta oćeš.

ako u toj skupštini glasa markan radić,nepismen,a prije je bio barbarićev ribar sando možeš zamislit koji je domet te skupštine ,iseljavanje hrvackog naroda i sve su krivi muslimani koji nisu prešli kupres i ivan odkad vladaju HDZ mačkari uhljebi,štetočine gore od jna oficira

nedavno su veljaci dobili novog doktora znanasti,naše čestitke ,i on čak prevodi našem vođi sastanke kad pravi izborni zakon a istovremeno politiku veljaka vode mačkari,sando,radić,pavlović uhljeb mlađen bebek i ostali kupusari i kapulari i oni koji kumpir sade zbog HDZ slane,odma po božiću ,zaboravih onog iscidka bajtu a ima ih još sve do broja 300

I još 5. Veljačku kenju jaše 305.

Veljačku sa Umca ? Jeste ,jeste

Kapular otišao u Dubai a ti sjedi i tipkaj..

jabe smo oćerali jna dok ne oćeramo uhljebe HDZa nema kruva u ercegovini,ode nam narod,a oni su u ratu oćerali muslimane sad gone narod

Dok ovakvi likovi poput Milana Ševe budu u politici jadno je ovom narodu. Poštenjačina na slici a u stvarnosti lopina.

Umjesto u zatvoru oni na vlasti

polako ne žuri tito je bio maršal sad je zločinac ,povjesti se ne žuri a zločin uvik stigne kazna,treba sačekat pa upamtit

Moraš imati Ševinu diplomu i iskaznicu HDZ-A i bit ćeš u vrhu vlasti.

Dzaba Vama svima sto ovako komentirate.Nista se nece dogodit.Ako se sve zna zasto se nesto ne poduzme da se stanje popravi.Nemojte sad govorit pa sta ce pojedinac promjenit,sta ce mali narod.Moze se sve rjesit kad je narod slozan.Al toga nema kod nas.Samo kukamo i prosipamo mrznju ovako preko portala.Ucinite nesto.Kako je ova vlast dosla tu di i je tako mogu i otic.Al samo ako narod progleda i ako se narod slozi.Samo neznam sta vise treba da nas lupi po glavi da progledamo.

Vezane vijesti

Javnost ima pravo znati kako se donose odluke u županijskoj skupštini
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari