Milijun maraka za opremu i obnovu domova zdravlja u ZHŽ

ljubuski.info

Početkom prosinca prošle godine Zavod za zdravstveno osiguranje ​ZHŽ donio je odluku o isplati dijela sredstava za ulaganja u zdravstvu predviđene financijskim planom Zavoda za zdravstveno osiguranje ZHŽ za 2021. godinu prema kojoj je za opremanje i obnovu domova zdravlja Posušje, Široki Brijeg, Grude i Ljubuški izdvojeno nešto više od 999.000 KM.

Prema spomenutoj odluci, Domu zdravlja Posušje, prema pristiglim zahtjevima i predloženim projektima, odobreno je 180.000 konvertibilnih maraka za nabavu vozila za Službu hitne medicinske pomoći, kao i 20.000 KM za uređenje partera i parkirališta oko područne ambulante Rakitno.

Posušju su odobrena i sredstva za razliku u financiranju građevinskih radova nastala poskupljenjem materijala na pomoćnom objektu Doma zdravlja Posušje u visini od 20.000 KM.

Domu zdravlja Ljubuški odobrena su sredstva za realizaciju četiri projekta. Tako je za rekonstrukciju sanitarnog čvora i unutrašnjih prostorija Doma zdravlja odobreno 70.000 KM, a za opremanje Odjela za laboratorijsku dijagnostiku i Odjela pedijatrije 40.000 KM te za nabavu novog sustava grijanja-hlađenja 80.000 KM.

Ovom Domu zdravlja odobrena su sredstva i za nabavu sanitetskog vozila.

Domu zdravlja Grude odobrena je nabava digitalnog mamografa s pripadajućom opremom, stoji u odluci Zavoda za zdravstveno osiguranje ​ Zapadnohercegovačke županije.

Za projekte Doma zdravlja Široki Brijeg ukupno je odobreno 246.543,80 KM.

Najviše novca planirano je za projekt opremanja Službe za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u iznosu od 180.000 KM, potom za projektiranje, nabavu i ugradnju sustava tehničke zaštite u Domu zdravlja u iznosu od 45.000 KM. Ovom domu zdravlja odobrena su sredstva za nabavu i ugradnju dizala u visini od 21.543,80 KM.

Večernji list

Glas naroda

Da zaključim. Porodilište nam u Vrankfurtu.

Sta je vajde kad su vam zene opet ritko u njemu.Nemaju vrimena od termina za ciscenje.A imate i dobre plate i diciji.Do koga je sad?

Ovo je svakako sve nakrivo nasadjeno ovo je trebalo davno napraviti ali ove godine su izbori pa da je privući glasove,ne trebate ni glasati za Hdz oni će to svakako pokrast.

Bolje bi bilo uložit u ljude

Sve što je napravljeno u dz ljubuški to je odradio Srećko.5

Landeka i kuma bebek sve što mogu pokupe sebi od para pa dalje... rupe bez dna

Hoće li se kum Bebek izgubit u Emiratima gdje je otputovao.
Priča se da će unaprijedit ljubuški turizam, a i emirate da će pokazat kako se sade krompiri i pikiraju kavode... mazluuum

Ovaj Landeka nema nikakve kompetencije osim što je Vedranu blizu guzze.. Vedrane koštat će te ovakav čovjek.

P.s. čitav grad bruji kako ubire pare na puno mjesta od škole, doma, upravnih vjeća i Crvenog Križa, dok drugi gladuju.

Šta će Vedran kad se jadan ni u kuci ne pita,on ko jadno ostavljeno kuce trči za Kraljevicem koji vedri i oblaci u Ljubuskom bože daj da zarati opet pa će te ih vidjeti u prvim redovima kako vode napade.Landeka je obični potrcko isto ko i Viktor i David a i svi ostali zajedno.2915

Pričaju u Ljubuškom 110 pozitivnih na koronu ? Ne oglašava se debeli landeka,
valjda zauzet dogovaranjem tala za apoteku, za koliko je ono smanjio najam,
i koga je pitao?

Nemojte tako, stručnjak je to, ali za upravne odbore koji se plaćaju, lova brale...

hahaha, kao da je bolji u Posusju. I on od auta , po ruckovim, namještanje poslova, a u domu zdravlja pita se domar Bašić. Kažu da je sad i postao doktor .. i toliko o našim javnim ustanovama...ovdje bi se mogla da napiše knjiga Zar nas je tako uhvatila pohlepa i pare , da smo obraz izgubili ...fuj

Opet svi frču, a opet će glasat za ove...
Čemu, narode vi ih plaćate a i birate.

Baš nešto to kontam..

Auto u kojem se voza direktor doma zdravlja, bijeli VW doniran je za potrebe palijativne skrbi
onkoloških i drugih najtežih bolesnika u kućnim posjetama a ne za 24 satno vozanje
uhljebina kao što je on. Kako ga nije stid i strah od Boga.

Jel za prodat onaj mobilni mamograf vidim stoji tamo iza vec polutrul ??

Ima li strategije u Hrvata??Svako 20km,utroše po 100 do 200 tis.km,iiiii narod ne vidi napredak u zdravstvu.Bolnica guta u dugovima,a stvarno radi ozbiljne medicinske poslove,a ovi ulažu u primarnu zaštitu,gdje radi 90 posto obiteljski dr.iiii zašto novac ne ide gdje se uistinu rješavaju ozbiljne tegobe??????

Milijun maraka za opremu i obnovu domova zdravlja u ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari