Ruralnom turizmu 3,5 milijuna KM

ljubuski.info

U okviru projekata EU4Agri, EU4Agri-Recovery i EU4BusinessRecovery, koje financira Europska unija, objavljen je javni poziv vrijedan 3,5 milijuna KM za podršku ulaganjima u ruralni turizam u Bosni i Hercegovini sa ciljem razvoja ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta, te očuvanja prirodne i kulturne baštine, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzročene COVID-19 pandemijom.

Na javni poziv se mogu prijaviti isključivo partnerstva koja čine podnositelj prijave i minimalno dva partnera.

Podnositelj prijave može biti jedinica lokalne samouprave, poduzeće ili obrt koji se bavi pružanjem turističkih usluga i proizvoda, javna ustanova i organizacija koja upravlja zaštićenim prirodnim područjima u BiH, nevladina organizacija (NVO) i udruga s iskustvom u vođenju projekata razvoja i promocije turističke ponude.

Svaki podnositelj prijave se može prijaviti za bespovratna sredstva u iznosu od 50.000 KM do 250.000 KM (bez PDV-a).

Za svaki projekt, podnositelj prijave i partneri moraju osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 15 posto ukupnog iznosa prihvatljivih troškova ulaganja bez PDV-a (tj. minimalno 15 posto sufinanciranje podnosioca prijave i partnera i 70 posto financiranje kroz mjeru podrške od Projekata EU4Agri).

Krajnji rok za podnošenje prijava je 7. ožujka 2022. godine. Svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem web stranice eu4agri.ba.

U sklopu EU4Agri, EU pruža podršku jačanju konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u BiH. Kroz EU4Agri-Recovery, EU pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih efekata pandemije COVID-19 na poljoprivredno-prehrambena poduzeća i operatere ruralnog turizma, te osiguranje kontinuiteta njihovog poslovanja, dok se kroz EU4BusinessRecovery utječe na smanjenje posljedica izazvanih pandemijom na poljoprivredna i turistička poduzeća, mikro, mala i srednja poduzeća.

Za sva tri projekta Europska unija izdvojila je 38 milijuna eura.

Glas naroda

Jeli to samo za one što su u partiji ili isto za normalne ljude.

Ovo je ko stvoreno za Kraljevica i Viktora Grbavca oni su svakako u tandemu za turizam ko kec na desetku im ovo palo. Neka medi sa svih strana,njih dvojica i Viktorovo tetka u talu

Opet lažeš. I na Badnjak.

Posto je vas domet samo brabonjanje nije ni cudo da drugi dobiju na konkursu.Sredstva EU i oni objaviöi konkurs.

Alah je velik i sve vidi...

Ruralnom turizmu 3,5 milijuna KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari