Usvojen proračun Grada Ljubuškog za 2022. godinu

ljubuski.info

Proračun Grada Ljubuškog za 2022. godinu, vrijedan 14.884.500 KM, usvojen je jednoglasno na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Na ponuđeni proračun bila su dva amandmana, koji su odbijeni, priopćeno je iz Grada Ljubuškog.

Planiranim proračunom povećana su sredstva mjesnim zajednicama, a ona sada iznose 330.000 KM. Za cestovnu infrastrukturu predviđeno je 900.000 KM koje se namjeravaju uložiti u usluge djelomičnog presvlačenja i krpljenja najugroženijih dijelova cestovne infrastrukture.

Za obnovu kulturnog dobra predviđen je iznos od 450.000 KM. transferi za šport iznose 285.000 KM, a 130.000 KM predviđeno je za kulturu. Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima iznose 420.000 KM, od čega će najveći dio biti izdvojen za poljoprivrednu proizvodnju, i to 250.000 KM.

Grad Ljubuški nastavlja sa sufinanciranjem kupnje prve stambene nekretnine i u tu svrhu bit će izdvojeno 200.000 KM. Za stipendije studentima predviđeno 250.000 KM, a za prijevoz učenika 850.000 KM.
U odnosu na prije otprilike 12 godina Proračun je značajno povećan, gotovo za 50 posto. Zadnje dvije godine bile su izazovne u svakom obliku, prvenstveno tu mislim na situaciju s koronavirusom. Napravili smo određene stvari vezane za socijalne kategorije koje su prepoznate od strane pučanstva, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić.

Osim proračuna, jednoglasno je usvojen i plan kapitalnih ulaganja Grada Ljubuškog za razdoblje od 2022. do 2026. godine gdje ukupni procijenjeni troškovi za sva ulaganja iz petogodišnjeg plana iznose 14.395.000 KM.

Listu ulagačkih projekata za petogodišnje razdoblje čini 98 projekata razvrstanih u četiri skupine: cestovna infrastruktura, vodovod i kanalizacija, obrazovanje, kultura i šport te projekti iz drugih područja.

Glas naroda

Sada kad ste usvojili proracun isplatite Stipi Bubalo i sestra mu Ani iz vrtica kupnju stana od pokojnog profesora Culjka,teško je kredit vracati da se lažno prikaže da je novac otišao za stan.

Stan od profesora Culjka koje su kao kupili ovi Bubalo iz općine,sestra iz vrtica i brat iz elektra je kupljen za male novce a dobijen je na način koji će se saznati vrlo brzo budite uvjereni u to.Malo će se zatresti ljubuska politicka elita.

Porez na tvrtku, komunalne naknade po metru kvadratnom, porez na dohodak, porez na promet nekretnina..... Pa vi niste normalni.. Zadnji nek svijetlo ugasi...

Sve će to pokrit kardum kad dođe na posa u turisticku zajednicu

Tko upravlja s 15 miliona jadna majko

Tko je god dao glas ovima ruka mu se osušila

Federalna inspekcija češlja kod Kraljevica u ministarstvu ima vec tjedan dana, samo nas oni mogu spasiti od ovih tatova-kradljivaca

Sjednica 100 kam a božićnica 100 nekaje sram i stid neće više dobit glas od mene more mi biti sin

Ukinute porez na prvu nekretninu

Nije to nadležnost općine, nego županije.

A šta more kad je učija srpsorvatski sad ga triba poslat na tečaj rvatskog

Slušam danas malo sjednicu i javi se za riječ
Zrinko Čuvalo, predsjednik HSPa (Hrvatska stranka prava), tako se predstavi.
Čovik govori kao da je došao iz Nevesinja.

Zbog mene i je ćirilica na prometnim znakovim

nikad veći proračun i nikad manje ljubušaka

Eno Nadan u Remetincu, kad će Neven?

Pozivamo gradjane da ucestvuju u kicenju ulice Herceg Stjepana Kosace ,,od Hotela Bigeste Pa prema Kerametalu pa ko koliko moze , marka dvje a opcina kaze nemaju para za nasu ulicu ..
Svoje su okitili i njima je Bozić ,, osale ko ..be..

opet glasajte za HDZ

A šta imate od kićenja?Kad si dasa skupi novce kupi pile i sirotinji napilajte drva.

Opet glasajte za HdZ ,, I ponovo ce da vam ukradu BOZIC,,,

Brabonjaš,ko i uvik.

Jadan ti je kad ga kvesić brani..

Jes vala jad i čemer našta spade nekada slavni kotar ljubuški

Spade na 15 mil. proračunski maraka.Ili je u vaše vrime bilo bolje?

Usvojen proračun Grada Ljubuškog za 2022. godinu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari