Kaznena prijava zbog zloporabe službenih vozila!

ljubuski.info

Na X. sjednici Gradskog Vijeća Grada Široki Brijeg dana 22.11.2021. godine, očitujući se o pitanju vijećnika HRS-a o upoRAbi službenih vozila u vlasništvu Grada u privatne svrhe, gradonačelnik Miro Kraljević izjavio je sljedeće:
Što se tiče ovih naljepnica, ne znam, neviđam, nisam vidio ovdje u nas, u našoj županiji da je neko obilježio. Što se tiče, mislim da to uopće, onaj, je li koliko je pametno da se obilježimo. Što se tiče zlouporabe, ima toga, ja znam da se to dogodi, ali nije to ništa značajno može se ono kontrolirati na razne načine. JA ZNAM DA SE ONO DOGODI ZLOUPORABA, ali nije to, mislim nekakvo ipak nešto drastično. Tako da, evo, nisam sad jasno stava je li to uraditi ili ne. Nije to problem financijski ni nikakav, ali evo možemo razmišljat i informirat se pa vidjeti je li to dobro.

Da slučaj bude još skandalozniji, tajništvo Gradskog vijeću u zapisniku sa sjednice ublažava ove izjave Mire Kraljevića kako bi njega "oprali" od odgovornosti. No, dovoljno je vidjeti snimku sjednice kako bi se vidjelo što je točno gradonačelnik izjavio.

Budući da je informiran o zloporabi javne imovine, pitamo se je li gradonačelnik Kraljević KAZNIO počinitelje ovog kaznenog djela korištenja službenih automobila Grada u privatne svrhe? Zna li gradonačelnik kako je i prikrivanje kaznenog djela, kazneno djelo?

HRS na svakoj sjednici vijeća vrlo jasno vladajućim strukturama daje do znanja kako je nezakonito trošenje i jedne KM kazneno djelo. Očigledno oni ne shvaćaju ozbiljno činjenicu kako je javno dobro Širokog Brijega u vlasništvu žitelja Širokog, a ne vlasništvu vladajuće stranke.

Budući da vladajući, očigledno, smatraju kako nismo ozbiljni u ganjanju transparentnosti trošenja javnog novca, želimo vidjeti hoće li ozbiljno shvatiti Tužiteljstvo ZHŽ.

Naime, uzimajući kao dokaz javno svjedočenje gradonačelnika Mire Kraljevića o zlouporabi službenih vozila u privatne svrhe, podigli smo kaznenu prijavu protiv N.N. počinitelja kaznenog djela, pozivajući Tužiteljstvo da ga se kontaktira u svojstvu svjedoka te smo prijavili i samog gradonačelnika, kako bi se provjerilo postoji li osnov sumnje u prikrivanje kaznenog djela.

Ponavljamo po tko zna koji put: Široki Brijeg je vlasništvo Širokobriježana! Gospodo iz vlasti, dosta je zlouporabe našeg dobra u privatne svrhe!

G.O. HRS-a Široki Brijeg

Glas naroda

Pitajte ministra Grbavca ko sve policijska vozila koristi u privatne svrhe,što je još gore voze ih članovi obitelji.

Pa neće se valjda vozat privatno sa državnim autin.Na trošak od naroda nije to moguće.

Pa imate i u ljubuškom službeni vozilakoji se koriste u privatne svrhe,samo mi nije jasno da tih ljudi nije
sram.npr tu u okolici u jednoj obitelji imaju dva sluzbena vozila,s njima se ide u punice ,na kavu ,u crkvu,na more itd kao da im je to caca kupio.i zato bi sva ta vozila trebalo uredno obiljeziti i ako ih se uhvati na nedozvoljenom mjestu bez putnog naloga automatski potjerati s posla i zaposliti odgovorne i sposobne osobe koje su spremne zaraditi sebi platu i raditi za dobrobit ove sredine.al kako doci do toga kad su ovi članovi kradezea

Lažeš da u ljubuskom iko vozi službena stranica auta sram te bi bio ti ne volis rvacku ti si provokator mucki koji ne voli rvacku

Je li ih svì vozaju. Čije drug Miro vozi i svi ostali. Iđu gdje hoće, to ni u komunizmu nije bilo. Eto jučer Tuti na sprovod došao službenim vozilom

Stigao je tako . A s cim si ti ?

Sa magarcem

Treba samo u eter pustiti druga Miru da narod čuje kako imamo pismena gradonačelnika. Ljepota za uho..

Ja ovog nista razumio nisam.
Može li mi neko prevesti na hrvatsko srpsko bosanski makar . Bože sačuvaj

Miro je car,godinama

Tko će i kako će dokazati zlouporabu službenih vozila...tamburaši,tiho,tiho svirajte,,,

Car na kenjcu!

Možda kenjac na caru.

Pošto sam kritikova njihova dosadašnja laprdanja ovu i ovakve izjave im moram pohvaliti.Zadatak oporbe nije filozofirat već jasno i konkretno kritikovat.Još jednom palac gori.

Početi od pravopisa pa gdje se završi

Alaj nam lepo ide...vozi tata,vozim ja...

Nemojte tako na grbavca ,sad je uzeo stan od ljute rivalke sopte naravno ,otkad je ministar kreditno je sposoban stan 100 t e

a da nije Slaven Prskalo????
Davide bit će veselo....:)

Marijan Čuvalo vozi auto u privatne svrhe. Žena mu dicu voza po gradu s njim. Na misu se vozaju. Na more idu. Skino je namjerno naljepnicu japanske vlade koja je donirala toyota đip. Neka Bogu hvala.

Sad bi hadezeovci rekli šta te briga nisi mi ga ti kupija

Pa svi ministri, svi ravnatelji uprava idu na more sa službenim vozilima.

Narod im kupio,uliva gorivo i poporavlja ih

Oni u neradno vrime potroše tri puta više goriva njego kad rade.

Kad te policija zaustavi s autom od firme i to s renault cliom a ne kamionom punom robe,traže ti putni nalog i svašta nešto.Ovi u službenim vozaju žene u šoping i gonjaju vriće cimenta u gepeku

Ovakva inteligencija se rijetko vidja ,tako načitan ,pametan, stručan,sposoban,ugladjen šteta bi bila da ne vodi jedan grad. Bravo majstore sretan Božić!

Otkad je Slaven Prskalo došao u Mup ponaša se kao damu je ovo babovina, samo hoda uokolo i uzima sluzbene aute kako mu je volja.

ama bolan nije tako
Slaven želi bit trešnja na vrhu torte
ne zna da će bit sladak na necijem nepcu
uhvatio ga grabež ko da je iz Grabež ili se proziva Grbavac

stručan završio bi i četvrti razred da nije morao u vojsku

Svaki put kad neko vidi državno auto da se vozi neradni danon ili večeri odman uslikat.

Kraljevic vlada po Listici dvajes godina a vi dizete tuzbe za nakvo sluzbeno avuto da nije tuzno bilo bi smisno i zalosno moja oporba.

Dok je Bradvica bio ministar išao je u polje sa autom, koliko je [ * neprimjereno * ]i bilo unutra,nazad korpa pojeći motor,pitam se tko je smio išta prijaviti reći,sad mu pričaju iza leđa i stavili ga ustranu eto tako da opet jede sa drzavnih jasala.Svatko koristi max svoju poziciju dok može

Miro care

Ovo je Veljački gost isad na drzavnim jaslama javlja se gogi on kad prođe okine koji put

Kaznena prijava zbog zloporabe službenih vozila!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari