Otvorena izložba slika Željka Bote

ljubuski.info

Sinoć otvorena, dvanaesta po redu izložba slika poznatog ljubuškog šahista, pjesnika i slikara Željka Bote u hotelu Hum, posvećena je figurativnosti u slikarstvu, kako je rekla umjetnica Slađana Milićević, Željko se kroz ove slike osvrnuo na ono što nas okružuje i što je oku vidljivo.

Na izložbi koju je sinoć pohodio probrani broj ljubitelja umjetnosti, Boto je predstavio svoje realistične portrete, motive mrtve prirode, ali i slike lokalne tematike kao što je slika "Kula".

Centralno mjesto večerašnje izložbe zauzela je slika konja, njemu posebno dragog motiva za slikanje.

Posjetitelji su sinoć s zanimanjem razgledali, ali i komentirali Botina umjetnička djela.

Slađana Milićević je istaknula kako je vidjela mnoštvo Botinih slika te kako bi ona o njegovim djelima mogla pričati satima.

Boto se kroz svoje bavljenje slikarstvom prošetao raznim stilovima, a iako je sinoć izložio djela iz svoje realistične faze, Milićević je dodala kako nju posebno fasciniraju Botina apstrakna djela.
On je ovdje pokazao da zna, ne samo apstraktno slikati, nego i realistično, ali mene posebno fascinira taj njegov apstraktni dio i ne mogu zapostaviti taj dio i osvrnuti se na te njegove slike, kojih ima jako puno i kojima se Boto izričito fokusira na likovni dio jezika. Te su slike apstraktne i možda običnom čovjeku, koji nije u likovnom jeziku toliko vješt, one djeluju nedovršene ili nečitljive, međutim taj njegov kolorit kojeg ja često spominjem je jako značajan. Zašto to kažem? Nekako lako je realnost prikazati, onaj tko ima talenta može prikazati realnost kroz određenu tehniku i način slikanja, sve se to može izvježbati i prikazati pojavni svijet koji nas okružuje, međutim onaj unutarnji dio umjetnika, njegovi osjećaji i njegove emocije, tu Boto briljira, istaknula je Milićević.

Dodala je kako ju posebno dirne Botin kolorit.
Kolorit je kod njega jako zastupljen, on hrabro kombinira te boje i način na koji stvara kompoziciju i ravnotežu unutar jedne slike mene to zapanjuje jer on nije opterećen akademskim obrazovanjem. To nešto njegovo iskonsko u njemu, živi u tim njegovim slikama, objasnila je Milićević.

Boto se sinoć zahvalio svima prisutnima te je istaknuo kako je jako uzbuđen što je imao priliku prezentirati ove svoje radove.

Izložbu je službeno otvorio novinar Dušan Musa koji je biranim riječima govorio ne samo o Botinom slikarstvu, nego se osvrnuo i na njegove uspjehe u svijetu šaha, te poetska dostignuća.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Boto legenda!

Saki je kralj, ali pravi..

To Sale,kralju šaha i neshvaćeni umjetniče.

Bravo Saki

Bravo Žeki legendo

Otvorena izložba slika Željka Bote
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari