Jačanje suradnje Neuma i Ljubuškog kroz turizam

ljubuski.info

Prvi lignjolov kup Neum okupio je i goste iz susjednih općina, gradova pa tako i iz susjedne Zapadnohercegovačke županije.

Tako su, kao gosti, nazočili i gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić te predsjednik Gradskog vijeća Ljubuški Tihomir Kvesić.

Ugodno iznenađeni odazivom i organizacijom odgovorili su na par kratkih pitanja o manifestaciji, ali i suradnji Neuma i Ljubuškog.

Jeste li bili na sličnom događaju prije, bilo u Hercegovini ili Dalmaciji?

Bio sam i prije na ovakvim događajima, ali sam prvi put u Neumu na jednoj ovakvoj manifestaciji. Lijepo je da ima događaja i mimo ljetne sezone, malo sam razgovarao s organizatorima, zadovoljni su brojem prijavljenih natjecatelja. U Neumu je život tijekom ljeta, a ovaj događaj je došao kao uvod u Advent u Neumu, kazao je Kvesić.

Markotić je izjavio:
Bio sam par puta na ribarskim večerima, ali na nečemu slično ovome nisam i jako mi se svidjelo, odaziv je bio odličan, organizatori su zadovoljni.

Koliko često dolaze u Neum, Kvesić kaže da je prije često dolazio te da njihov nogometni klub iz Ljubuškog često gostuje u Neumu pa ih je to dosta povezalo. Markotić odgovara da je čest gost Neuma tijekom ljetnih mjeseci s obzirom da ima dosta prijatelja u gradu, ali da u zimskim mjesecima rjeđe posjećuje Neum.

Jeste li zadovoljni suradnjom Neuma i Ljubuškog? Može li turizam biti okosnica kvalitetne suradnje?

Mi uvijek pokušavamo pronaći zajedničke poveznice koje će nas dodatno povezati, a prostora za napredak, i to u raznoraznim segmentima, uvijek ima. Imat ćete bolju povezanost s unutrašnjosti kada se cesta završi, a mi se svakako nadamo i u budućnosti održavati kvalitetnu suradnju s Neumom, zaključuje predsjednik GV Grada Ljubuškog.

Apsolutno, ponajviše se napredak može ostvariti u turizmu. Suradnja s aktualnom vlasti je svakako kvalitetna te radimo na jačanju odnosa. Ljubuški je napravio iskorak u zadnjih par godina što se tiče turizma, a Neum je naš jedini grad na moru i njegov potencijal je zaista velik, ponuda je raznovrsnija, a i svake godine je veći broj gostiju. Turistička povezanost Kravica i Neuma kao turističkih destinacija na visokoj je razini, dosta gostiju iz Neuma dolazi na Kravice, a i oni koji posjete Kravice odlaze u Neum tako da je do pozitivan segment. Smatram da postoji dosta projekata na koje možemo zajedničkim snagama aplicirati, ali i raditi međusobni marketing, podcrtao je Markotić prilikom posjeta Neumu.

neum.online

Glas naroda

Odlično, samo nek se nešto pokreće.
Samo mislim na takva događanja da bi trebao biti i predsjednik TZLjubuški uz ovu dvojicu.
Kroz takve susrete razvijat će se ideje
Sve u svemu sve pohvale.

Ako se ugledate na Neum pozdravite se s turistima

Jačanje suradnje Neuma i Ljubuškog kroz turizam
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari