Vodeći bh gospodarstvenici zbog cijena struje najavili štrajk

ljubuski.info

Predstavnici 13 poduzeća su dogovorili kako će biti održan polusatni štrajk upozorenja u njihovim pogonima zbog najave povećanja cijena električne energije.

Također, dogovoreno je Vladi FBiH uputiti peticiju u kojoj traže da povećanje cijena električne energije za gospodarstvo ne smije biti veće od 10 posto te je zatražen žuran sastanak s premijerom FBiH Fadilom Novalićem i ministrom energije, rudarstva i industrije Nerminom Džindićem.

Istaknuto je kako bi svako povećanje cijena električne energije više od 10 posto za privredne subjekte dovelo do djelomičnog ili potpunog gašenja pogona u tvrtkama, smanjenja izvoza i pada ulaganja.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Arrcelor Mitalla, Violete, Konzuma, Mercatora, AS Grupacije, Sisecam Soda Lukavac, TMD Group Gradačac, Pobjeda Tešanj, Tvornice cementa Kakanj, FeAl Široki Brijeg, ASA Prevent Grupacije, Binga i EMKA Goražde, saopćeno je iz Udruge poslodavaca FBiH.

Glas naroda

Ssmo tovarite na gospodarstvenike.

Struja je bar duplo jeftinija neg u razvijenim zemljama. Radnik isto tako pa je i građenje pogona jeftinije.Placevi su deset puta jeftiniji ,svi ulazni troškovi su povoljniji i opet nemamo ulaganja iz vana.Zašto?Kapital ne voli rizična područja i političku nesigurnost.

Šta ovo znači svaki dan neki štrajk sve su ovo zakuvali oni gori iz Beograda.

Nema više džabane za ove "gazde", treba doniti zakon da minimalac bude 1200 KM.

Treba ima povisit cjenu za troduplo..pa da vidimo oce onda pristat na veci minimalac place...sram ih bilo...

Vodeca bagra i ljudski šlham a ne gospodarstvenici. Ulizuju se jos vecem šlljamu, politicarima a radnicima isplacuju [ * neprimjereno * ]u od plaće a traze da se radi do iznemoglisti. Stalno kukaju a imaju za autine, jahte, raskalašen život. Neka idu probati poslovati u Njemacku ....

Samo im pojacajte cijenu da imanu manje za zene sum- njiva morala, escort dame i ostale gluparije u cemu ih njihova SILA ne moze obuzdat. Prizemljite se "gazde" . . .sve ste a niste gazde. M9zda ste veliki ali samo.u svojim ocima a mozda i progledate . . .mozda

Sta se Bingo zali ,drze robove i uzima megalomanski profit ,treba mu sve uzet!!!!

Vodeći bh gospodarstvenici zbog cijena struje najavili štrajk
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari