Koalicija sindikata podržala sindikaliste u školstvu ZHŽ

ljubuski.info

U ime Koalicije za bolju zaštitu radničkih prava, izražavamo solidarnost i punu podršku u Vašim nastojanjima za obranu dostojanstva prosvjetnih radnika, stoji u priopćenju Koalicije sindikata.

Navode kako obrazovanje mora biti svima dostupno i kvalitetno, a to se može ostvariti jedino kroz poboljšanje položaja i materijalnog statusa radnika i radnica u obrazovnom sustavu.

U trenutku kada ste morali posegnuti za svojim pravom, pravom na štrajk, kao temeljnim pravom Sindikata i članova, Vaša prava su narušena, i upravo zbog toga Vaša sindikalna borba treba biti jača i masovnija nego ikad.

Pozivamo resorno ministarstvo i Vladu Županije Zapadnohercegovačke da sindikate uvažavaju kao partnere i otpočnu socijalni dijalog na ravnopravnoj osnovi.

Koalicija za bolju zaštitu radničkih prava, i sve njene članice, 45 sindikalnih organizacija i 5 organizacija civilnog društva, izražavaju punu podršku Vašoj sindikalnoj borbi za ostvarivanje boljih prava radnika.

Jedinstveno, solidarno i zajedno za bolja radnička prava!, poručili su iz Koalicije sindikata.

Glas naroda

Izdržite. Ovakvo ponižavanje prosvjete je nečuveno. Sa dvije prosvjetne plaću više ne možeš ni peteročlanu obitelj prehraniti - koje su u nas najčešće.

Prosvjetu,zdravstvo,policiju,upravu triba adekvatno platit ali onda i oni tribaju davat rezultate i ucestvovat u razvoju drustva.Ja sam pohadja skolu od 74 do 86 i znam puno primjera di su prosvjetni radnici bili ozenjeni jedno za drugo i radili u skoli ali su i dodatno radili poljoprivredu ili neki drugi posa.Problem je sto su drzavni sluzbenici bolje placeni od realnog sektora,mogu ucjenjivat,i to cine,i onda to izaziva revolt kod zaposlenika u realnom sektoru i nezaposlenih.

Pa svatko sa svojim poslodavcem pregovara o visini plaće. Prosvjeti je poslodavac ŽZH. Neće nitko sa strane doći u realnom sektoru, pa pregovarati s gazdom firme. To moraju djelatnici se organizirati.
Nije istina da radnici kod gazda ne smiju se pobuniti, jer nema bas tako radnika uokolo puno da mogu sebi naći. Više je u pitanju kukavičluk.

Ako si prosvjetni radnik onda si izgleda samo bajke čitala/o.Ja i hoću da kažem da nemate dodira sa realnošću i da zbog toga nemate ni podršku širih masa.

Znaci nekome loše i ne smi se pobuniti, trebali bi zbog toga svi da spuste glavu?
Samo se bunite prosvjetari. Ja radim u realnom sektoru i puna podrška. Dio naših ljudi je izgubio svaki dostojanstvo. Sad bi trebao profesor iz srednje škole rješavati status radnika u Karlika, Džajića, Nuića, Jurproma, M.R.Ma...? Njima loše i zabrana ciloj županiji da se itko buni?
Pa jeste zatučeni, majko mila...

Tebi je onda u realnom sektoru dobro?A što onda i vi ne štrajkateu znak podrške prosvjetarima i da pokažete to svvoje dostojanstvo?

Ili pokreni ili slijedi. Sve je ostalo prazna priča. Ako nemaš hrabrosti kod sebe ista pokrenuti onda slijedi onoga koji jesti pokušava. Stoga podrška prosvjeti neka netko talasa ovu učmalu žabokrečinu.

izgleda da si ti čitao bajke.....tj da si sa osnovnom školom koju ti je netko poklonio

iza prosvjetnih radnika se kriju podobni uhljebi partije,što je sa nama koji nikad nismo posa dobili zbog ovih uveri[ * neprimjereno * ]a ,naštimanih
pozdrav iz dijaspore uzeli su nam posa i sad štrajkaju

I vlada je mislila da su uhljebi većina ali evo vidite da nisu pa se malo zakompliciralo
SAMO IZDRŽITE

Ružica Ponos Hrvatske, osoba godine i Grudama, drži svoj resor pod kontrolom. Prosvjetni radnici stavljaju crveni tepih kad dođe u neku školu. Toliko je dobroga uradila da se svi čude kako ne razumije da nije dorasla ulozi u koju su je uvalili
Prosvjeto izdržite još jednu godinu, neće biti vječna ministrica.

Ružica je niko i ništa u obrazovanju a to njezini rezultati govore da ništa nije uradila za obrazovanje

Koalicija sindikata podržala sindikaliste u školstvu ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari