Vlada ZHŽ već dvanaest dana ignorira štrajk

ljubuski.info

Županijski odbor HDZ1990 ZHŽ poziva predsjednika vlade ZHŽ Zdenka Ćosića, te resornu ministricu Ružicu Mikulić da hitno reagiraju na situaciju u školstvu Županije Zapadnohercegovačke.

Naime, u svom priopćenju sindikat je izrazio namjeru kako ne želi odustati od štrajka, dao konkretne i potpuno razumne razloge te uvijete za normalizaciju stanja, navode iz HDZ1990.

HDZ 1990 već je podržao zahtjeve za povećanje plaća u prosvjeti znajući da plaće od 2010. do 2021. nisu gotovo nimalo rasle, dok su troškovi života rasli preko 50%.
Vlada ZHŽ povećala je plaće svim proračunskim korisnicima za 5% od 10. mjeseca ove godine, a sukladno punjenju Proračuna, koje je daleko bolje od očekivanja, mogla je iznaći način i povećati i 10%. Obzirom na gospodarski status ZHŽ-a, čudna je i poražavajuća činjenica da je prosvjetna plaća u našoj županiji niža od prosjeka u ostalim hrvatskim županijama, stoji u priopćenju.

Županijski odbor HDZ1990 apelira na Vladu da pokaže mudrost, razumijevanje i odgovornost i ponudi rješenje koje će vratiti učenike u klupe, a profesorima osigurati dostojanstvene uvjete rada dogovorom i potpisivanjem Kolektivnog ugovora.

Ono što nas posebno žalosti da vlada ZHŽ već dvanaest dana štrajka ne reagira na isti i potpuno ignorira odsustvo školovanja četiri generacije djece, a kako stvari stoje ukoliko nešto ne urade isto će se dogoditi i sa još devet generacija osnovne škole, dodaju iz županijskog odbora.

HDZ 1990 u ime djece, njihovih roditelja te odgojno-obrazovnih ustanova poziva vladu ZHŽ da kontaktira sindikat i da zajedno iznađu rješenja za i onako narušeno školovanje ovih generacija, zaključili su iz Županijskog odbora HDZ1990 Zapadnohercegovačke županije.

Glas naroda

Tiga i jad šta nam rade od djece. Vozaju auta skupa večere trošenje a narodu od šake do lakta

Poslije ovih najnovijih poskupljenja i povećanja troškova života - tko će ostati u BiH. Plaće statične već 20 godina.

Ignorira ova vlada obrazovanje otkad je došla i sve nas koji gledamo kako nas godinama kradu

Pravo na štrajk da,veće plaće da,prosvjetni radnici bi trebali biti na repu štrajkaša ali ako treba krenuti nek krene pa makar od njih

Nemojte sve tako gledati crno, ponekad upalite i svjetlo ili razmaknite zavjese. Nije samo vama teško, a kako je tek nama u Njemačkoj. Poštravaju mjere, ucjenjuju, a vrlo malo nas se cjepilo jednom dozom. Neznamo ni sami što će se iz svega ovoga roditi. Još uvijek se preispitivamo što nam je činiti da li se cjepiti ili kući vratiti.

Toji svi su zaposleni priko veze i godinan glasaju za hdz. Eto in ga sad ???

Neka te tamo, di ces se vracat. Kad si posa tamo reka si da ides u OBECANU ZEMLJU i ZEMLJU BLAGOSTANJA. Zato ne zuri ovamo

Eto za vrijeme Vlade HDZ 1990 i HSP i Lijana Prosvjeta procvala da i danas sve miriše.

Samo da upitam:::::::: KAD ĆE DJEČJI DODATAK U ŽZH???? U svim ostalim ima. U Tuzli i Sarajevu ima ga ima 30 godina. Naši rvati iz hdzea nedaju....

Imas u njemackoj djeciji...ti bi da zivis u ovoj bijedi i da imas djeciji doplatak hahahah..

Imaš u Njemačkoj, ako vam se ne sviđa idite u Njemačku... Koje su to sulude izjave. Da bi se otišlo u Njemačku prije toga treba se puno stvari posložiti i puno stvari sa sobom rasčistiti. Šta vi mislite da je Njemačka? Vi samo dođete i oni vam dile pare ko karte za remi. Nema u Švabe da se nerad plaća. Isto tako i za dječji doplatak se nedobiva čim uđeš u Njemačku, ima procedura za to i nedobiva se po njihovom standardu nego po Hrvatskom.

nije dobro kad uhljebi štrajkaju a profesore su otrali u njemačku,sad nemaju zamjenu za ševinovce uhljebe

Prijatelju oprosti ali malo si zaboravan ili to namjerno činiš. Nisu u Njemačku otišli samo visokoobrazovani profesori i sl., ima puno, puno ljudi sa SSS raznih smjerova i nisu svi na baušteli.

Odkud 1990

Sto se ne bune na ovaj zastarjeli nacin skolstva pa da svima bude bolje, izucavanje ovih predmeta I nacin nastave se izvodio dok je bilo po hercegovini desetine velkih tvornica ,za koga ovakvim skolstvom oblikuju radnu snagu ,za nikoga ,ali ih to ne brine ,brinu ih samo dobra lova I godisnji kojih imaju daleko najvise od svih radnika, pa covjece od 365 dana oni 50% ne rade vremena, I ja bih htio 1200 imat a radit 190 dana godisnje.

Neka neka glasali su zanje 25 godina eto in sad.

Kamo sreće da ih plaća Sarajevo, ovo bi sada bila borba za tzv. Jednakopravnost!

Da ih placa Sarajevo ne bi ni trebali strajkati...Sarajevo svoje profesore placa super,i Mostar i Livno i svi ostali...
Samo nasi jadovi zale na prosvjeti..
Nek smanje na zderacini,pa ce biti za sve i prosvjetu i socijalu i nadoplatke i ostalo...

Vidi ovu pokvarenost od devedesetke ko lešinari nanjušili žrtvu pa sad oni ko nešto pustiš malo i daš više nego što pripada oni ti na kraju nož zabijaju u ledja.

Vlada ZHŽ već dvanaest dana ignorira štrajk
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari