Ne zna se kada će se uvesti digitalne Covid-potvrde u F BiH

ljubuski.info

Iako Zavodi za javno zdravlje u BiH nisu u sustavu zelenih EU certifikata, RS, Brčko Distrikt, ali i dio županija omogućili su provjere cjepljenja putem QR koda. Tako npr. moguće je očitati kodove s potvrda izdatih u Republici Srpskoj, Tuzlanskom ili Sarajevskom kantonu, iako nemaju zelenu oznaku.

Pitanje je samo dana kada će neko odlučiti da certifikat koji nema znak, žig, prepoznatljivost od strane države jednostavno ne može ići. Nema nikakve razlike da li to izdaje entitet, kanton, da li je to RS ili FBiH, istaknuo je Goran Čerkez, pomoćnik Federalnog ministra zdravstva.

Da bi se integrirali u sustav zelenih potvrda neophodna je suglasnost svih u BiH. Dobra vijest je da su Brčko distrikt i Republika Srpska uspostavili sustav, čeka se da isto urade i sve županije u FBiH.
Za sada to još nije učinjeno za područje Federacije BiH, te imamo parcijalna tehnička rješenja implementirana na razini nekih kantona. Uspostavljanje jedinstvenog sustava izdavanja COVID potvrda i u Federaciji BiH u mnogome bi olakšalo i krajnju integraciju postojećih baza i priključenje sustavu EU zelene COVID potvrde, naveli su iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Da bi se s državne razine moglo upravljati s izdavanjem odnosno verifikacijom COVID potvrda, potrebna je suglasnost oba entiteta i Brčko distrikta na čemu Ministarstvo civilnih poslova radi još od svibnja 2021. godine.

Na dogovor se mnogima ne čeka, pa ih je obradovala informacija da treću dozu mogu, ali i dobiti zeleni certifikat na nekom od punktova u Srbiji.

Provjerom QR koda, vidljivo je da samo građani koji su prve dvije doze u Srbiji imaju oznaku zeleno.

N1

Glas naroda

Samo naši predstavnici putuju pa njima covid putovnice Nama sirotinji netreba niti idemo na ljetovanje ni na zimovanje Sve vidim na tv more planine robne kuće butike ali nigdje ne ulazim

Ako mogu ovi koji ih zagovaraju da daju samo jedan primjer zbog čega da ih uvedu??? Ljudi moji dragi treba na vrijeme stati i pokušati da se to ne provede,ali bit će teško. 4 bocke godišnje i moći ćeš tu godinu navodno biti slobodan i kretat se. Počeli bockat djecu od 6 mjeseci. Ludilu nema kraja.

Samo slijep i onaj koji se pravi da je slijep ne vidi da je nešto čudno u ovom svemu.
Svijet uvodi novo pravilo, normu, zakon, Žig, QR kod koji ti omogućava "slobodu", dobro došli u distopijsko doba!

Nije slučajno da se ova potvrda zove "zelena". Kakve veze ima jedan kovid sa zelenom politikom koja će postat jedna od sveopćih sužavanja ljudslih sloboda. Vrlo brzo će biti: svojim načinom života proizvodiš previše CO2 evo ti kazna. Iako smo mi sitni 'proizbođači' u pogledu velikih svjetskih kompanija kojih drži par vladajućih.

Kad sav državni aparat digitalizirate,budemo imali zdravstvo i standard kao zapadne zemlje onda mođda možete razmišljati o tome ali samo razmišljati

A šta je rekao Ustavni sud?

Ne zna se kada će se uvesti digitalne Covid-potvrde u F BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari