Vlada FBiH preporučila županijama uvođenje "CTP" pravila

ljubuski.info

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, usvojila informaciju o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u Federaciji Bosne i Hercegovine na dan 29.11.2021. godine, s prijedlogom zapovijedi i preporuka Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, koje su donesene s rokom važenja od 14 dana računajući od 02.12.2021. godine, kao dana početka njihove primjene.

Vlada FBiH je danas donijela zaključak kojim je preporučila županijskim vladama da, u skladu s epidemiološkom situacijom u županijama, uvode CTP pravilo, te je u skladu s tim stavljen van snage dio važećih zapovijedi koji se odnosio na uvođenje ovog pravila u određene ustanove od 20. prosinca u FBiH.

Vladama županija, odnosno kriznim stožerima županijskih ministarstava zdravstva, naloženo je uvođenje restriktivnijih mjera na osnovu procjene epidemiološke situacije u županiji, odnosno općini, uz redovno obavještavanje Kriznog stožera FMZ-a.

Krizni stožer FMZ-a je zadužen da, prije isteka roka, sagleda cjelokupnu epidemiološku situaciju i sačini procjenu rizika, a radi razmatranja mogućnosti i potrebe izmjene zapovijedi i preporuka, te Vladi dostavi prijedlog novih.

Ovaj stožer će današnje zaključke, s prilozima, dostaviti županijskim ministarstvima zdravstva i njihovim kriznim stožerima, županijskim zdravstvenim ustanovama, kliničkim centrima u FBiH, općim, županijskim i specijalnim bolnicama te Federalnoj i županijskim upravama za inspekcijske poslove i županijskim upravama policije.

U skladu sa zaključkom od 8.1.2021. godine, Vlada će obavijestiti Parlament FBiH o epidemiološkoj situaciji i mjerama koje je danas donijela s ciljem zaštite zdravlja građana i smanjenja rizika za širenje virusa.

U danas prezentiranoj informaciji je, uz ostalo, navedeno kako je u 47. tjednu, u odnosu na prethodnu, zabilježen blagi pad tjednih pokazatelja, osim broja pacijenata na respiratoru. Na bolničkom liječenju trenutno je 543 oboljelih od COVID-19, od kojih je 47 na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji. Od 463 hospitaliziranih, 86,4 posto su necijepljeni i nepotpuno cijepljeni, a 13,6 posto potpuno cijepljeni.

Na razini Federacije BiH sedmodnevna pojavnost iznosi 139 slučajeva na 100.000 stanovnika, a u posljednjih sedam dana najviša je zabilježena u Sarajevskom kantonu, te Posavskoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Prema najnovijim podacima, dosad je u FBiH dato 975.980 cjepiva protiv COVID-19, od čega se na prvu dozu odnosi 518.765, na drugu 452.324, te na treću 4.891.

Glas naroda

A jeste vi s ovog portala tako slavljenički najavljivali uvođenje tih obveznih CTP potvrda, ali nije prošlo jer je protuzakonito i diskriminirajuće, pa je sad ostalo na preporuci.

Preporuka ne obvezuje

Ovo je jedina stvar za koju se ne mogu dogovoriti a da će narod zbog toga imati koristi.

U Rumuniji naglo pada broj zarazenih i umrlih a nisu nesto poznati po procjepljenosti dok u Njemackoj koja je uvela sve moguce.mjere broj naglo raste.E sad ko ima usi i oci

I u Izraelu kompletno stanovništvo se vakcinisalo s tri doze i evo opet svi zatvoreni. (???)

Istina a onaj zidov ministar dosao u HR da dijeli savjete. Sa ovim novim sojem virus je na samrti. To strucnjaci znaju,zato je sada velika buka na cijepljenje.

Neka narodu podjele zimnicu a cjepiva nek zakopaju nakraju svejedno ili umrijet od gladi ili cjepiva

Vlada FBiH preporučila županijama uvođenje "CTP" pravila
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari