Austrijska vlada zabranila obilježja HOS-a

ljubuski.info

Austrijska vlada je donijela odluku o zabrani dodatnih obilježja povezanih s ustaškim režimom, poput zastave i grba Hrvatskih obrambenih snaga (HOS), priopćila je vladina stranka Zeleni u srijedu.

U Austriji su već zabranjena dva simbola ustaškog režima. No pokazalo se da se na skupu u Bleiburgu/Pliberku ne pokazuju samo simboli koji se povezuju s ustašama nego i simboli novih fašističkih organizacija poput nasljednice ustaške organizacije 'Hrvatskih obrambenih snaga (HOS)'. Zato je popis zabranjenih simbola proširen i za ove simbole, stoji u priopćenju zastupnica stranke Zeleni Olge Voglauer i Eva Blimlinger.

U priopćenju stoji da je na sjednici vlade u srijedu donesena odluka o zabrani isticanja simbola HOS-a na području Austrije.
Središnji spomenik, središnji fašistički simboli i forma održavanja skupa će u svom dosadašnjem obliku biti ili su već zabranjeni. Ovi potezi zaista označavaju prekretnicu. Desetljetna borba Zelenih protiv ove navodne komemoracije i s tim skupom povezano javno pokazivanje nacističkih simbola ali i aktualnih fašističkih simbola se na kraju pokazala kao uspješna, rekla je Blimlinger.

Zastupnica Zelenih je još primijetila kako je u Hrvatskoj standard da se manifestacije na kojima se pokazuju zastave HOS-a ne bi trebale održavati.
Svatko bi trebao, kao što je to predsjednik Hrvatske Zoran Milanović više puta od prošle godine učinio, napustiti službene manifestacije na kojima se pokazuju HOS-ovi simboli a o ustaškim simbolima da se i ne govori, priopćila je zastupnica Zelenih a kako prenosi austrijska agencija APA.

Prošlog tjedna jedno stručno povjerenstvo koje je za ministarstvo unutarnjih poslova sastavilo vještačenje u kojem se preporučuje zabrana skupa na Lojbaškom polju pored Blaiburga u dosadašnjoj formi. I dalje su dozvoljene mise zadušnice.

Posljednjih godina uvijek iznova je dolazilo do uhićenja sudionika skupa pored Bleiburga koji su nosili nacističke i fašističke simbole zabranjene austrijskim zakonima.

Prije nekoliko godina Austrija je listu zabranjenih simbola na kojoj se nalaze simboli poput kukastog križa ili tzv. hitlerovog pozdrava, uvrstila i simbole ustaškog režima.

Glas naroda

Ajde neka si nas na vrime obavijestija da nenosamo više ova obilježja HOSa.

Pa to je u Hrvatskoj zabranjeni a ne u vani.Kad to bude u Domovini legalno i normalno onda će nas i svijet poštivati.Pa moj Tompson nemože svugdje u Hrvatskoj da pjeva onda je tiga dosta.Kad sam napisao da treba Istru najprije oslobodit i sopustit Tonpsonu da pjeva bio sam 3godine blokiran.Previše imamo izdaica u Domovini i kad se njih rješimo i drugi će nas poštivati.

I Sejdo ih se odreka a kako neće Austrija?Evo sad lipo vidite zašto je HOS bio problematičan i čije su interese,ovakvom ikonografijom ,mogli zastupati.Hrvacke nisu ko što ni Pavelićeve Ustaše nisu

Samo mrtav Hosovac je dobar za vas dezertere

Hosovci,mrtvi ili živi ,nisu bili domoljubi,što ti i ova zabrana govori.Baš me interesuje na koga bi vi to računali da će priznat Hrvacku i pomoć joj da ste vi ,neda Bog,bili vlast?

HDZ-e je domoljubna stranka u kojoj su se skrasili svi udbaši i kosovci i ubojice kojima su ruke krvave od hrvatske krvi do lakata. Koji su od osnivanja ove domoljubne stranke pa do dan danas šurovali sa Srbima i radili na podijeliBosne i Hercegovine i što i danas rade. Ta domoljubna stranka svih 52 zapovijednika obrane Vukovara optuži i osudi bez suđenja za suradnju sa JNA i KOS-om i naravno to potvrdi Hrvatski Sabor u kojem većinu ima ova domoljubna stranka. Premijer te domoljubne stranke Osuđen pravomoćno za veleizdaju. Domoljubna stranka HDZ-e također osuđena pred hrvatskim pravosuđem. U toj domoljubnoj stranci svi njeni ministri što optuženi što osuđeni za korupciju. Ta domoljubna stranka je uvijek u koaliciji sa Stanimirovićem i ñjemu sličnim koji je bio i ostao četnik. U toj domoljubnoj stranci se na čelu jednog ministarstva našao i jedan MASON. To se zove domoljublje dragi pratitelji ovog portala.

Ovo je uredan i iskren komentar sa jednom velikom istinom nazalost

Eto nek si ti domoljub. Imat ces brzo priliku pa ce mo te vidit u prvim redovim ili ces opet dezertirat

Ovo komentar iznad se odnosi na onog sto Hosovce mrtve ili zive ne smatra domoljubima

Bude šta bude ali narod će sigurno bit rame uz rame sa Draganom na čelu uz onog ko može da motivira i digne moral narodu i probudi domoljublje i patrijotizam.

Ti si vjerovatno jedan od trgovaca nafte

Boban ti je pravi domoljub,Tuta još veći.Manolić najveći i ostali ratni profiteri.Nijedan HOSovac nije pod prisilom išao braniti domovinu dok su je ZNA SE koji pljačkali

Goste -10:32:07 Koliko ulica u Mostaru nose imena Pavelićevih ustaša ? Zašto to niste napisali? Odgovorite nam molim vas na koljenima. Hvala unaprijed!

aje ti onu zapjevaj dogodine na kosovu u ime covija i dodika

Aj ti onu:Sarajevo ispod Trebevica bices opet ijujuuu.Samo fraze pisete a nista se drugo od vas ni ocekivat nemoze

Ne treba meni Trebević ni Sarajevo a ti Kosovo je srce Srbije more i limena glazba nakon žderaline

Ne pitam ove HDZ komunjare nego ove koje kao vole Ustaše a ne vole HOS - koja je razlika između Ustaša i Hosovaca,i njihovih politika i ideja ?

Ima pametnih pravaša što ne žele nikakvo poređenje HOS-a sa ustaštvom i vidim koliko su u pravu

Jedino rješenje za mir na ovim prostorima je ustaška i HOSova ideja savezništva Hrvata i Bošnjaka,i BIH s granicom na Drini

Jeste li vi komentatori i u vrijeme rata tako pričali lad su ovi momci ginuli na prvim crtama duž bih i hrvatske?
Zašto ih onda niste ovako pljuvali? Vi ste jedno obično [ * neprimjereno * ]

Pljuvali su pljuvali udbaškim metodama i ubijali zato što su bili prijetnja ratnoprofiterskoj srpskohrvatskoj republici herceg srpskoj

Kakva su prijetnja bili pokazuje i to da su trajali svega par miseci.Nosi vas belaj,Prkacina sa 200 ljudi vrate strazari sa punkta.A on je bio ko neki vodja.

Kada Joe Šimunić na Maksimiru uzvikivao "za dom"radi kvalificiranja na SP, izjave Vesne Pusić i Ive Josipovića su bile;ovo treba sankcionirati zatvorom.S ovim hoću napisati da neprijatelji države Hrvatske žive u Hrvstskoj a ne u svijetu,tako je i što se tiče ove komemoracije jer svima u Hrvatskoj kome smeta "za dom"pišu i lobiraju vanjskim akterima da se tu radi o ideji nacizma i što je žalosno te struje su toliko jake da to mogu i ostvariti..

Velika domoljuba pa je i ime prominio.Za njeg lako on je nesvjesan sta radi,sto mu i pojava pokazuje,ali vi koji zagovarate(vidi cuda ne vise Hrvacku)BiH do Drine (a to je bila i pstat ce,nece se sirit na Rasku) ajde jednom pojasnite kako bi to izveli?Da protrate Srbe ili nekako pomocu baba vracara?HOS je radio i radi protiv interesa Hrvata to je svima jasno pa su zato i popusili

Kojim svima? O čemu ti pričaš? Šta srbi šta hrvati?
Pogni glavu i šuti minutu na spomen HOSa,[ * neprimjereno * ]

Ma di će gonit srbe,
vidiš kako su srbi protjerali hrvate i muslimane sa prostora današnje republike srpske.

Gluposti nije bio rat u Austriji pa i netreba svak nositi obilježja HOS regularne vojske os bih

Što se čudite Austriji,partizan Tuđman je ukinuo i zabranio HOS

Najveće priznanje HOSu i njegovoj ideji cjelovite BiH je iskazao Ante Gotovina kada je 1995 zaustavljen pred Banja Lukom u cilju ukidanja Republike Srpske

Mi zagovaramo Hrvatsku i cjelovitu BiH u konfederaciji ili savezničkom odnosu,i granicu na Drini.

24.10.1992. "Die Welt" : HOS odbija podjelu, HVO za podjelu BIH sa Srbima

Ni austrijska ni njemačka vlada nisu ništa poduzimali dok su udbaške ubojice vršljale po njihovim zemljama

Poslje Austrije i Blajburga dolazi još veća zabrana ali na kućnom pragu KRUŠEVOje sljedeće pa sad vidite tko zagovara to i tko će stat iza te zabrane već ima inicijativa da se spomen obilježje makne od magistralne prometnice. Razlog je što pobudjiva sjećanje na nemili strašni dogadjaj iz Hrvatske prošlosti Svako zna što se tu dogodilo ali tko nezna on propitiva kad vidi to spomen obilježje nekome je u interesu da se to skloni kako od same prometnice tako isto i iz sjećanja sad kome je stalo do tog prosudite sami.

Ajde osovci,evo protrali Srbe i ostali mi sa bar duplo vise muslimana ciji je vodja robova jer je zagovara islamsku drzavu do Teherana.Kako dalje?Poturcit se ili bi to vas krilnik sa krcmarskom skolom resio?

Jeftino jadno

Tebe bi mi iznjedrili u tim okolnostima da nas spasis od muslimanske brojcane nadmoći

Od skupine svega i svacega nisam neki konkretniji odgovor ni ocekiva.

Austrija je zabranila dolazak i izlazak dolazak Hrvatskom narodu i izlazak svom narodu iz svojih domova sad vi vidite komu je gore Hrvatima ili Austrijancima.

Njemački narod bi sada tijo sakrit da potiče od Adama i Eve

Austrijska vlada zabranila obilježja HOS-a
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari