HRS najavio kaznene prijave u slučaju nametanja tzv. CTP potvrda

ljubuski.info

Neustavno Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti poziva na uvođenje "cijepljen-testiran-prebolio" (CTP) potvrda za drugo polugodište tekuće školske godine. Nastavak je to protuustavnog djelovanja tzv. Kriznog stožera Vlade FBiH koji cijelo vrijeme Covid krizom upravlja na "vidjela žaba da se konji kuju" način, navode u priopćenju iz Hrvatske republikanske stranke (HRS).

Ne samo da je cijelo djelovanje stožera, dokazano, protuustavno nego se kroz stožer kontinuirano pokušavaju derogirati županijske ovlasti i iste prebaciti/centralizirati na Federaciju. Činjenica što hrvatski legitimno izabrani predstavnici u tome aktivno sudjeluju ne znači da će hrvatska politika šutke podnositi sve to. HRS ne samo da će, u slučaju da se obistine najave uvođenja "CTP potvrda", ponovno podnijeti Apelaciju Ustavnom sudu, nego ćemo podnijeti i kaznene prijave protiv onih koji se usude službeno nametati ovakav vid potvrda. Zašto?

Prvo, Ustavni sud je Odlukom Broj: U-29/09 od 28. 09. 2010. godine utvrdio kako obrazovanje ne spada u nadležnost Federacije niti je dio zajedničkih nadležnosti Federacije i županija. Prema tome, Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti ne samo da nema nikakvih ovlasti pozivati županijske ministre obrazovanja, ono ne bi smjelo postojati uopće! Bilo koji županijski ministar obrazovanja koji posluša/ispoštuje preporuku, direktivu ili bilo što od strane ovog nelegalnog ministarstva, sudjeluje u protuustavnom djelu.

Drugo, Članak 177 Kaznenog Zakona FBiH je vrlo jasno dao do znanja kako je kazneno djelo "uskratiti ili ograničiti građanska prava utvrđena Ustavom, na osnovu razlike u političkim ili drugim uvjerenjima, društvenom položaju ili socijalnom porijeklu". Ukoliko netko to napravi, kaznit će se kaznom zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Prema tome, eventualno uvođenje "CTP potvrda" ne samo da je protuustavno, nego i kažnjivo zatvorom. Nevjerojatno nam je da tzv. Stožer ove mjere ne utemeljuje na statističkim, znanstvenim i zdravstvenim analizama, nego riječima "svi to rade u okruženju, samo mi nismo". To upućuje da se ne radi o odlukama znanstvene naravi, nego političke.

Znajući sve ovo, ukoliko se obistine najave iz medija o nametanju/uvođenju CTP potvrda idemo s kaznenim prijavama protiv tzv. Stožera, resornih ministara, ali i ravnatelja škola i svih institucija koje se usude djelovati protuustavno i protuzakonito.

Hrvatska republikanska stranka

Glas naroda

Dobar pokušaj, al stvar je što to više nije lokalno pitanje, nego globalno. Teško se može protiv tog. Eno Ursula najavila uvođenje obveznog cjepljenja.

dobit će ona cjepanicu u glavu i svi koju pokušaju provest ovaj zločin

A cjepanica u glavu nije zločin?

Jadna desnica, koja ne smije da se javno izjasni kao ustaše što ustvari jesu. Vidimo u Hrvatskoj kakva je to skupina lunatika i fanatika,a kod nas su još gori. A za sebe tvrde da su europa i da nas tamo vode. Da nije tragično bilo bi smiješno!

Nije ako je zlotvor u pitanju! Onda je dobro djelo.

Nije ako će spasit svijet a .Šta bi bilo da je Hitlera netko opalio

Od ovi mostovaca mora nešto bit uzeli su gard ko Smogovci to ledi krv u žilama.

Svaka čast-HRS je jedina stranka koja se bori za naša prava! Hvala vam-Bog vas blagoslovio!

grmoja ili i.lučić

Ljudi moji zašto se brinete? Iza Nove godine će se dogoditi USKRSNUĆE Erceg Bosne i imaćemo svoj novac i novu zastavu i naravno centralnu banku i nećemo mi više biti ničije sluge. Zato stripite se još malo.

Oće, oće Komšić će bit na čelu.

Bishop vjeruj I ja nekad ruzno sanjam kad je Jugovina uzmi Lexilium dok nije uzelo maha.

HRS najavio kaznene prijave u slučaju nametanja tzv. CTP potvrda
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari