U Širokom Brijegu predstavljena digitalna tržnica

ljubuski.info

Radionica "Agropoduzetništvo u Županiji Zapadnohercegovačkoj" održana je u četvrtak ujutro u Gradskoj vijećnici u Širokom Brijegu u sklopu koje je predstavljena i digitalna tržnica.

Organizatori su kazali kako ovim radionicama žele unaprijediti ne samo marketing nego i promociju lokalnih i tradicionalnih proizvoda u Hercegovini, u cilju boljeg pozicioniranja na tržištu, veće prepoznatljivosti i poboljšanja kvalitete turističke i agroturističke ponude.

Prezentirali smo digitalnu tržnicu i kratke lance opskrbe hranom. Digitalna tržnica je već na neki način zaživjela, a mi potičemo ljude da shvate kako mogu na jednostavniji način bez posrednika plasirati svoje proizvode ili svoje proizvodne viškove. Preko digitalne tržnice mogu unijeti koliko robe imaju kući za prodati i jednostavno se preko digitalne tržnice dogovoriti s kupcem oko cijene i načina preuzimanja robe. Digitalna tržnica pogotovo dolazi do izražaja kad se poljoprivredni proizvodi ukomponiraju s ugostiteljstvom jer će tako dobiti dodatnu vrijednost.

Nadam se da će digitalna tržnica u dogledno vrijeme zaživjeti u svom pravom obliku, a pogotovo kad se ukaže pojedini višak poljoprivrednih proizvoda tako da proizvođači uvide da mogu na kućnom pragu zaraditi koju dodatnu marku, izjavio je šef odsjeka za upravljanje i koordiniranje sredstava za razvoj i europske integracije u Ministarstvu gospodarstva ZHŽ Pero Mandić.

Radionica je bila namijenjena registriranim i neregistriranim proizvođačima lokalnih proizvoda, obiteljskim farmama te proizvođačima lokalnih suvenira ili tradicionalnih proizvoda. Cilj je bio otvoriti razgovore o mogućnostima i načinima razvoja turističkih iskustava temeljenih na konkretnim proizvodima i analizirati nekoliko primjera na tu temu.

Na radionici su predstavljene prezentacije o razvoju novih proizvoda, analizi i registraciji proizvoda, važnosti marketinga, kreiranju brenda, certificiranju, te poboljšanju pakiranja, unaprjeđenju dizajna i komunikacije proizvoda.

U drugom dijelu radionice nazočnima su predstavljeni načini povezivanja i razvoja kanala distribucije, promocija proizvoda s fokusom na rješenja ostvariva s malim proračunom, razvoj promo materijala, uvezivanje i integracija s lancem vrijednosti u turizmu.

Radionicu je organizirao Ured Vlade ZHŽ za europske integracije u suradnji i uz podršku USAID Turizam projekta.

jabuka.tv

Glas naroda

Napokon nesto pametno.

To nije problem u većem gradu,a šta ćeš i komu prodat,nema ljudi to je najveći problem.

U Širokom Brijegu predstavljena digitalna tržnica
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari